liechmaster Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 zrobil sie maly problem... mialem win 2000 na laptopie razem z knoppixem (oczywiscie na roznych patycjach) jak raz reinstalowalem win 2000 to nie ruszyl mbra i nadal ladowalo mi sie wszystko przez lilo.. zainstalowalem xp i nadpisal.. i teraz nie wiem jak sie dostac do linuxa :/ mam dysk startowy knoppixa tylko co dalej zrobic? jak juz go uruchomie.. jak sie zalogowac do tamtej , zainstalowanej na twardym , dystrybucji i jak uruchomic lilo.. lewy jestem w te temay... prosze wiec o rade :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 To ja podam taką metode na około. Jeżeli linux stoi na partycji EXT2/EXT3 to sciągnij sobie program Explore2fs. Bedziesz miał dostep do partycji linuxa z windows. Zgraj sobie kernela na partycje windows i wykorzystaj loadlina do uruchomienia linuxa z dosa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...