Strohs Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Hmm w pierwszym linku do opisu zasilacza top power który podałeś w swoim poście dane były nieco inne :). (te ze sklepu) Z czystego porównania danych wynika że Top Power jest mocniejszy ostatecznie jest to 470 W w stosunku do 430 W Anteca. Jednak różnica w cenie nie wynika z niczego - oczywiście w przypadku Anteca płacisz trochę za "markę" ale nie sądzę że byłaby to aż taka różnica. Można oczywiście przyjąć że nieznana firma próbuje wejść na nowy rynek konkurując ceną (dumping marketingowy) i jakość zasilaczy Top Power nie odbiega od średniej klasy. Niestety decyzję o zakupie będzies musiał podjąc sam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Hmm w pierwszym linku do opisu zasilacza top power który podałeś w swoim poście dane były nieco inne :). (te ze sklepu) Z czystego porównania danych wynika że Top Power jest mocniejszy ostatecznie jest to 470 W w stosunku do 430 W Anteca. Jednak różnica w cenie nie wynika z niczego - oczywiście w przypadku Anteca płacisz trochę za "markę" ale nie sądzę że byłaby to aż taka różnica. Można oczywiście przyjąć że nieznana firma próbuje wejść na nowy rynek konkurując ceną (dumping marketingowy) i jakość zasilaczy Top Power nie odbiega od średniej klasy. Niestety decyzję o zakupie będzies musiał podjąc sam.Prawie pół tysiąca złoty za zasilacz i to jest klasa średnia? :o Jednak jestem zielony w zasilaczach :oops: Nie znam się na tym wogóle. Wydaje mi się ze Antec jest pewnijszy.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 krotko: najtanszy zasilacz ktory ma rece i nogi ? moze... huntkey BS3000 ( mila cena ... ) czy pociagnie bartka 2.5+ i radka 9500 na podkreceniu? Jeśli stać Cie na Radka 9500 to kup zasilacz 350W, BS3000 bedzie na granicy swojej wytrzymalosci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strohs Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Q <--- Antec - zaliczany jest do klasy wyższej i już trochę zadomowionej na naszym rynku, natomiast o Top Power nic nie słyszałem. Nie oznacza to jednak, że ten zasilacz jest zły tylko mało popularny w Polsce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejay999 Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 krotko: najtanszy zasilacz ktory ma rece i nogi ? moze... huntkey BS3000 ( mila cena ... ) czy pociagnie bartka 2.5+ i radka 9500 na podkreceniu? Jeśli stać Cie na Radka 9500 to kup zasilacz 350W, BS3000 bedzie na granicy swojej wytrzymalosci. najtansza 350tka, ktorej nie bedzie trzeba sie wstydzic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Pewnie Modecom 350GTF - to powinien być Fortron Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-inf Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 hmm wszyscy zastanawiaja sie nad porzadnymi zasilkami, a ja mam pytanko: jaki zasilacz mozecie polecic w cenie do 100 zl. chodzi mi o zasilke 300W, wiecej nie potrzebuje. i zalezy mi glownie na tym co wszystkim ;) zeby byl cichy :) slyszalem, ze modecomy sa dobre.. ale bylem w sklepie i maja tam niby modecoma, ale to nie modecom tylko feel (czy jakos tak ;) ) z kontrolerem temp. za 75 zl. oplaca sie brac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 3.06 V na +3.3V to źle? Jeśli tak to jak bardzo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoDiZan Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Ja proponuje tobie zebys sobie kupil Chifteka 420/ cena jest troche bijaca w kieszen bo jakiec 300 ale 2 wentyle i w testach robionych przez specjalistow wytrzymywal bez problemu napiecia 417 bedzie mial duzy zapas mocy i proponuje sie tobie pospieszyc bo nie wiadomo ile wytrzyma twoj Code zlom milem cos takiego i po zmianie plty ze szmelcu na 8rda3i chcialem zeby zasilcz pochodzil mi z hjakis miesiac ale na nastepny dzien bylo PUFFFF Jak kupisz