waldemas Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 u mnie na ecs zasilanie idzie z 5v.? sprzęt mam raczej mało prądozerny kusi mnie cena tego chiefteka ATX-1136, chyba że modecom 350gtf do zestawu dorzuce najwyżej1 hdd teraz mam codegena 300watt a napięcie 12v potrafi skoczyć 12.96 (miernik) przy zwykłych programach , zasiłka ma już 2 lata i tylko czekać jak pociągnie z pół kompa [optymistycznie] . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 --- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldemas Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 nie te gowniarze z optimusa namieszali za 2 dni dostaje nowy pierwszo ukryli błedy i odesłali po 2 dniach sypnął się dalej nawet xp nieodpalił Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anej Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 Tagan TG380-U01 BEQuiet 350W czy Chieftec 360W (HPC-360-302DF) który z nich jest najnajnaj cichszy prosze o fachową rade,chyba że jest coś lepszego w podobnej cenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noster Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 zajrzyj do recki na głownej :lol: -- ale zeby nie było, że jestem niekoleżeński - Tagan - chociaż tych troche widze pada, potem Be-Quiet, NeoTEC. Sam mam tego ostatniego z wentylem puszczonym na 7V. Jak boisz sie lutownicy bierz Be-Quieta :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orion_THG Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Zdecydowanie Tagan, sam posiadam Tagana 380W a wymienilem go z chiefteca 360 202 ktory jest uwazany za cichy. Tagan wymiata, chief mail ok 1600 rpm a Tagan ma ok... 600rpm. Moj PC jest extremalnie wyciszony (pasyw na NB, HP80C na GPU i Zalman 7000A Cu na min obr na CPU) i wlasnie chief byl najglosniejszym elementem, po zmianie na tagana przestalem slyszec kompa :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anej Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 W poniedziałek przyjdzie Tagan oby wreszcie nastała CISZA!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 A co myślicie o zasilaczu delta DPS-300PB-2A, jakoś nie mogę nic w necie znaleźć na jego temnat a mam okazję go kupić , ceny jeszcze nie znam dokładnej ale nie drogo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 A co myślicie o zasilaczu delta DPS-300PB-2A, jakoś nie mogę nic w necie znaleźć na jego temnat a mam okazję go kupić , ceny jeszcze nie znam dokładnej ale nie drogo.CZY NAPRAWDĘ NIKT NIE ZNA TEGO ZASILACZA, pozatymn pisanie po linku do allegro nie jest zbyt rozsądne bo po miesiącu aukcja zostaje skasowana i nie wiadomo o jakim zasilaczu jest post, a wiem że w tym topicu bylo o deltach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kerth Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 obyś nie trafił na takiego tagana jak ja :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31523396 no i kupiłem tą deltę niedrogo bo za 62 PLN z przesyłką jest ona identyko jAK CHIEFTEK 350 by delta i ma te same napiuęcia. Zobacze jak dojdzie co to jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glo Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Podczepie sie pod temat: potrzebuje zasilacza pod zestaw Athlon 1800+ 512mb oraz Radeon 9550 / Gf4 Ti Co bedzie lepszym wyborem Foxconn Deer 350 czy 400W czy jednak troszke pewniejszy Chieftec 300W ? [nie chce sie pakowac w uzywane!] Zapewne oba zasilacze to solidna marka. Czy roznica w stabilnosci bedzie zauwazalna ? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31722483 czy http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31909791 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 wie ktoś moze czy istineją do zasilaczy przejściówki z molexa do Wtyczki 4pin +12v?? bo mój enlight 250 nie ma takiej wtyczki a niedługo zmieniam płytę i potrzebuje ona +12v... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maslosky Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Witam, mam pytanie odnośnie zasilaczy Fortron, http://allegro.pl/show_item.php?item=31854841 czy taki zasilacz będzie wystarczający dla mojej konfiguracji Athlon 1,9 XP Palomino, MSI KT4V, 40 gb 7200, nagrywarka LiteOn, HS Excalibur 9550 128/128, dodatkowy wentyl w obudowie. Jeśli nie to jaką zasilke byście polecili w miare niedrogą a dobrą, bo na jakimś g**nianym megabajcie boje sie kręcić tego radka (a można go podkręcic znacząco przeciez) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 ja mam tagana 380 i uwazam ze nie ma lepszego zasilacza(cena dosc przystepna 300-), zmienilem go ze zwyklego zasilacza gdy kilku osobom z mojego otoczenia ppopalily sie plyty procki etc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 napewno takie pytania padały juz w tym temacie, ale moze jakiemuś wyjadaczowi bedzie sie chciało odpowiedzieć: zasiłka do 300pln, nic powyżej... pod uwagę biorę: -topower 400w -tagan 380w -antec sl400w który najlepszy??