Th0m4S Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 chcem kupic zasilacz bo zaczynam sie bac mojego megabajta 300 w:) mam na to max 100 zl co myslicie o: FORTRON FSP300-60GTP - 94 zl na allegro gwarancja 14 dni :/ Modecom 300gtf - cena do ustanienia bo lezy w zaprzyjaznionym sklepie dostali po smiesznej cenie ( tak przynajmiej mowia:) ) wiec ktory zalilacz jest lapszy i czy roznica jest duza bo wolal bym ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> tego modecoma nie palce za przesylke, nie musze na niego czekac i mam gwarancje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 chcem kupic zasilacz bo zaczynam sie bac mojego megabajta 300 w:) mam na to max 100 zl co myslicie o: FORTRON FSP300-60GTP - 94 zl na allegro gwarancja 14 dni :/ Modecom 300gtf - cena do ustanienia bo lezy w zaprzyjaznionym sklepie dostali po smiesznej cenie ( tak przynajmiej mowia:) ) wiec ktory zalilacz jest lapszy i czy roznica jest duza bo wolal bym ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> tego modecoma nie palce za przesylke, nie musze na niego czekac i mam gwarancje :) bierz modecoma to tez jest fsp;) czyli fortron i do tego 3 lata gwary :twisted: pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 ale czy to nie 350 modecoma jest fsp ??? bo jakos 300 mi nie pasuje pod fsp ten fsp na allegro ma 15A dla 12 V a ten modecom ma 13A :/ ( chodz i tak niewiem co to za roznica ;) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 ale czy to nie 350 modecoma jest fsp ??? bo jakos 300 mi nie pasuje pod fsp ten fsp na allegro ma 15A dla 12 V a ten modecom ma 13A :/ ( chodz i tak niewiem co to za roznica ;) ) jezu jaki niedowiarek :D zobacz to jest ten modecom http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/zas...ecom_300gt.html :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 moze jeszcze ktos sie wypowie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 wypowiadam sie: modecom dobry bedzie . . . :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Jak wolisz oszczędzić 5 złotych i kupić zasilacz poserwisowy (czytaj: raz już padł i go naprawili) z 2 tygodniową gwarancja, zamiast nówki z gwara, od tego samego producenta (choć nieco nizszy model) to szerokiej drogi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Jak wolisz oszczędzić 5 złotych i kupić zasilacz poserwisowy (czytaj: raz już padł i go naprawili) z 2 tygodniową gwarancja, zamiast nówki z gwara, od tego samego producenta (choć nieco nizszy model) to szerokiej drogi.no no ja wole kupic tego modecoma tylko niewiem czy ebdzie lepszy:) ps. jak dobrze pujdzuie to 5 zl oszczeedze kupujac tego modecoma:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Lepszy? Ale pod jakim względem? Ten z allegro, wg tego co napisałeś, ma lepsze parametry znamionowe czyli jest lepszy. Ale z drugiej strony był juz serwisowany i niewiadomo czy odzyskał 100% swych mozliwości, ani ile pociągnie - więc gorszy. Kupując nówkę w sklepie masz spokój na kilka lat (zwłaszcza jak masz go promocyjnia za 90 zeta zamiast około 120). Jak się nie możesz zdecydować to za jakieś 160zł jest nówka Modecom 350GTF - też made by FSP - parametry jak chieftec 360 singlefan. Decyzji za Ciebie nikt nie podejmie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Lepszy? Ale pod jakim względem? Ten z allegro, wg tego co napisałeś, ma lepsze parametry znamionowe czyli jest lepszy. Ale z drugiej strony był juz serwisowany i niewiadomo czy odzyskał 100% swych mozliwości, ani ile pociągnie - więc gorszy. Kupując nówkę w sklepie masz spokój na kilka lat (zwłaszcza jak masz go promocyjnia za 90 zeta zamiast około 120). Jak się nie możesz zdecydować to za jakieś 160zł jest nówka Modecom 350GTF - też made by FSP - parametry jak chieftec 360 singlefan. Decyzji za Ciebie nikt nie podejmie. juz sie w sumie zdecydowalem tylko czekam do wtorku bo ten zasilacz sprzedali za 80 zl!!! jak to uslyszalem to sie oburzylem ale powiedzieli ze jak jeszcze beda to mi tez za tyle sprzedadza!:) a propo 160 zl na psu zoabzcz na moj cfg :P widac ze jestem z low-end'u :) i nawet zasilacz do 100 zl to dla mnie spory wydatek :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 A kto mi pomoze ? zasilacz do 500 zł cichy to dla mnie priorytet czy warto wydawać kasy aż tyle czy starczy moze ten Bequite 400 w za 400 zł ? Barton 2500@3200 512 x 2 Dual DDR pc433 , Radeon 9800PRO , 2 dyski ( 80 + 120 ) 2 Napędy ( Niedługo Dvdrw) hmm to chyba najważniejsze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 ja bym bral tego eneramaxa : http://sirius.pl/product.php?action=info&id=7193&sid=1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Potrzebuje ciszy i czy potrzbe wydawać aż 500 zł zeby zasilić mój zestaw ? Oczywiście oc tez bedzie ... także czy ten Be quiet starczy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Potrzebuje ciszy i czy potrzbe wydawać aż 500 zł zeby zasilić mój zestaw ? Oczywiście oc tez bedzie ... także czy ten Be quiet starczy ?sam napisales 500zł wiec jesli masz taki limit to bierz tego eneramaxa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 moge miec jeszcze tagana 480 w podobnej cenie co sądisz ? cichy jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 no i niestety nie uda mi sie zalatwic tego modecoma 300gtf za 80 zl :( wiec ponawiam pytanie :D : modecom 300gtf - 110 zl parametry gorsze ale gwaracja FORTRON FSP 300-60 GTP - 100 zl moze hyszald znalazby u siebie jakis :) tym razem jestem bardziej nastawiony na fortron'a bo szyszalem o nim wiele dobrego i wiele osob go chwali :) ps. sorry ze jestem taki upierdliwy ale niechccem zalowac kasy za te psu ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 A ja właśnie się dowiedziałem, że w moim miasteczku nie dostanę Modecoma 350GTF... Zamówiłem zamiast niego troszkę droższego Chiefteca 350... Czy dobrze zrobiłem? Czy lepszy byłby jednak ten Modecom? Sam już się pogubiłem :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 A ja właśnie się dowiedziałem, że w moim miasteczku nie dostanę Modecoma 350GTF... Zamówiłem zamiast niego troszkę droższego Chiefteca 350... Czy dobrze zrobiłem? Czy lepszy byłby jednak ten Modecom? Sam już się pogubiłem :(wszystko jedno tylko chef jest roche drozszy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudi2003 Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Witam... Poczytalem troszke stronek tego tematu i sie pogubilem :P Prosze o porade, mam w obudowie Codegena 300W :(( i chce to wymienic jak najszybciej. Co mozna kupic w cenie do 130zl co byloby ciche i pewne. Bo ostatnio widzialem komputerki ze zjaranymi zasilaczami (megabajt albo codegenik albo wogole jakis noname) za ktorymi dalej poszedl dysk, grafika, plyta, dvd = komp do wymiany. Z gory dzieki za pomoc :) Procek to Athlonik 2000Xp+. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Witam... Poczytalem troszke stronek tego tematu i sie pogubilem :P Prosze o porade, mam w obudowie Codegena 300W :(( i chce to wymienic jak najszybciej. Co mozna kupic w cenie do 130zl co byloby ciche i pewne. Bo ostatnio widzialem komputerki ze zjaranymi zasilaczami (megabajt albo codegenik albo wogole jakis noname) za ktorymi dalej poszedl dysk, grafika, plyta, dvd = komp do wymiany. Z gory dzieki za pomoc :) Procek to Athlonik 2000Xp+. Mam chieftec'a 300 W jakbyś zechiał nowy :) CIchutki rzecz jasna hyh siora dostała lepszego kompa wrrr :lol: no i zasilacz został :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whiller Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 hmmm ja kupilem niedawno Tagana 480 i przy moim configu ( jest slaby dosc) nie slysze go :D Napiecia trzyma jak skala ... tutaj masz jeden z jego testow, w necie nie ma ich duzo ale we wszystkich ktore widzialem ma rekomendacje strony :) http://www.ocprices.com/index.php?rev_id=2...