Kochan Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 robil juz ktos z was taki mod procka tualatina na plyte bx-owa ? tylko prosze o nie podawanie linkow bo to jzu sie naczytalem, chodzi mi o ... praktyke pozdrawiam kochan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 To jest tak jak z odblokowaniem mnoznika na XP-kach. Raz wyjdzie raz nie, zalezy od tego ile masz cierpliwosci i umiejetnosci. Jezeli wszystko zrobisz dobrze to nie ma bata, musi pracowac. Jezeli nie bedzie to robisz wszycho od nowa albo poprawiasz. Rob a sie nie pytaj i zycze powodzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macho Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 no ja tez jestem ciekawy moze jest ktos taki kto to umie robic na bank dobrze to mu wyslesz procesor :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Chciałem zrobić taką przeróbkę (ale przejściówki, nie procesora) koledze, ale mnie przeszło. Oto powód, czemu w/g Intela nie można wsadzić Tualatina w BX-a (a także w starsze wersje i815) i czemu nie zawsze taka przeróbka będzie działać: Unlike the transition from "Katmai" (the original Pentium III) to "Coppermine" (Pentium III with integrated 256KB L2 running at the same speed as the processor core), the Coppermine to Tualatin transition will require the use of a new motherboard. Older 815/815E chipsets and their variants as well as the venerable BX chipset simply don't support the lower signal levels of Tualatin's Gunning Transceiver Logic (GTL) bus, which operates at 1.25V in comparison to the 1.5V signal levels of GTL+ (used on Pentium II/III and Pentium Pro) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nius Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Kilka dni temu robilem przerobke (wylamanie trzech zabków w gniezdzie procka i lutowanie na zewnetrznej stronie przejsciowki) ale na mojej plycie celek 1.1 nie wstaje. Z tym ze raczej napewno jest to wina gownianej plyty (po numerkach doszedlem ze to jakas Commate) wiekszosc opisów tego moda dotyczy abita czy asusa, wiec moze tobie sie powiedzie. powodzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Na Aopenie BX działa, był tu niedawno taki post tego już nie popłaca sie robić, zostają te jeb.. sdram i AGP2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kochan Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Kilka dni temu robilem przerobke (wylamanie trzech zabków w gniezdzie procka i lutowanie na zewnetrznej stronie przejsciowki) ale na mojej plycie celek 1.1 nie wstaje. Z tym ze raczej napewno jest to wina gownianej plyty (po numerkach doszedlem ze to jakas Commate) wiekszosc opisów tego moda dotyczy abita czy asusa, wiec moze tobie sie powiedzie. powodzenia. to mzoe jak procek jest juz pzrerobiony ale nei wstaje na Twojej plytce - bylaby mozliwosc kupienia go ? :D chyba ze go uzywasz, zreszta ja myslalem o opcji ZAIZOLOWANIA pinow a nie ich wyciecie... zeby ani gwarancji nei stracic i w razie czego powrocic do stanu oryginalnego. Poza tym na overclockers.com w database duzo ludzi przerabialo wlasnei abita bx133 stymze u niektorych wystarczylo odizolowanei 3 pinow - nic wiecej ... pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...