Jancio Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 Hej, rozwiazanie tego problemu jest pewnie dziecinnie proste tylko nie mam pojecia co mogłem za 50 configiem przegapic, dodam że przeszukzłem sporo for i nic nie znalzłem na ten konkretny temat. A więc... sa dwa kompy XP Pro prawie świeże instalki (1 tydz zero syfu), scrossowany UTP, fizycznie wszytsko jest ok, po ustawieniu adresów IP (192.168.0.1 i 198.162.0.2) kompy sie widza, pinguja, widac jej w otoczeniu sieciowym w grupie roboczej. I teraz tak... ja ze swojego kompa widze cały tamten (dokumenty, drukarki i wszystko co udostepnione), natomiast z tamtego kompa u siostry w otoczeniu owszem, widac moj komp jako członka grupy roboczej, ale nie widac nawet udostepnionych dokumentow. Nie mozna wejśc na mojego bo winda wywala komunikat o błedzie logowania:"Ograniczenie konta uzytkownika. Do możliwych przyczyn naleza puste hasła itd itp..." "ogranczenie" brzmi dosyć smiesznie bo jako usera podałem admina... Chyba kilknascie razy uruchamiałem to badziestwo zwane kreatorem konfiguracji sieci i jedynym efektem jaki udało mi sie osiągnac to działajace wspołdzielenie mojego modemu, ale nadal nie moge wejśc na mojego kompa... Może ktos z forumowiczów zetknał sie z czyms takim i wie co z tym fantem zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 odpal konto goscia i po problemie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jancio Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 Próbowałem i niestety nic, po uaktywnieniu gościa na moim komoie, tamten wyświetla "Użytkownikowi nie przyznano żądanego typu logowania" :evil: jush po prostu mam dosyć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacAAA Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 na swoim kompie wejdz w panel sterowania/narzedzia administracyjne/lokalne zabezpieczenia(czy cos takiego) i znajdz tam uprawnienia do tego komputera (cos podobnego) i jak bedzie uzytkownik "Gość" to go wywal, sory ze tak pisze ale nie pamietam dokladnie i nie siedze teraz przy kompie z XP :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...