chifteka albo antka tak 420W to bedzie ci ten zasilacz chodzil do konca swiata i 3 dni. Nie sugeroj sie zasilaczami z alegro typu tracer i inne tego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 hmm wszyscy zastanawiaja sie nad porzadnymi zasilkami, a ja mam pytanko: jaki zasilacz mozecie polecic w cenie do 100 zl. chodzi mi o zasilke 300W, wiecej nie potrzebuje. i zalezy mi glownie na tym co wszystkim ;) zeby byl cichy :) slyszalem, ze modecomy sa dobre.. ale bylem w sklepie i maja tam niby modecoma, ale to nie modecom tylko feel (czy jakos tak ;) ) z kontrolerem temp. za 75 zl. oplaca sie brac? Za jakies 110 da się kupić Modecoma 300GT W Feele się nie baw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoDiZan Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Q nie sluchaj ich kupisz szajs <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span> pochodzi a jak zaczniesz krecic kompa to maly wybuch nastapi i spali ci caly sprzet i nie bedzie to wydatek zedu 300 zl a 2000 zastanow sie. Ja kupilem szajs za 79 zloty zasilacz i zastanawiam sie jak go najszypciej wywalic bo wogule nie trzyma napiec skacze sobie jak mu sie podoba I zmieniam cz chifa 420 za 3oo najleprzy wybur jaki moze byc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Q nie sluchaj ich kupisz szajs <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span> pochodzi a jak zaczniesz krecic kompa to maly wybuch nastapi i spali ci caly sprzet i nie bedzie to wydatek zedu 300 zl a 2000 zastanow sie. Ja kupilem szajs za 79 zloty zasilacz i zastanawiam sie jak go najszypciej wywalic bo wogule nie trzyma napiec skacze sobie jak mu sie podoba I zmieniam cz chifa 420 za 3oo najleprzy wybur jaki moze byc To nie ja pytałem o tani zasilacz tylko -inf Ja kupuje Topower 470W :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-inf Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Felson, moiwles o takim: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=21746494 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Yo Chcę sobie kupić zasiłkę do 130zł i w gre wchodzą 2 zasilacze: CODEGEN 400 P4 MODEL:300XX MODE COM 350WPFC ISO-450P No i krótka piłka któy bardziej polecacie :?: P.S. Ten codegen mnie bardzo zaciekawił tylko nie wiem czy to jakiś kolejny bobel czy codegen wreszcze postanowił robić w miarę przyzwoite zasiłki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-inf Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 ja rowniez prosze o pomoc w wyborze pomiedzy: 1) HuntKey BS3000 300W SATA Silent 21dB 2) Zasilacz Modecom ATX-300GT (300W) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Felson, moiwles o takim: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=21746494 ? W sumie tak. Trochę dziwne oznaczenie, bo wg modecoma są 300GT i 350 GTF. 300GTF nie ma, ale pewnie sprzedawca pokręcił oznaczenie w tytule aukcji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Jednak dołażyłem trochę do zasiłki i kupiłem: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6371 Mam nadzieje że bedzie mi dobrze służyć! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoDiZan Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 przy tym konfigu co masz to mysle ze zdazysz zmienic wszystko a zasilacz bedzie wciasz z toba. Zapowiada sie na dlugi zwiazek z obustronna miloscia w waszym ukladzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 CoDiZan żebyś miał racje.. bo nie codziennie się wydaje 546zł na zasiłke :) Ale u mnie nie bedzie miał łatwego życia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoDiZan Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Q poki co to z twojego konfiga nie wynika ze bedzie dociazany jakosd na maxa Lenic sie bedzie i to pozadnie dla Antka to lajcik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thingrim Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 