Gość Galileusz Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Czy ktos posiada zasilacz proSilence FANLESS PCS-350Watt, lub jakis inny bezwentylatorowy :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeCet Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 Mam badziewnego zasilacza firmy Tracer (przynajmniej tak słyszałem że są badziewne) o mocy 330W i jest taki problem że jak normalnie sobie w coś gram i wyłącze kompa to potem się nie włączy spowrotem przez najbliższe 5 minut (płyta nie startuje) :? chyba że wezmę i mu 2x pociągne reseta to się włączy odrazu. Ale jak np komp nie był obciążony (używałem Word albo coś w tym stylu) to wszystko się włącza normalnie. Czyli tak jakby to się zabardzo nagrzewało i dlatego nie chce odrazu startować. Procka mam na 12,5 x 180 (2250Mhz) a reszta tak jak w podpisie i temperaturka oscyluje przy 50 stopniach. I pytam co jest z<span style="color:red;">[ciach!]</span>e zasilacz czy płyta ?? może ktoś miał podobny przypadek ?? może da się coś z tym zrobić ?? z góry sory jeśli ktoś pisał jusz taki problem albo napisałem go nie w tym dziale co trzeba. jestem nowy i nie chce mi się czytać całego forum od dechy do dechy :lol: PLEASE HELP ME !!! ...::: POZDRO :::... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 odkrec proca i zobacz :arrow: jak wszystko zacznie chodzic noramlnie to znaczy ze czas zmienic zasilacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Przyznaję ci rację to ja cię źle zrozumiałem... :oops: Jeżeli chodzi o napięcia to mierzyłem je i mają wartość o 0,08V odbiegającą od normy. Czy zasilaćz bez filtra mógłby osiągnąć taką stabilność? Na wszystkich innych stronach poza bencmarkiem piszą że HK 400XP to doskonały zasilacz, że dobrze trzyma napięcia. 8) o 0,08v OD normy czy od zakaldanej wartosci?? czyli np 3,30 amsz 3,22V albo 3,38V ??? podaj te napiecia jesli 0.08Vo dnormy tozasilacz shit ! inaczej złom, tak zasialcz bez filtra moze osiaganac taka stabilnosc czyli ale jak masz to nieiwem :D ale kiepska jakosc napiecia wplywa na zywotnosc podzespolow i calego zasialcza a co za tym idzie spadki napiec z czasem LOL - przy 12V, a nie przy 3.3V ;) 3,31V 11,98V 5,08V Tkie miałem wyniki przy włączonym kompie jak w podpisie. jak na zasialcz za 390zł to bieda ! moj kosztowal 315zł i napiecia o niebo lepsze 3,39 5,10V 12,42V jak widac twoj sie juz troche męczy a moj ma duzy zapas a nasze kompy sa zblizone prądożernmoscia +/- 10W ze wzg na twojego nforce Z tego co widzę - to raczej Twoja zasiłka dogorywa... jest jej blisko do górnej normy ATX - 12.6V Właśnie widzę po twoim podpisie :lol: musiałeś sobie napisać NOISE KILER że niby taki cichy :lol: . Nie może być cichy z wentylkiem 80 pewnie ma jakieś 2500 RPM i daje czadu jak odkurzacz. :lol: Jakbyś sobie założył HK 400XP to byś wiedział co to cisza.co ty masz do ciszy ja mowie o wydajnosci czlowieku za 138zl masz lepszy zasiacz niz ten humtkey a jak ktos uwaza ze jest glosny za brdzo to kupuje sobie papsta i masz wydajniejszy i ichsza zasilke od tego 300xp huntkeya :lol: i co ty na to :wink: Różnica w cenie wynika też z trzech lat gwarancji, door 2 door. Pokaż mi zasilacz, który ma taki typ gwarancji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir Hopkins Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Z ciekawych rzeczy wygrzebanych w sieci... możliwe że komuś się to przyda: Granice napięć zasilacza atx: http://www.neotec.pl/page.php?id=19 Opis układu PFC http://www.neotec.pl/page.php?id=6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek1 Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 Przyznaję ci rację to ja cię źle zrozumiałem... :oops: Jeżeli chodzi o napięcia to mierzyłem je i mają wartość o 0,08V odbiegającą od normy. Czy zasilaćz bez filtra mógłby osiągnąć taką stabilność? Na wszystkich innych stronach poza bencmarkiem piszą że HK 400XP to doskonały zasilacz, że dobrze trzyma napięcia. 