wkkrystian Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 Witam. Ostatnio kleiłem radiatory na płycie głównej, i aby klej szybciej złapał włączyłem kompa na chwilkę. Jak tak sobie pracował, sprawdzałem tem na pamiątkach, dyskach i takich tam. Przez przypadek dotknołem sie gniazda zasiłki i mi kopara opadła, prawie się oparzyłem. 8O Zasiłka napięcia trzyma prawidłowo, tzw w granicach norm.Sprzęt jak narazie lata bez zwisów. Ale to chyba raczej nienormalne, czy ktoś miał już taki przypadek?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 :?: jaki zasilacz - moze jakis slaby i kabelki/styki nie wytrzymuja duzych pradow, albo wyrobiona wtyczka ... zerknij np tu co Ciebie moze spotkac :P http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=19629&highlight= byly tez kiedys na forum zdjecia (ale nie mam czasu szukac) jak goscowi stopila sie wtyczka i gniazdko :!: podlacz jakis inny zasilacz na probe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 No uwazaj zeby ci sie nie zintegrowal zasilacz z plyta :) Moj kumpel tak mial i musial przycinac nozem. Jemu zasilka nie wyrabiala, jak wymienil to bylo spoko a mial jakiegos Megabyte`a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkkrystian Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 :?: jaki zasilacz - moze jakis slaby i kabelki/styki nie wytrzymuja duzych pradow, albo wyrobiona wtyczka ... zerknij np tu co Ciebie moze spotkac :P http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=19629&highlight= byly tez kiedys na forum zdjecia (ale nie mam czasu szukac) jak goscowi stopila sie wtyczka i gniazdko :!: podlacz jakis inny zasilacz na probe Zasilacz to syf, :cry: (300W) nie wiem jakie amperarze. Tyle tylko, że przerobiony na chłodzenie wodą, + wiatrak z automatyczną regulacją obr. :D Natomiast w dniu dzisiejszym zmieniłem program do monitorowania z PC ALERT na MBM 5 i co się okazało ani wskazania temp. proca jak i napięci nie były poprawne, :x o ile w przypadku proca dodawał jakieś 4-5 st. to napięcia w ogóle nie trzymają norm. +3,3 = 3,26/3,05 +5,00 = 4,81/4,65 +12 = 12,46/12,57 No i niestety chyba czeka mnie wymiana zasiłki, i w tej chwili stać mnie tylko na HuntKey LW-6400H 400W, 3 lata gwarancji na allegro za 275 złociszy, chyba że jest coś lepszego tej półki cenowej?? :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 za tękasę kupisz chiefteca 360W http://sirius.pl/product.php?action=info&id=5564&sid=1 - 1 wentyl 199 zeta http://sirius.pl/product.php?action=info&id=5565&sid=1 - 2 wentyle. 250 zeta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Jak powiedział Amd Rulezz bierz chiefteca tylko tego z 2 wentylami bo cichutki jest a niepożałujesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 ... w tej chwili stać mnie tylko na HuntKey LW-6400H 400W, ... o Chieftec'ach (Sirtec'ach) jest duzona forum a co do tego HuntKey'a (nie mam czasu sprawdzac chodzi o tego ze 120mm wentylem) to pogadaj z Sherlock'iem bo na CHLODZENIE sa fotki ze dostal do testow :!: PS ten zasilacz wyglada na Fortrona z inna naklejka - ale pewnosci nie mam co siedzi w srodku upssss mialo byc na MODYFIKACJE http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=46828 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkkrystian Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Skorro fachowcy radzą to następna zasiłka bedzie nosić nazwę Chieftec 360W PFC ATX dual fun. Tak przy okazji to pojawiły sie objawy przed agonalne: zwisy, restarty, blue scren.Musiałem poskręcać wszystko co się da :cry: Swoją drogą nie miałem pojęcia że od zasiłki może aż 8O tyle zalerzeć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshi_tom Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Niestety wiele ludzi kupujac komputer patrzy tylko na ilosc Mhz. Nie patrza na zasilacz ktory jest b. waznym elementem bez mocnego POWER nie podkrecisz procka. Nie bedziesz mial spokoju czy przypadkiem nie wysiadzie Ci za 5 min zasilacz. Ja kiedys mialem Rubikona (Codegena) Wlasnie chcialem swoj egzemplarz pochwalic na forum a tu "bum" i po zasilaczu. Teraz siorce skladalem kompa zamowilem zasilacz Foxcona 400W. Jakims cudem Panowie z sirius.pl omylkowo wyslali mi Codegena 400W. Nie ukrywam ze nie jestem z tego powodu szczesliwy. Przelali mojej matce roznice na konto. Teraz tylko miec nadzieje ze wszystko bedzie ok. Bo nie ma co im odsylac i czekac az kolejny przyjdzie. Poprostu za duze koszta i za duzo zachodu by bylo. Podsumowywujac: Przy zakupie zasilacz tszeba stawiac na rowni z MOBO, Prockiem jak i karta graficzna :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Niestety wiele ludzi kupujac komputer patrzy tylko na ilosc Mhz. Nie patrza na zasilacz ktory jest b. waznym elementem bez