Skocz do zawartości
keiename

BW ze sklepu czy od slusarza?

Rekomendowane odpowiedzi

jesli znasz dobrego slusarza ktory to zrobi za pol darmo to od slusarza - bedzie taniej. ale ostrzegam ze obrobka miedzi nie nalezy do latwych, wiec jesli slusarz nie mial kontaktu z miedzia to niepolecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slusarz zrobi Ci blok jaki sobie zazyczysz. Powiedz mu o ci chodzi dokladnie, on juz bedzie wiedzial jak zaprojektowac grubosc i jakosc kanalikow wewnatrz. Wylot i wlot rowniez bedziesz mogl ustalic w zaleznosci jak masz zamiar ciagnac szlauchy :)

Jezeli to bedzie jakis znajomek to zrobi Ci to za "flaszke". Jezeli robota na zlecenie to drozej niz caly WC i matego pewnie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym nie brał od Ślusarza, już raz się przejechałem. Miałem krzywo ponawiercane otwory i bloczek do kibla, jakieś 18 zł które dałem na wałek z którego robił mi blok poszło w las :D

Krzywo tzn jak bardzo kanaliki się łączyły czy coś innego Ci przeszkadzało. Zabieram się za wiercenie i mam zamiar ominąć jakieś wpadki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie gdzie upic kostke miedzi. Też się z tym problemem borykam. narazie myśle żeby zrobic nalot na Skup metali kolorowych. Albo na PKP tylko trzeba później to przetopić :)

ciekawe czy szyny kolejowe dobrze odprowadzaja cieplo ? :-) :-) :-) :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wałek miedzi kupiłem w hurtowni metali kolorowych, w sprzedazy nie mają blach o grubości potrzebnej do zrobienia bloku, firmę znalazłem w panoramie firm. Mój blok wyglądał tak że z 1 strony były 3 otwory z 2 strony były 2 otwory po stronie na której były 3 otwory rozmieścił je tak że każdy był na innej wysokości i z tego powstała kaszana, gdy odbierałem blok zacząłem się śmiać z typa że jest ślepy i nie potrafi otworów nawiercić a on mi że miedź jest paskudna w obróbce i nikt ci tego lepiej nie zrobi. pogodziłem się z tym kosztowało mnie to tylko 30 zł + jakieś 18 za surowiec. Gdyby ktoś z was kupował miedź to proście o jakąś bardo miękką. Robiłem ten blok jak jeszcze nie były dostępne w Polsce gotowe, teraz bym czegoś takiego nie robił :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale wy macie problemy!!!!!!!!!. PO CO DO SLUSARZA???. SAMEMU JA SOBIE NA BALKONIE ZROBILEM!. MIALEM KOSTKE MIEDZI 50X50X15 WYWIERCILEM 4 KANALU 10MM NA TAKI WZOR #. I BLOCZEK CHULA!. Nastepny zrobie sobie 50x50x20 a kanaly 14mm! bedzie jeszcze lepszy. Do tego dokupujcie kolanka 99gr/sztuka i przyklejacie je klejem Distal (ok 8zl ale starcza na 5 WB jak nic). I macie tanio fajny bloczek!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...