&action=reviews Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 więc wież ja mam dość mocny config także napewo troszke byłby obciążony ... To co w podpisie nieaktualne :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whiller Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 zobacz jaki config mieli w tescie ... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudi2003 Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Chcialem jeszcze zapytac jak to jest z glosnoscia tego MODE COMa ATX-350GTF , jedni pisza ze jest cichy a drudzy ze glosniejszy od Codegena, to sam juz nie wiem :) Czy znalazloby sie jeszcze cos wartego uwagi w takiej cenie ??? Wlasciwie chodzi mi o to zeby zasilacz byl: cichy i przede wszystkim zebym mogl byc spokojny, ze juz nawet w razie awarii NIE popalil mi reszty komponentow w kompie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Według mnie jest głośniejszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thingrim Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 @pandi chieftec 350 ?? a gdzie takie sa ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Memphis Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Hej ! Sorki, jeżeli odpowiedź na moje pytanie była w topicu, ale po 8 stronie znudziło mi się czytanie przemyśleń "kupić chiefa 360W czy 420W ??". No offence ale to nie moja klasa. Mam radzie 9100 od Herca (wcześniej był PowerColor, ale wymienili - dzięki Mka11). Dotknął mnie i w jednym i w drugim przypadku problem opisany w tym topicu: http://www.tweak.pl/forum/viewtopic.php?t=45673. Moja zasiłka to Deer 350W i rzeczywiście - choć wiem, że napięcia z czujników płyty są mało warte, ale w czasie przeglądania www (czyli w sumie idle) moje +5V według AIDY wacha się między 4,78 - 4,84 !!! Niestety nie mam pieniędzy, a nikogo w moim domu nie obchodzi to, że mogę stracić mój życiowy dorobek (komp). Więc zastępczo postanowiłem kupić Fortrona FSP-250ATV za całe 45 zł. Sądzicie, że uciągnie on: AXP 2200+ Płytkę MSI na KT266A 256 MB RAMU DDR WDC400JB Wypalarę LiteOn CMI8738, sieciówkę no i tego nieszczęsnego Radka ? Musiałby pochodzić jakieś 2 miechy. Z tego co słyszałem to wytrzyma, a innego wyjścia nie ma. Znalazłem posty kilku ludzi, którym ciągnął mocniejszy sprzęt, więc mam nadzieję, że będzie ok. Prawdaaa :oops: :wink: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Powinien wystarczyć, ale gwarancji na to nikt Ci nie da. Taki zasilacz to zawsze jednak loteria. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 @thingrim Na przykład w moim ulubionym sklepie komputerowym :D . Po znajomości 180 i wzięli mojego megashita w rozliczenie :) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Memphis Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 Heja ! Chciałbym się pochwalić, że porblemy zniknęły. Co prawda wskazania pochodzące z programów dalej nie są świetne, ale nie należy im chyba ufać, bo wszystko wreszcie działa jak należy. Pierwszo co rzuca się w oczy, to cisza !!!! Nigdy nie sądziłem, że to mój zasilacz tak hałasuje. Tu jest super - zasilacz prawie niesłyszalny. Chociaż obudowa i powietrze wydobywające się z nigo są dosyć ciepłe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...