Skocz do zawartości
POWER BY AMD

TO SĄ RADIATORKI NA PAMIĘCI

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pożądnego gf4 ti4200 i wycisnełem z niego tylko 336/685 wiec pora sie <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> za zmiane chłodzenia zaczne od pamięci bo znalazłem akurat fajne radiatorki co o nich myslicie

http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=7284&sid=1

No właśnie tylko nie wiem ile tam jest sztuk 4 czy 8 bo ten podpis pod nimi jest beznadziejny

A może ktoś już je ma to niech sie podzieli spostrzeżeniami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten opis serio jest dziwny:

Materiał: Miedź

W zestawie: 8 wentylatorów z przewodzącymi ciepło padami mocującymi

Wymiary: 10 x 29 x 25 mm (szerokość x długość x wysokość)

:8 Ozzoochozzi ?

Czyli oprocz radiatorkow dostajemy jeszcze 8 wentylatorkow (po 1 na kazdy radiator) i pada, zeby od razu podkrecac karte i pograc w cos fajnego ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten opis serio jest dziwny:

W zestawie: 8 wentylatorów z przewodzącymi ciepło padami mocującymi

:8 Ozzoochozzi ?

Czyli oprocz radiatorkow dostajemy jeszcze 8 wentylatorkow (po 1 na kazdy radiator) i pada, zeby od razu podkrecac karte i pograc w cos fajnego ;-)

no własnie o to chodzi ile ich tam jest jakie wentuylatorki coś tam ostro namieszali ja 55 za 8 to biore jak 55 za 4 to niech sie bujają

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyglądają całkiem nieźle... .tylko sie zastanawiam czy to są pojedyncze kawałki miedzi? Czy może łączone ?

Szkoda, że dopiero teraz zauważyłem, bo jak za komplecik 8 radiatorów, to całkiem ciekawa oferta... w porównania do tych maluchów od CoolerMastera czy tych potwornie drogich wynalazków od OCZ... wymiary w porządku...

A ja właśnei pociąłem zdobyczny (z forum) radiator Slot 1 na komplet 6 radiatorów:

4x 29x21x21 ( dług x szer x wys )

2x 45x21x21 ( dług x szer x wys )

pójdą na mojego GF'a...

Teraz tylko przydałoby sie wykombinować cosik na spód karty, bo po przeciwnej stronie chipsetu w tym małym pustym kwadracie bardzo sie grzeje...

Czy ktoś próbował umieścić tam jakiś radiator? Czy takie rozwiązanie coś moze dac, czy raczej nie warto?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyglądają całkiem nieźle... .tylko sie zastanawiam czy to są pojedyncze kawałki miedzi? Czy może łączone ? 

Szkoda, że dopiero teraz zauważyłem, bo jak za komplecik 8 radiatorów, to całkiem ciekawa oferta... w porównania do tych maluchów od CoolerMastera czy tych potwornie drogich wynalazków od OCZ... wymiary w porządku... 

A ja właśnei pociąłem zdobyczny (z forum) radiator Slot 1 na komplet 6 radiatorów: 

4x 29x21x21 ( dług x szer x wys ) 

2x 45x21x21 ( dług x szer x wys )

pójdą na mojego GF'a... 

Teraz tylko przydałoby sie wykombinować cosik na spód karty, bo po przeciwnej stronie chipsetu w tym małym pustym kwadracie bardzo sie grzeje... 

Czy ktoś próbował umieścić tam jakiś radiator? Czy takie rozwiązanie coś moze dac, czy raczej nie warto?

Widze że masz podąbną karte może sie ze mną zmiezysz w 3dm bo nie mam po co wyniku zyłować a takto jak by ktoś ze mna powalczył o punkciki to bym miał wiekszą motywacje a treraz jszcze te radiatorki to możesz poszaleć ja mam 15745m jak masz więcej to zapraszam http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=47149&start=30

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe... może i karty mamy podobne, ale konfig to juz inna sprawa... tutaj raczej mnie deklasujesz... i to o sporo.

Moja karta póki co niepodkręcona... czekam na taśme i czekam na nowy coolerek na chipset grafy, bo zmieniam standardowy. Jak juz dojdzie to pokręce, ale super wyników to ja tam nie oczekuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no kurcze nikt nie chce ze mną sie pobawić w 3dmarka ja bym chetnie pokonkurował z posiadaczami mocniejszych sprzetów niech to bedzie kto kolwiek nie ważne czy ma radka 9500,9600,9700 ale nikt nie chce ja nie wiem co jest z tymi wszysktkimi ludzmi nie mówcie żę na tych radkach nie mają po 16k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no kurcze nikt nie chce ze mną sie pobawić w 3dmarka ja bym chetnie pokonkurował z posiadaczami mocniejszych sprzetów niech to bedzie kto kolwiek nie ważne czy ma radka 9500,9600,9700 ale nikt nie chce ja nie wiem co jest z tymi wszysktkimi ludzmi nie mówcie żę na tych radkach nie mają po 16k

No chętnie bym sie pobawił w 3 D marka z tobą ale nie mam ani swojego proca ani pamiątek.

Ale ostatni wynik jak testowałem karte kumplowi to było 11900 +-50pkt na procu 11*166= 1833,3(3) i karcie kompletnie nie kręconej. A karta to właśnie MSI 4200 bez agp 8x kompletnie nic nie kręcone. Ustaw sobie taki zegar i posc defaul;t zobaczymy kto lepiej zoptymalizował drivery.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pobaw sie z moim fx'em 5800 -> 19600 ptk ^^

niestety nie mam uploadowengo na orb na public ale mam zrzut ekranu (z 19200 napewno, 19600 musze poszukac) jakbys nie wierzyl

Chodzi mi o jakiegoś rozsądnego konkuręta nie jest odkryciem to że ktoś kto ma karte za 2 tyski bedzie miał wiecej w 3dm niż koleś który ma karte za 4stówki ale kto wie może juz nie długo jak anka odpale na 6ghz a gfa na 400/800 (daj bóg) to bardzo chętnie sie z tobą pościgam no jeszcze ja by fsb 300 poszło na tym abicie to też bym sie nie obtraził

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi