Skocz do zawartości
fetorman

WesternDigital 80GB WD800LB ( FDB motor / super ciche ) ???

Rekomendowane odpowiedzi

No wlasnie zobaczylem na stronie pewnej firmy komputerowej ten dysk i zastanawiam sie co to??Jakas cicha seria??

Dodam ze nie tylko na jednej ale na kilku stronach widnieja w cenniku.

Glosnosc w stanie spoczynku: 27dBA 8O (model JB:35dBA)

Glosnosc w w czasie pracy: 30dBA 8O (model JB:37dBA)

Ma to ktos juz i jak sie to sprawuje.

Dodam ze guglowalem ale nic nie znalazlem :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eeee to niezly cwaniak z Ciebie :lol: Ale ja jakos nieufnie podchodze do wszelakich "zapewnien" producentow, bo juz kiedys sie na tym przejechalem. Na Caviarze zreszta tez :(. Poza tym model modelowi nierowny i naprawde moze sie znaczaco roznic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jes tcicho z dysku, dopiero po spowolnieniu coolera na 7V słyszę dysk podczas gdy wczytuje win - skrobanie słychać ale mało.

jak miałem kawiara to wiatrak na 12V nie był w stanie zagłuszyć metalicznego odgłosu dysku, o odczycie/zapisie nie wspominając.

jeszcze ktoś na forum ma 2 dyski samsunga z tej nowej serii i teżma cicho.

widziałem dzisiaj w pc world komputer zestawienie dysków i najwydajniejsze 2 dyski to były samsungi :) tyle że z 8MB cache (ja mam 2MB), kładły baraki 7200.7 i maxtory :D ciekawe co wyjdzie z tej ciszy caviara, oj ciekawe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak wy tu gadu-gadu a tam ruski w kosmos leca ;)

Mialo byc o dysku a nie tam co ile ma czegos

Hehe - co do ruskich w kosmosie to przypomina mi sie taki dowcip :

>Do radzieckich kosmonautow przychodzi general:

>- No, towarzysze, jutro lecicie na Slonce.

>- Na Slonce? Ale tam goraco, spali nas.

>- Partia o tym pomyslala, polecicie noca.

A co do dysku to mialem rowniez Samsunga 40GB 7200 (nie pamietam jaka seria itd) i tez swist byl upierdliwy (moze mam pecha do tych modeli a moze jestem zbytnio przeczulony ? :lol: - w sumie w obudowie poza zasilaczem i wiatraczkiem na 5V nic nie halasuje , wiec wszystko da sie uslyszec :). Poki co jedynie Barracudy sa dla mnie wystarczajaco ciche (tj serie 4 i 5) ale czekam niecierpliwie na nastepcow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega pyta czy ktos ma albo nie wie jak sie sprawuje a WY pierdzielicie glupoty :) fajnie, a wszystko zalsuga Kolegi AMD Rulezz:) bo w sumie kogo obchodzi ze jakis tam padakowaty samsung ma tyle to a tyle decybeli:) pozdrowoka dla wszystkich i wiecej konkretow prosze :) narra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega pyta czy ktos ma albo nie wie jak sie sprawuje a WY pierdzielicie glupoty :) fajnie, a wszystko zalsuga Kolegi AMD Rulezz:) bo w sumie kogo obchodzi ze jakis tam padakowaty samsung ma tyle to a tyle decybeli:) pozdrowoka dla wszystkich i wiecej konkretow prosze :) narra

no i właśnie kolega hoobi popisał sięswoją niewiedzą. jakby poczytałtesty to by wiedział, że samsungi sąciche i wydajne. no cóż, nie każdy mógł się urodzić inteligentny .....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

True, true (czyt: zgadzam sie w 100% )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i właśnie kolega hoobi popisał sięswoją niewiedzą. jakby poczytałtesty to by wiedział, że samsungi sąciche i wydajne. no cóż, nie każdy mógł się urodzić inteligentny .....

dzisas- skoncz juz dupcyc to samo bez konca

jak sie pojawia temat z caviarem -pewniejsze niz to ze jutro bedzie dzien jest to ze pojawisz sie ty ze swoimi ch... wartymi wypocinami

ciągłe pisanie ze wdc beee a szajsungi miodne sa juz do wyrzygania w twoim wykonaniu

idz lepiej pobaw sie małym albo na spacer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...