boshe 5i pol banki za zasilke LOL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 panowie chyba nie powiecie mi ze chief360df nie wystarczy do podkręcenia (nie takiego total max ale jednak troche) mojego configu (axp1700, nf7, 95p, 2x256ddr400)... Jeżeli ktoś twierdzi ze jednak nie wystarczy to prosze takiego speca o zaproponowanie zasiłki do 260zł która by temu sprostała. Dodam ze w kompie jest tylko 1 dysk, 1wypalara Pytanie: co byście wybrali z tego: -http://sirius.pl/product.php?action=info&id=5565&sid=1 -http://sirius.pl/product.php?action=info&id=7133&sid=1 -http://sirius.pl/product.php?action=info&id=8406&sid=1 - opis http://angela.pl/index.php?action=Szukanie...IDKategorii=101 -http://sklep.benchmark.pl/pelny_10678.html opisy do modecomów: http://www.modecom.pl/strona.php?196 http://www.modecom.pl/strona.php?203 Głównie to zastanawiam się nad chieftec 360df albo 420df albo modecom CWT-350BDP poradźcie bo podobno chieftecki wymiękają na 12v szczególnie na abitach nf7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid80 Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 ja mam chifteca 420 i musze powiedziec jestem strasznie z niego zadowolony napiecia ma wrecz idealne komp jak w podpisie i podaje napiecia jakie mam w tej chwili :) 12 --- 12,352 5 ----4.95 3,3--- 3,36 Ja mam identyczne napięcia na moim Q-tecu :P a tyle złych wypowiedzi o nim widziałem :cry: jest cichutki a napięcia bardzo stabilne na 3DM 2001 z 12,3 robi sie 12,5 ale to i tak spoko za ta kase (140zł) i poco wydawać 300zł na chiefa ?? :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sly Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 Ponad pol tysiaca na zasilacz, omg. I to przy takim konfigu.. niektorym to naprawde odbija.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 Ktore Chiefteci 360W bardziej sie grzeja: te z jednym wiatraczkiem czy te z dwoma? Bo moj chieftec dual piekielnie sie grzeje :evil: (wiem wiem pisze to jush ktorys raz ;) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 Antec 430 Odczyt w SpeedFanie. 3.3V - 3.33V 5V - 5.1V 12V - 12V Ustawienia w BIOSIE: Procek 2.15V RAM: 3.1V NB - 1.75V AGP 1.65V Całkiem nieźle. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thingrim Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 calkiem niezla to jest cena tego psu podziwiam determinacje :) (choc nie pochwalam) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 apropo determinacji to zapraszam tu: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=746638 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Otóż sprzęt w podpisie jak widać, powered by Codegen 300W :D. Ponieważ kumplowi zdycha zasilacz - 250W na Durniu 1300 i GF2 MX400, dzielnie się skubany trzymał, heheheheh, pchnąłbym mu moje "cacko" za jakieś 40 zeta i sprawiłbym sobie Modecoma ISO-450P 350W. Tylko... czy warto wyrzucać tę bańkę? Jaka Wasza opinia? Tylko bez jakiś Chiefteców itp., bo więcej kasy NA PEWNO nie wydam... BTW, gdzie można znaleźć najtaniej te zasiłki? Bo ja na razie upolowałem za 131 w P**fi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Otóż sprzęt w podpisie jak widać, powered by Codegen 300W :D. Ponieważ kumplowi zdycha zasilacz - 250W na Durniu 1300 i GF2 MX400, dzielnie się skubany trzymał, heheheheh, pchnąłbym mu moje "cacko" za jakieś 40 zeta i sprawiłbym sobie Modecoma ISO-450P 350W. Tylko... czy warto wyrzucać tę bańkę? Jaka Wasza opinia? Tylko bez jakiś Chiefteców itp., bo więcej kasy NA PEWNO nie wydam... BTW, gdzie można znaleźć najtaniej te zasiłki? Bo ja na razie upolowałem za 131 w P**fi.modecom 300wgt to moge polecic 106zl (fsp) a ten iso to gowno naprawde wyciaga 250w zobacz sam http://www.cwt.com.tw/CwtEng/index_menu12_atx.htm :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...