Skocz do zawartości
kotecek

Radeon 9500 X-power. HELP

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzie mozesz ja kupic ? I za ile ?

Ja szukalem po wielu sklepach i nigdzie juz jej niestety nie maja. Bylo w Chipie 9/2003 o tych radkach. Pisza ze za 740 zl mozesz miec Radeona 9500 128DDR/TV/DVI. Tylko uwazaj zeby pamieci byly ulozone w " L " a nie w jednej lini. Wtedy nie odblokujesz 256bit magistrale. Uwazaj tazke by byl czarny cooler. NIESTETY nie pisze na jakich pamieciach jest ...

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. Mogę ją kupić od kolegi za 750 zl. Ale nie wiem czy warto. Zato wiem, że ma pamięć ułożoną tak jak mówisz czuli L i ma płytkę pcb od 9700 :D . Możesz mi powiedzieć czy da się ją podkręcić softowo poprzez omegę czy inny program???. I czy wiesz coś o podkręcaniu tego modelu Xpowera. Jeśli tak to dzięki :D .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale czy wiesz coś o (tym modelu) to znaczy czy ta partia kart nie ma uszkodzonych potoków. Bo jak czytałem inne posty to nawet w shappirach są niektóre karty z uszkodzonymi potokami. A jak by te potoki były uszkodzone to czy po odinstalowani np omegi piksele na ekranie by zniknęły???.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra to teraz powiedzcie mi jak mam się do tego zabrać. Jeśli można to krok po kroku. A i czy zasilacz 300 Wat Codegana wystarczy. Mój sprzęt to Atlon 1400 zwykły nie XP, płyta niestety? ecs K7S5A :( . 256 ramu radek Xpower 9500(będzie w poniedziałek) narazie to tnt 2PRO :( . Co z tym mogę zrobić aby jak najlepiej hulało???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz co, lepiej wymień procesor na durona 1400 (200zł) o go podkręcisz do 2 GHz, wymień płytę główną na np. ECS L7S7A2 (220zł) i kup grafę GF3 lub R9100. zyskasz całkiem mocny komp bez większych słabych punktów.

na twoim sprzęcie radeon 9500 czy nawet 9700 będzie się wlókł bo spowolni go reszta kompa.

serio unowocześnij wszystko nie ma maxa bo jak wsadzisz mocną grafę to nie odczujesz rżónicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ten muj Athlon nie da się przyspieszyć. Słyszałm że też jest dory do podkręcania. Niestety dziś już nic nie napiszę za wszystkie komentarze i rozmowy z góry dziękuje bo troche ciekawych rzeczy się dowiedziałem. Piszcie do mnie co wiecie na temat powyrzszego sprzętu. A napewno jutro coś napisze (dzięki). Bo niestety już czas mnie ściga.Narka :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...