8) o 0,08v OD normy czy od zakaldanej wartosci?? czyli np 3,30 amsz 3,22V albo 3,38V ??? podaj te napiecia jesli 0.08Vo dnormy tozasilacz shit ! inaczej złom, tak zasialcz bez filtra moze osiaganac taka stabilnosc czyli ale jak masz to nieiwem :D ale kiepska jakosc napiecia wplywa na zywotnosc podzespolow i calego zasialcza a co za tym idzie spadki napiec z czasem LOL - przy 12V, a nie przy 3.3V ;) 3,31V 11,98V 5,08V Tkie miałem wyniki przy włączonym kompie jak w podpisie. jak na zasialcz za 390zł to bieda ! moj kosztowal 315zł i napiecia o niebo lepsze 3,39 5,10V 12,42V jak widac twoj sie juz troche męczy a moj ma duzy zapas a nasze kompy sa zblizone prądożernmoscia +/- 10W ze wzg na twojego nforce Z tego co widzę - to raczej Twoja zasiłka dogorywa... jest jej blisko do górnej normy ATX - 12.6V Właśnie widzę po twoim podpisie :lol: musiałeś sobie napisać NOISE KILER że niby taki cichy :lol: . Nie może być cichy z wentylkiem 80 pewnie ma jakieś 2500 RPM i daje czadu jak odkurzacz. :lol: Jakbyś sobie założył HK 400XP to byś wiedział co to cisza.co ty masz do ciszy ja mowie o wydajnosci czlowieku za 138zl masz lepszy zasiacz niz ten humtkey a jak ktos uwaza ze jest glosny za brdzo to kupuje sobie papsta i masz wydajniejszy i ichsza zasilke od tego 300xp huntkeya :lol: i co ty na to :wink: Różnica w cenie wynika też z trzech lat gwarancji, door 2 door. Pokaż mi zasilacz, który ma taki typ gwarancji. modecom ma 3 lata gwarancji :wink: i co z tego ze door to dorr jak i zasilacz jest lipa nie wroze tej marce dlugiej egzystecji :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=Ax= Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 Przebijanie się przez 19 stron tematu nie jest zbyt przyjemne więc nie bijcie jak już było to poruszane. :wink: Potrzebuję kupić w miarę dobry zasilacz do 200zł. Moją uwagę zwróciły 3 modele: ModeCom ISO-450P - ok 135zł Chieftec HPC-360-202 - ok 180zł Chieftec ATX-1136H (360W Dual Fan) - ok 180zł W sumie ModeCom już odpadł z moich przymiarek (jest prawie niedostępny), ale zastanawiam się nad tymi modelami Chiefteca. Który jest lepszy ? Obstawiam, że napięcia obydwa trzymają raczej stabilnie, więc jak się ma sprawa z głośnością (cichością) działania ? Jeszcze jedno, który z nich jest lepszy, żeby utrzymać niższą temperaturę w obudowie (nie potrzebuję kolejnego grzejnika :wink: ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drzon Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 Mam takie pytanko, jak koledze powyżj nie udało mi sie przesledzić wszystkich stron tego wątku wiec jakb bylo to sorka: Kupiłem używanego Huntkey 8250plus (PFC, noisekiller itp) i wszytsko jest ładnie i stable ale jak zerknalem na napiecia podawane prze MBM5 to sie wystraszylem bo wszystko bylo w normie oprocz 12V ktory sie wacha w okolicach 11,40V!!! Jak sprawzdalem tanim miernikiem na molexie to pokazywało 11,66V wiec wciaz nie najlepiej ale wachania byly malutkie. Ogólnie napięcia się ładnie trzymają, 5V sie wacha najwyżej o 0,04V (mierzone miernikiem miedzy full load a idle). Chodzi mi o to że nie ufam ani miernikowi za 25zl ani windowsowi jesli chodzi o precyzje pomiarow ale czy jesli skoki napiecia sa minimalne to moge uznac ze zasilacz jest dobry i pominac to niskie 12V czy jednak cos tu nie gra??? Ogolnie system jest w 100% stabilny. Aha, roznice mierdzy miernikiem a tym co mowi windows sa duze bo np. 5V w windzie =4,95V a na mierniku 4,76 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opentany Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 no dobra ale mogli byscie znalesc jakies porownania tych slabysz czyli z dolnej polki??????