Skocz do zawartości
srekal34

Coś mi uświadomiono-next question:)

Rekomendowane odpowiedzi

Uświadomiono mi, żę wyżej taktowana pamięć daje coś tylko w wysokich rozdzielczościach(jak mniemam 1280/1024 w górę).Czyli jak mam monitor tylko na rozdziałkę 1024/768, to nie opłaca mi się kupować Herculesa, tylko np. Gigacube(pamięci tam idą na 660MHz-Infineon) i za zaoszczędzone pieniądze kupić lepsze chłodzenie na VPU(Arctic Cooling VGA silencer-470MHz średnio)?? Czy przy takich ustawienich(470/330) przy rozdziałce 1024/768 i włączonych bajerach typu AA i AF będę miał kartę porównywalną z 9800XT?? Np. w Doom 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w jakichs komputer światach tak pisali, nie ??? albo ekspert bo teżto widziałem.

ale to goofno prawda, podkręcenie daje przyrost szybkości zawsze i w każdej rozdzielczości. sprawdzone więc "spece" z KŚ itp lepiej by się nie brali za tematy podkręcania, o któtrych wiedzą tyle co ja o miesiączkowaniu poingwinów monachijskich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę cię zmartwić. Nie napisali tego w żadnych komputerśw.(nie czytam tego), ale napisał to Guru polskiej sceny komputerowej, Paweł Pilarczyk. Chodzi o to, że testował tą kartę z ustawieniami 380/320 i 380/340, ynik tej drugiej w rozdzielczości 1024/768 był tylko o 100pkt wyższy. Ponadto powiedział że karta z ustawieniami 470/330 zmiecie wersję 9800XT(niepodkręconą).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..., ale napisał to Guru polskiej sceny komputerowej, Paweł Pilarczyk...

nie zebym mial cos do pily ale Guru od ATI to Kris z TPC :P

duzo zalezy od procka - im slabszy tym krecenie karty (lub wymiana na szybszy model) mniej daje - poszukaj bo na THG i na AnandTech byly testy kart (i wykresy) pokazujace jaki wplyw ma taktowanie procka na wydjanosc roznych kart ...

a i skonkretyzuj w czym ten wynik byl o 100pkt wyzszy bo jak np w Q3 bylo 350fps zamiast 250fps tojuz chyba cos :P, a przynajmniej napisz ile to % te 100pkt bo jak z 5% to juz duzo

bo jak na razie piszesz bardzo malo konkretnie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę cię zmartwić. Nie napisali tego w żadnych komputerśw.(nie czytam tego), ale napisał to Guru polskiej sceny komputerowej, Paweł Pilarczyk. Chodzi o to, że testował tą kartę z ustawieniami 380/320 i 380/340, ynik tej drugiej w rozdzielczości 1024/768 był tylko o 100pkt wyższy. Ponadto powiedział że karta z ustawieniami 470/330 zmiecie wersję 9800XT(niepodkręconą).

Kolejny argument że radeony to Dno hi hi :D :P :wink:

ja na mojej karcie po podkreceniu pamiecii 160@200 miałem ponad 300 pkt w 3dmarku 01 SE więcej :D :P :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...