Skocz do zawartości
phranzee

danger den w proline 8)

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem dzisiaj oddać katody (recenzja już jest u Liska i niebawem trafi na serwr :) ) i już oglądałem te bloczki i chłodniczki :D

Powiem tak: Szczęka opada 8O :D A do tego jest jeszcze peltier 226W i inne bajerki - poprostu miodzik :!: :twisted:

Tylko te ceny :cry:

Aha! Zapomniałem dodać - może niedługo uda się takie bloczki i chłodnice załatwić na test :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak naprawde to sam nie lubie takiego gadania, ale popatrzcie:

1. Blok

Na male jadro osobiscie bralbym nie Maze-4 250 PLN ale CFD za 150 PLN. Rozumiem jesli ktos ma tec'a.

2. Chlodnica

Black Ice Pro 285-299 PLN bardzo podobna do Kadeta. Wiadomo, ze nie bedzie ona tak super wygladala, ale po tym co pokazal "arthx" to chyba nawet lepiej samemu zadbac o wyglad.

Black Ice Extreme 2 579 PLN - mozemy kupowac nowki ze sklepu. Nagrzewnica od Zuka/Lublina bedzie o polow wieksza i jakies 5-6 razy tansza.

Oczywiscie DD to DD, choc mysle, ze czesc ludzi podnieca sie, bo to z USA. Chlodniczki maja faktycznie ladne, super obudowane, ale ceny tez sa rodem z USA :

3. Tygon

Cena bardzo wysoka (wiem, jaka jest u iportera), ale rozumiem kupujacych, bo tygon jest najlepszy.

Moze to brazowe goowno z rdzewiejacego przylacza nie bedzie sie czepialo wew. scianek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak naprawde to sam nie lubie takiego gadania, ale popatrzcie:

1. Blok

Na male jadro osobiscie bralbym nie Maze-4 250 PLN ale CFD za 150 PLN. Rozumiem jesli ktos ma tec'a.

2. Chlodnica

Black Ice Pro 285-299 PLN bardzo podobna do Kadeta. Wiadomo, ze nie bedzie ona tak super wygladala, ale po tym co pokazal "arthx" to chyba nawet lepiej samemu zadbac o wyglad.

Black Ice Extreme 2 579 PLN - mozemy kupowac nowki ze sklepu. Nagrzewnica od Zuka/Lublina bedzie o polow wieksza i jakies 5-6 razy tansza.

Oczywiscie DD to DD, choc mysle, ze czesc ludzi podnieca sie, bo to z USA. Chlodniczki maja faktycznie ladne, super obudowane, ale ceny tez sa rodem z USA :

3. Tygon

Cena bardzo wysoka (wiem, jaka jest u iportera), ale rozumiem kupujacych, bo tygon jest najlepszy.

Moze to brazowe goowno z rdzewiejacego przylacza nie bedzie sie czepialo wew. scianek.

Ja Maze4 łyknąłem za 199 :lol: nie 250 ;) Skąd tę cenę wziąłeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co daje Water Wetter

"Zapobiega osadzaniu się kamienia na wężach

Dwukrotnie obniża napięcie powierzchniowe wody

Dostępny w formie butelki 360ml

Zwiększa przewodnictwo cieplne

Zapewnia długotrwałą ochronę przed korozją, dla całego układu

Czyści i konserwuję pompę wodną

Zapobiega powstawaniu piany w układzie"

Tłumaczenie ze strony producenta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm

tygon mnie świeżbi

tylko jest problem z podaniem wymiarów w mm bo nie każdy bedzie wiedział o co biega w calach

po za tym wolałbym aby były podane wymiary wew i zew żeby można było dopasować to do odpowiedniej szybkozłączki

a tak wogóle to fajnie że to we wrocku :)

robi się nam małe zagłębie modersko-wodnochłodnicze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nazywa sie "super-hiper totalny WC-oczyszczacz do wszystkiego czego tylko chcesz".

Moze bedzie w ofercie. Podam w swoim czasie.

BTW to wlasnie go testuje i syf z rurek (prawdopodobnie miedz) schodzi pieknie. Nic nie pisze, ze reaguje z cyna, ale warto sprawdzic (szkoda, ze musze na sobie).

Tygon 12/16 (tygon w wersji standartowej, bo rodzai jest duzo i problem, zeby wybrac jakis najlepszy do warunkow WC) kosztuje znacznie mniej niz 60 PLN. Wszystko zalezy od materialu - mysle, ze ten z DD tez jest jakis podstawowy. W ofercie jednego ze sklepow najwczesniej za 2 tygodnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh jakiego sklepu co do czyszczenia mam jeden sprawdzony środek i narazie nic lepszego nie widziałem nie regaguje z cyną widać że działa bardzo dobre idealnie rozpuszcza kamień i nie niszczy nagrzewnicy kosztuje 7zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nazywa sie "super-hiper totalny WC-oczyszczacz do wszystkiego czego tylko chcesz".

Moze bedzie w ofercie. Podam w swoim czasie.

BTW to wlasnie go testuje i syf z rurek (prawdopodobnie miedz) schodzi pieknie. Nic nie pisze, ze reaguje z cyna, ale warto sprawdzic (szkoda, ze musze na sobie).

Tygon 12/16 (tygon w wersji standartowej, bo rodzai jest duzo i problem, zeby wybrac jakis najlepszy do warunkow WC) kosztuje znacznie mniej niz 60 PLN. Wszystko zalezy od materialu - mysle, ze ten z DD tez jest jakis podstawowy. W ofercie jednego ze sklepow najwczesniej za 2 tygodnie.

To nie jest standardowy tygonik ;) poszukaj a znajdziesz :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi