Skocz do zawartości
pajacyk

Karty dzwiekowe-drugie podejscie

Rekomendowane odpowiedzi

A to: "..solidne wykonanie i wsparcie technologiczne.." to cytat z CHIP-a, czy z KomputerSwiat?  :lol: 

-- 

Pozdrawiam

z PCWorldKomputer :-) :-) :-) A tak powaznie, widze, ze przewija sie tu temat Yamahy 7xx. nie moge sie jednak zgodzic, ze jest to dobra karta. jest to tylko dobry uklad. a czy karta bedzie dobra zalezy od producenta. ktory ten uklad wykorzysta w swoim produkcie. i jesli taka karte wykona firma MinT (bez obrazy) czy jakis tam PHU Maciek z Koluszek to nie wymienie na taki produkt mojego leciwego sb128 poniewaz nie jestem fanem wstawiania silnikow mercedesa do byle jakiej budy....

jesli chodzi o "slabo szukales" to mam nastepujaca odpowiedz: ja nie szukam, biore z hurtowni produkt w cenie sb 128, potem drugi produkt, potem trzeci itd. - i wszystkie sa gorsze. to co, to moze ja mam chodzic za producentami, ktorzy nie potrafia wypromowac swoich dobrych produktow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapomniałem napisać że dzwiek jest mi potrzebny glownie w grach i troche do filmow i mp3 aczkolwiek koneserem nie jestem

Glownie gry. [..] Pitur powiedz co mam kupic a tak zrobie!!! 

Witaj

Proponuje Ci Yamaszke Y724, ktora:

- w mp3 przewyzsza Live`a jakoscia, i nie "zre sie" z VIA (niestety, z CL jest z tym "cyrk");

- w filmach jest tez lepsza, bo ma malenkie opoznienie dzwieku (parokrotnie mniejsze niz np. Live!) ;

- w grach jest od Live`a niestety gorsza, bowiem nie obsluguje niektorych zaaawansowanych efektow, co jest wynikiem praktyk monopolitycznych CL - wykupil Aureala wraz z patentami ;

Ponadto, za Y724 przemawiaja takze inne wzgledy, np. zero problemow ze sterownikami, w KAZDYM OS-ie MS (lacznie z .NET) sa juz one zalaczone, co jest wynikiem umowy OEM pomiedzy MS i Yamaha na kilkanascie lat. O niebo stabilniejsze dzieki temu dzialanie, bo mikser, jadro sterownika, itd. sa juz czescia kernela Windows (kazdego). Za calosc zaplacisz 50zl (z SPDIF I/O), lub 70zl - z SPDIF-em na osobnym sledziu. Szczegolowe dane karty znajdziesz na stronie Yamahy. Polecam Ci "markowe" jedynie, cena jest ta sama, a "chinskie" Y724 czesto rozlatuja sie w rekach, i to wlasnie one "psuja" marke Yamasze (blad - powinna dawac licencje). Na pewno tego wyboru nie pozalujesz.

--

Pozdrawiam

a gdzie ja kupic i ile kosztuje ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) jest to tylko dobry uklad. a czy karta bedzie dobra zalezy od producenta. ktory ten uklad wykorzysta w swoim produkcie. i jesli taka karte wykona firma MinT (bez obrazy) czy jakis tam PHU Maciek z Koluszek to nie wymienie na taki produkt mojego leciwego sb128 poniewaz nie jestem fanem wstawiania silnikow mercedesa do byle jakiej budy....

jesli chodzi o "slabo szukales" to mam nastepujaca odpowiedz: ja nie szukam, biore z hurtowni produkt w cenie sb 128, potem drugi produkt, potem trzeci itd. - i wszystkie sa gorsze. to co, to moze ja mam chodzic za producentami, ktorzy nie potrafia wypromowac swoich dobrych produktow.

Witaj

Czyli sie zgadzamy. Zauwaz, napisalem nie raz - nie kupujcie "chinszczyzny", zwlaszcza, ze kupujac bodaj Y-192 (nazwa Yamahy) na chipie Y724 zaplacilem za nia (w sklepie) scisle tyle samo, co za jakos "no-name", bodaj 56zl, a miala ona dwa gniazda wiecej, o lepszym wykonaniu juz nie wspomne. Czyli sie nie zrozumielismy. Pozdielam Twoja opinie.

Zas "support" w dzisiejszych "windowsowych" realiach jest lepszy niz dla CL, bo samo MS dba o aktualizacje sterownikow - 724 musi byc (obowiazkowo- umowa) w kazdym OS Microsoftu wspierana. Z witryny Update pobieramy wciaz nowe wersje (ale nie 250MB) sterownikow, i to coraz doskonalszych..

A odpowiedz wszystkim - gdzie kupic? Jest kilka mozliwosci: "przycisnac" sprzedawce, niech zmusi hurtownika do narazenia sie CL i sprowadzenia, kupno na gieldzie, w Allegro, itd. Niestety, CL placilo za usuniecie Y724 z polek sklepow (mam na to dowod na pismie - rachunek). :(

--

Wszystkiego Dobrego raz jeszcze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...