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 =Ax= ja mam od niedawna model 1136H. jeśli chodzi o głośność to rewelacja to to nie jest. Jeśli chodzi o trzymanie napięć to jest rewelacja. A jeszcze jedno on ma 18A na lini +12V, 360-202 ma o 1A mniej. Modecoma pomijam bo on odstaje choć ponoć ten model jest całkiem udany i cichy. Testowałem go ekstremalnym podkręcaniem proca i grafy (na ile pozwalała płyta i karta) wszelkimi możliwymi markami i Primem. Wszystko chula wspaniale a napięcia wahaja się naprawdę nieznacznie. +3,3V +- 0,02V, +5V +- 0,03V, +12V+-0,06V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek1 Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 =Ax= ja mam od niedawna model 1136H. jeśli chodzi o głośność to rewelacja to to nie jest. Jeśli chodzi o trzymanie napięć to jest rewelacja. A jeszcze jedno on ma 18A na lini +12V, 360-202 ma o 1A mniej. Modecoma pomijam bo on odstaje choć ponoć ten model jest całkiem udany i cichy. Testowałem go ekstremalnym podkręcaniem proca i grafy (na ile pozwalała płyta i karta) wszelkimi możliwymi markami i Primem. Wszystko chula wspaniale a napięcia wahaja się naprawdę nieznacznie. +3,3V +- 0,02V, +5V +- 0,03V, +12V+-0,06Vmodecom i sirtec oddstaje od tej twojej niewiadomo co zasilki smieszny jestes :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quard Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 no to ja sie dolacze do pytanie jaki zasilacz:) .. z tym ze ja moge wydac ciut wiecej bo jakies 250zl :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Dla kogoś, kto ceni ciszę i ma dużo kasy: http://mcs.pc.pl/sklep.php?id=360 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quard Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 hmmm... 900zl za zasilacz :/ ... to nie dla mnie :( .. a jakies inne propozycje??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Czym jest system PFC? http://www.neotec.pl/page.php?id=6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir Hopkins Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 no to ja sie dolacze do pytanie jaki zasilacz:) .. z tym ze ja moge wydac ciut wiecej bo jakies 250zl :) Bierz ten :-) http://www.neotec.pl/neotec_v4200_420w.php?id=9 Widziałem już w akcji wesję z LED (V4202) jednak ma tą samą elektronikę co tańsza wersja V4200 - napięcia rewelacyjne no i ciisza :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quard Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 no to ja sie dolacze do pytanie jaki zasilacz:) .. z tym ze ja moge wydac ciut wiecej bo jakies 250zl :) Bierz ten :-) http://www.neotec.pl/neotec_v4200_420w.php?id=9 Widziałem już w akcji wesję z LED (V4202) jednak ma tą samą elektronikę co tańsza wersja V4200 - napięcia rewelacyjne no i ciisza :D a ile to cudo kosztuje??? i czy mozna to kupic w normalnym sklepie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 no to ja sie dolacze do pytanie jaki zasilacz:) .. z tym ze ja moge wydac ciut wiecej bo jakies 250zl :) Bierz ten :-) http://www.neotec.pl/neotec_v4200_420w.php?id=9 Widziałem już w akcji wesję z LED (V4202) jednak ma tą samą elektronikę co tańsza wersja V4200 - napięcia rewelacyjne no i ciisza :D a ile to cudo kosztuje??? i czy mozna to kupic w normalnym sklepie? Witam serdecznie :-) Planowana cena V4200 to 299pln, dostępność - koniec tego miesiąca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Galileusz Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Dla kogoś, kto ceni ciszę i ma dużo kasy: http://mcs.pc.pl/sklep.php?id=360 A jest ktos na forum kto moze ocenic dzialanie tego wentylatora ? Chodzi mi o kogos kto mial takowy i moze podzielic sie uwagami na jego temat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Panowie i panie :D Co myślicie o tym sprzęciku :?: Czy za tą cene jest to ciekawa propozycja czy może jakiś inny PSU :?: http://allegro.pl/show_item.php?item=27846265 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek1 Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Panowie i panie :D Co myślicie o tym sprzęciku :?: Czy za tą cene jest to ciekawa propozycja czy może jakiś inny PSU :?:http://allegro.pl/show_item.php?item=27846265to jest gowno kup fortka lu modecoma 350gtf ktory kosztuje 135zl :) pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quard Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Witam serdecznie :-) Planowana cena V4200 to 299pln, dostępność - koniec tego miesiąca. Hmm... To tego jeszcze nie ma na rynku ??? 8O To raczej nikt mi nie powie jak to sie sprawuje :( Musze powiedziec ze ten V4200 mi sie nawet spodobal :) ... a co do ceny to jest z vat czy bez ?? A co myslicie o szefie HPC-420-302-DF ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 witam mam teraz zestaw taki jak w podpisie, wczesniej mialem msi k7n2g-ilsr, jednego wd mniej, i procek nie chcial sie krecic :-/ teraz po zmianie plyty, wd spiete w raid i procek kreci sie nawet ;-) i hmm chieftec wydawal sie taki spoko, ale jak podepne wszystkie 4 hdd i obydwa optycznie to zwykle nie wykrywa mi najmniejszego seagate a system chodzi hmmm lekko dziwnie.. tak wiec pewnie linia 12v siada- co bycie polecili co by mialo wiecej niz 17-18 A na linii 12v? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Totalny Laik Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 CZeść No to co wybrać ? http://sklep.logos.pl/logos/sklepl/show.ph...300-XP%20Silenc czy http://sklep.tweak.pl/index2.php?id2=menu_...1136&kat=&pkat= A może coś lepszego w tym przedziale cenowym ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek1 Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 CZeść No to co wybrać ? http://sklep.logos.pl/logos/sklepl/show.ph...300-XP%20Silenc czy http://sklep.tweak.pl/index2.php?id2=menu_...1136&kat=&pkat= A może coś lepszego w tym przedziale cenowym ? lepiej doluz i kup chiefa 360w df od sirteca 240zl kosztuje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Witam serdecznie :-) Planowana cena V4200 to 299pln, dostępność - koniec tego miesiąca. Hmm... To tego jeszcze nie ma na rynku ??? 8O To raczej nikt mi nie powie jak to sie sprawuje :( Musze powiedziec ze ten V4200 mi sie nawet spodobal :) ... a co do ceny to jest z vat czy bez ?? A co myslicie o szefie HPC-420-302-DF ? Jak najbardziej jest to cena brutto ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quard Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Ja chyba poczekam na V4200 az bedzie dostepny :) wydaje mi sie naprawde dobry.... no a jak nie to... to nie wiem co innego :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 ktos slyszal o firmie Powmax ???? robia zasilacze 580W nawet za ok 120$:D i podobno dobre(dual fun i dobzre trzymaja napiecia) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 *****.....pomylo mi sie za 30$ czyli ok 120zl :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jul23 Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 Ja potrzebuje się od was dowiedzieć jaki zasilacz kupić oglądałem forum szukałem po sieci ale i tak muszęsię spytać. Więc który: Tagan czy bequiet , i który model a może jeszcze cos innego, zależy mi na dobrej klasy zasilaczu najcichszym jak to możliwe ale żeby nie było mu też za gorąca (a podobno w taganie trochę jest za gorąco). mogę przeznaczyć na zasiłke nawet koło 300 350 zł jeśli to konieczne i opłacalne nie mam już zamiaru jej nigdy zmieniać bo i tak kompa ulepszać nie będe potrzebuje ciszy. myslałem o Tagan TG380-U01 ale ktoś mi powiedział że słąbo wyciąga gorące powietrze z obudowy. i że podobno bequiet jest cichszy teraz wasz proszę o pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...