Skocz do zawartości
Goofy

Neostrada (TP) vs JA

Rekomendowane odpowiedzi

A więc zachęcony promocją neostrady za 1,07zł. Postanowiłem skorzystać. Wszystko od początku było pogmatwane, ginące zgłoszenie problem z odbiorem modemu no i jeszcze teraz się zaczęło. Mianowicie, aby zamówić neo centralka musi ‘’obsługiwać tę funkcję’’. Więc proces wydawania modemu się przeciągał aż w końcu mi go wydali. Po zainstalowaniu (szkoda, że nie jest tak jak w reklamie przychodzi baba wpina i serfuje) odczekałem kilka dni, następnie kolejne … W końcu dzwonię do TP (0800102102) aby się dowiedzieć żę : ‘’ Na pańskiej linii nie da się uruchomić usługi…’’.No i teraz pytanie czy ich pogięło? Najpierw test na stronie, potem ich weryfikacja (niektórym nie wydają, bo nie da się u nich uruchomić) a tu teraz taka szopka. Pytanie właściwe: ‘’Co można im zrobić?’’ Przecież mam umowę podpisaną przez obydwie strony a w regulaminie : par.18 pkt.1 ‘’ TP odpowiada za niewykonanie lub nienależyte wykonanie usługi…” oraz par.4 pkt4. ‘’Aktywacja Usługi przez TP następuje nie później niż w ciągu 10 dni od daty podpisania umowy’’. Ne, więc teraz pytania czy tylko ja mam takie przejścia czy może ktoś z was/waszych znajomych też? Wtedy by można by zadzwonić do Radia Zet i przekazać telefon w ręce „Dzwonię do pani/pana…”.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: jezeli Twoja centrala nie obsluguje uslugi neo, to jasne, ze nie bedzie Ci dzialac. w tepsie maja taki burdel, ze wydali Ci po prostu modem bez sprawdzenia mozliwosci instalacji, albo pomylili wywiad na zalozenie neo u Ciebie z jakims innym. takie sa realia telekomunikacji polskiej. nic w tej sprawie nie zrobisz. nie ma wyposazen na centrali i koniec. moze z czasem Twoja centrala bedzie obslugiwac neo... ale narazie mozesz pomazyc :? sproboj jakos zmobilizowac tepse do dzialan.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm

wydaje się ze sprawa bez wyjścia ale jeśli masz umowę to możesz się wykłucać ja to bym taki tam burdel zrobił żeby mi musieli oddać te 1.07 zł (szczerze :) ) jeżeli masz chęci to idz do nich i rób borutę ile wlezie niech się naucza kto tu jest panem (wg. powiedzenia)

jest jeszcze jeden aspekt - mianowice jak zakładaja SDI to też są problemy "techniczne" bo nie ma łączy, jak się nazbiera 8 chętnych z okolicy to nagle są możliwości ponieważ mozna wtedy założyć kolejne urządzenie dostępowe dla SDI obsługujące właśnie te 8 osób, możliwe jest że i w tym wypadku te skąpe ...... tak robią mimo ze mogą założyć sprzęt to zwlekają

tak czy siak to idz z błogosławieństwem moim i walcz o swoje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi