Skocz do zawartości
Jancio

2 XP PRO i dziwny PROblem...

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, rozwiazanie tego problemu jest pewnie dziecinnie proste tylko nie mam pojecia co mogłem za 50 configiem przegapic, dodam że przeszukzłem sporo for i nic nie znalzłem na ten konkretny temat.

A więc... sa dwa kompy XP Pro prawie świeże instalki (1 tydz zero syfu), scrossowany UTP, fizycznie wszytsko jest ok, po ustawieniu adresów IP (192.168.0.1 i 198.162.0.2) kompy sie widza, pinguja, widac jej w otoczeniu sieciowym w grupie roboczej. I teraz tak... ja ze swojego kompa widze cały tamten (dokumenty, drukarki i wszystko co udostepnione), natomiast z tamtego kompa u siostry w otoczeniu owszem, widac moj komp jako członka grupy roboczej, ale nie widac nawet udostepnionych dokumentow. Nie mozna wejśc na mojego bo winda wywala komunikat o błedzie logowania:"Ograniczenie konta uzytkownika. Do możliwych przyczyn naleza puste hasła itd itp..." "ogranczenie" brzmi dosyć smiesznie bo jako usera podałem admina...

Chyba kilknascie razy uruchamiałem to badziestwo zwane kreatorem konfiguracji sieci i jedynym efektem jaki udało mi sie osiągnac to działajace wspołdzielenie mojego modemu, ale nadal nie moge wejśc na mojego kompa...

Może ktos z forumowiczów zetknał sie z czyms takim i wie co z tym fantem zrobic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na swoim kompie wejdz w panel sterowania/narzedzia administracyjne/lokalne zabezpieczenia(czy cos takiego) i znajdz tam uprawnienia do tego komputera (cos podobnego) i jak bedzie uzytkownik "Gość" to go wywal, sory ze tak pisze ale nie pamietam dokladnie i nie siedze teraz przy kompie z XP :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi