fetorman Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 No wlasnie zobaczylem na stronie pewnej firmy komputerowej ten dysk i zastanawiam sie co to??Jakas cicha seria?? Dodam ze nie tylko na jednej ale na kilku stronach widnieja w cenniku. Glosnosc w stanie spoczynku: 27dBA 8O (model JB:35dBA) Glosnosc w w czasie pracy: 30dBA 8O (model JB:37dBA) Ma to ktos juz i jak sie to sprawuje. Dodam ze guglowalem ale nic nie znalazlem :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 a ja dodam że mój dysk podczas pracy ma 28dB więc jakoś caviar mało się postarał. barakidy mogą być jeszcze cichsze ale caviar i cisza nie pasują do siebie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 a ja dodam że mój dysk podczas pracy ma 28dB więc jakoś caviar mało się postarał. barakidy mogą być jeszcze cichsze ale caviar i cisza nie pasują do siebie. Skad wiesz ze akurat tyle - zmierzyles ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 przeczytałem na stronie producenta :P nie wpadłeś na to, co ? :D :D oka, dobrze że chłopaki w WD starająsię coś zroić z hałasem ich dysków, lepiej późno niż w cale. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 Eeee to niezly cwaniak z Ciebie :lol: Ale ja jakos nieufnie podchodze do wszelakich "zapewnien" producentow, bo juz kiedys sie na tym przejechalem. Na Caviarze zreszta tez :(. Poza tym model modelowi nierowny i naprawde moze sie znaczaco roznic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fetorman Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 No tak wy tu gadu-gadu a tam ruski w kosmos leca ;) Mialo byc o dysku a nie tam co ile ma czegos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 jes tcicho z dysku, dopiero po spowolnieniu coolera na 7V słyszę dysk podczas gdy wczytuje win - skrobanie słychać ale mało. jak miałem kawiara to wiatrak na 12V nie był w stanie zagłuszyć metalicznego odgłosu dysku, o odczycie/zapisie nie wspominając. jeszcze ktoś na forum ma 2 dyski samsunga z tej nowej serii i teżma cicho. widziałem dzisiaj w pc world komputer zestawienie dysków i najwydajniejsze 2 dyski to były samsungi :) tyle że z 8MB cache (ja mam 2MB), kładły baraki 7200.7 i maxtory :D ciekawe co wyjdzie z tej ciszy caviara, oj ciekawe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 No tak wy tu gadu-gadu a tam ruski w kosmos leca ;) Mialo byc o dysku a nie tam co ile ma czegos Hehe - co do ruskich w kosmosie to przypomina mi sie taki dowcip : >Do radzieckich kosmonautow przychodzi general: >- No, towarzysze, jutro lecicie na Slonce. >- Na Slonce? Ale tam goraco, spali nas. >- Partia o tym pomyslala, polecicie noca. A co do dysku to mialem rowniez Samsunga 40GB 7200 (nie pamietam jaka seria itd) i tez swist byl upierdliwy (moze mam pecha do tych modeli a moze jestem zbytnio przeczulony ? :lol: - w sumie w obudowie poza zasilaczem i wiatraczkiem na 5V nic nie halasuje , wiec wszystko da sie uslyszec :). Poki co jedynie Barracudy sa dla mnie wystarczajaco ciche (tj serie 4 i 5) ale czekam niecierpliwie na nastepcow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoobi Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 Kolega pyta czy ktos ma albo nie wie jak sie sprawuje a WY pierdzielicie glupoty :) fajnie, a wszystko zalsuga Kolegi AMD Rulezz:) bo w sumie kogo obchodzi ze jakis tam padakowaty samsung ma tyle to a tyle decybeli:) pozdrowoka dla wszystkich i wiecej konkretow prosze :) narra Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Kolega pyta czy ktos ma albo nie wie jak sie sprawuje a WY pierdzielicie glupoty :) fajnie, a wszystko zalsuga Kolegi AMD Rulezz:) bo w sumie kogo obchodzi ze jakis tam padakowaty samsung ma tyle to a tyle decybeli:) pozdrowoka dla wszystkich i wiecej konkretow prosze :) narra no i właśnie kolega hoobi popisał sięswoją niewiedzą. jakby poczytałtesty to by wiedział, że samsungi sąciche i wydajne. no cóż, nie każdy mógł się urodzić inteligentny ..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fetorman Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Kolega pyta czy ktos ma albo nie wie jak sie sprawuje a WY pierdzielicie glupoty :) fajnie, a wszystko zalsuga Kolegi AMD Rulezz:) bo w sumie kogo obchodzi ze jakis tam padakowaty samsung ma tyle to a tyle decybeli:) pozdrowoka dla wszystkich i wiecej konkretow prosze :) narra True, true (czyt: zgadzam sie w 100% ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 no i właśnie kolega hoobi popisał sięswoją niewiedzą. jakby poczytałtesty to by wiedział, że samsungi sąciche i wydajne. no cóż, nie każdy mógł się urodzić inteligentny ..... dzisas- skoncz juz dupcyc to samo bez konca jak sie pojawia temat z caviarem -pewniejsze niz to ze jutro bedzie dzien jest to ze pojawisz sie ty ze swoimi ch... wartymi wypocinami ciągłe pisanie ze wdc beee a szajsungi miodne sa juz do wyrzygania w twoim wykonaniu idz lepiej pobaw sie małym albo na spacer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...