mocnego POWER nie podkrecisz procka. Nie bedziesz mial spokoju czy przypadkiem nie wysiadzie Ci za 5 min zasilacz. Ja kiedys mialem Rubikona (Codegena) Wlasnie chcialem swoj egzemplarz pochwalic na forum a tu "bum" i po zasilaczu. Teraz siorce skladalem kompa zamowilem zasilacz Foxcona 400W. Jakims cudem Panowie z sirius.pl omylkowo wyslali mi Codegena 400W. Nie ukrywam ze nie jestem z tego powodu szczesliwy. Przelali mojej matce roznice na konto. Teraz tylko miec nadzieje ze wszystko bedzie ok. Bo nie ma co im odsylac i czekac az kolejny przyjdzie. Poprostu za duze koszta i za duzo zachodu by bylo. Podsumowywujac: Przy zakupie zasilacz tszeba stawiac na rowni z MOBO, Prockiem jak i karta graficzna Swiete slowa :) Odnosnie pomylki przy wysylce zasilacza : Dlaes sie zrobic w wala, jezeli Sirius sie rabnal przy wysylce to sorry, ale oni ponosza calosc kosztow zwrotu i wysylki nowego/wlasciwego. Ja bym nie odpuscil, wprawdzie Foxconn to nie jakis wypas, ale wolalbym go od Condonszajsa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Wymiana zasiłki i tak może się przydać - ale ja bym wyczyścił wtyczkę i gniazdo na płycie - może coś dobrze nie styka i się wtyk grzeje... Grzanie się przewodów to raczej mało prawdopodobne.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshi_tom Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Odnosnie pomylki przy wysylce zasilacza : Dlaes sie zrobic w wala, jezeli Sirius sie rabnal przy wysylce to sorry, ale oni ponosza calosc kosztow zwrotu i wysylki nowego/wlasciwego. Ja bym nie odpuscil, wprawdzie Foxconn to nie jakis wypas, ale wolalbym go od Condonszajsa Moze i tak ale: roznice w cenie mi zwrocili (niby 19zl ale zawsze cos). Tez nie chce mi sie juz zabardzo bawic w odsylanie. Bo za wysylke do nich musialbym ja zaplacic. No i dodatkowo bym czekal. A tak mam to co mam. Napiecie nie tszyma najgorzej. Przynajmniej w granicach normy. komp tez nie jakis wielki wypas Athlon 1700+ nie krecony PALOMINO, 256Radm stary 20GB dysk 5400. A wiec mysle ze spokojnie uciagnie. A jakby co to jest gwara :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkkrystian Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 No nareszcie się dorobiłem CHIEFTECA. :P Dzięki za radę ta zasiłka jest warta takiej kasy. Poprostu rewelacja :D :lol: :o Komp stabilny jak skała jestem pod wrażeniem, co można osiągnąć dzięki dobrej zasiłce :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 za tękasę kupisz chiefteca 360W http://sirius.pl/product.php?action=info&id=5564&sid=1 - 1 wentyl 199 zeta http://sirius.pl/product.php?action=info&id=5565&sid=1 - 2 wentyle. 250 zeta Za 239 jest zasiłka topowera 420W TRIPLE FAN i ja wolałbym taką od tego Chiefteca: http://cennikpc.com/cennik.html?#tabela14 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 Za 239 jest zasiłka topowera 420W TRIPLE FAN i ja wolałbym taką od tego Chiefteca:http://cennikpc.com/cennik.html?#tabela14 tylko dodaj kase na wyciszenie tego odrzutowca i pomysl jeszcze o utraconej gwarancji :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 tomasir : zacytowałeś moją wypowiedź sprzed miesiąca, ceny spadły więc trudno to ocenić. oczywiście 420W z dual fanem jest lepsze niż 360W z d.f. ale triple fan to przesada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 benek: Bardzo zacnie te Topowery wyglądają. Czy są one rzeczywiście takie głośne? Bo na stronie z opisem zasilacza jest pokazany trójpozycyjny przełącznik do regulacji obrotów wicherków - nie działa czy jak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 Mam i topowera więc pisze co slysze: przelacznik jest, ale po 30 minutach pracy tryb AUTO dziala ciut glosniej od MEDIUM a ciut ciszej od MAX... powiem tyle - najglosniejszy w sumie zasilacz, wrecz zajebiscie glosny :) ale o tym kiedys pisalem na psuopis chyba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 benek: Bardzo zacnie te Topowery wyglądają. Czy są one rzeczywiście takie głośne? Bo na stronie z opisem zasilacza jest pokazany trójpozycyjny przełącznik do regulacji obrotów wicherków - nie działa czy jak? ale o ktorym modelu piszesz - ja mialem stycznosc z 4 szt. 420 (Dual) i 1 szt. 520 - o ile sobie przypominam to wszystko byly zwykle wersje bez tego przelaczniczka :( i do cichych to bym ich nie zaliczyl :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 W linku który podał tomasir jest odnośnik do strony producenta do opisu 420W Dual i Triple fan http://www.topower.com.tw/home/atx12v_420p4.htm tam patrzyłem. Szkoda, że taki głośny, bo cenowo takie 420W wychodzi znacznie lepiej od Chiefteca. BTW. pmp: co z Twoim opisem PSU :?: Wcięło stronę na stałe czy coś poprawiasz i wróci? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...