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eduardo Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Odpowiadam do "Maslosky" ja na twoim miejscu bym zainwestowal w cos innego ta zasilka z allegro moze i dobra ale jak na moj gust to 250 to moze wystarczyc na styk na twojego kompa a lepiej miec zapas, i pozatym te zassilki moga byc po "reanimacji". Do "Unckle" ja bym bral na twoim miejscu Anteca chociarz nie ujmuje nic taganowi, ale wieksze zaufanie mam do anteca ale nie lekcewarz tez chiefteca 420:-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldemas Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 pojawiły sie modecomy iso-450 (350w) w cenie 133zł w teście wypadł ok ale opinie kupujących o nim są straszne a co wy na to. dać se siana i brać hpc-360-302 chiefteca za 199zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eduardo Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 waldemas, ile masz hajsu na zasilke? Ale chieftec to napewno dobry wybor sam mam 360 i jestem zadowolony:-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eduardo Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 waldemas, ile masz hajsu na zasilke? Ale chieftec to napewno dobry wybor sam mam 360 i jestem zadowolony:-)waldemas, ile masz hajsu na zasilke? Ale chieftec to napewno dobry wybor sam mam 360 i jestem zadowolony:-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeffrey Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Witam dzisiaj zamowilem HPC-360-302DF 220zl teraz sie boje czy bedzie pasowal do moejej plyty. W tych rzeczach jestem zielony :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldemas Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 360 ale którą bo chiefteca są trzy, a kase dozbieram ze 2stówy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiper Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 zasiłka do 300pln, nic powyżej... pod uwagę biorę: -topower 400w -tagan 380w -antec sl400w który najlepszy??? Unckle - gdzie widziales topowera 400w i anteca sl400w do 300 zeta? Sam chetnie zakupie... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scout Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Szybkie pytanie: NeoTec V4200 czy Chief HPC-420-302-DF ? Obydwa w tej samej cenie. Nie znalazlem bezposredniego porownania. :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 @Kiper topowera można dostać juz w wielu sklepach w tej cenie, choćby w angeli która jest dystrubutorem na polske co do anteca 400sl to motyw jest taki ze tak naprawde bój rozgrywa się pomiędzy budą chiefteca z zasiłką topower 400 w komplecie, a budą anteca z 400sl w komplecie (na bude z zasiłką jest do wydania 600pln) pytanie moje ponawiam: -topower 400w -tagan 380w -antec sl400w który najlepszy??? - czekam na dalsze sugestie @Jeffrey nie pękaj na bank pasuje (a czemużto miałby nie pasować hehe) dodatkowo opisze mojeboje z chiefteciem 360w-302-df: (360-302-df dwa wentyle, active pfc, produkcja sirtec) ostatnio robiłem testy - mierzyłem napięcia miernikiem ustawienia 12x200=2400mhz@1,9v pamięci 2,7v, nb 1,6v, grafa niekręcona w tym momencie wyniki: 3,3v 5v 12v spoczynek 3,42 5,11 12,02 (sporadyczne wachania 0,01v na 12 i 5 w górę) prime95 3,42 5,14 11,90 all rock stable pomiary z molexa i z atx nie różniły się w żadnym przypadku oprócz 12v stress (molex 11,90 ; atx 11,87v) reszta konfigu w podpisie to tak gwoli wątpliwości z czym zasiłka daje spokojnie rade:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eduardo Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Unckle ja na twoim miejscu bralbym Anteca, jeszcze nigdy nie widzialem zeby ktos narzekal na sprzet Anteca:-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
John M. Kane Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 No panowie --- mały quizik i pytanie. Który zasilacz daje lepsze napięcia i jak ktoś chce to może zgadnąć nazwy. Screeny pocięte z MBM5. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeffrey Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 @Kiper topowera można dostać juz w wielu sklepach w tej cenie, choćby w angeli która jest dystrubutorem na polske co do anteca 400sl to motyw jest taki ze tak naprawde bój rozgrywa się pomiędzy budą chiefteca z zasiłką topower 400 w komplecie, a budą anteca z 400sl w komplecie (na bude z zasiłką jest do wydania 600pln) pytanie moje ponawiam: -topower 400w -tagan 380w -antec sl400w który najlepszy??? - czekam na dalsze sugestie @Jeffrey nie pękaj na bank pasuje (a czemużto miałby nie pasować hehe) dodatkowo opisze mojeboje z chiefteciem 360w-302-df: (360-302-df dwa wentyle, active pfc, produkcja sirtec) ostatnio robiłem testy - mierzyłem napięcia miernikiem ustawienia 12x200=2400mhz@1,9v pamięci 2,7v, nb 1,6v, grafa niekręcona w tym momencie wyniki: 3,3v 5v 12v spoczynek 3,42 5,11 12,02 (sporadyczne wachania 0,01v na 12 i 5 w górę) prime95 3,42 5,14 11,90 all rock stable pomiary z molexa i z atx nie różniły się w żadnym przypadku oprócz 12v stress (molex 11,90 ; atx 11,87v) reszta konfigu w podpisie to tak gwoli wątpliwości z czym zasiłka daje spokojnie rade:D Unckle dzieki :) szukalem dokladnie takiej odpowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eduardo Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 John M. Kane jak nna moja glowe to ten dolny daje lepsze napiecie, powiedz czy dobrze:-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
John M. Kane Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Poczekamy, aż więcej znawców się wypowie. I ja nie pytam dlatego, że wiem, tylko chce poznać Wasze zdanie. A część quizu to dodatkowo nazwy możecie podać. :) Poza tym miałem i nadal mam dziwne resety podczas ładowania sys i sądziłem, że to zasilacz, a się okazało, że jednak nie (no bo nowy jest a dzieje się to samo - po wnikliwe info zapraszam do AMD>zwiechy systemu (na zimno) <jakoś tak> :P). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...