MoNAMS Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 Jak moge sprawdzic czy mam shaczonego kompa (czy mi ktos postawil stro ) jakie sa tego objawy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 co rozumiesz poprzez slowo "shaczony" komp :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoNAMS Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 To ze ktos mi postawil stro na dysku naprzylad i ze sobie wrzucaja na moj dysk ale chyba na wew Ip to nie molziwe ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 Na wew mozliwe (bedzie tylko do uzytku wew) mogl ktos ci z sieci postawic strosa :>. Mozesz to wykryc przez skrupulatna obserwacje.... np jest spory ruch na twoim lanczu gdy go nie uzywasz to juz objaw ze cosik nie tak.... itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 co to jest "stro " :?: :D :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Ja bym sprawdzil po kolei: - czy sa jakies nowe nieznane mi procesy? - czy firewall pyta mnie o pozwolenie na nawiazanie jakis niewiadomych polaczen - czy w momencie kiedy ja nic nie robie taki np dumeter wykazuje ruch na laczu - czy mam "inteligentnie" zalaczone cala fure uslug ktore sa podatne na hack a co do pytania co to jest stro.... heh pojecie stricto warezowe: - scanerzy warezowi skanuja specjanymi prg. komputery podatne na znane luki w zabezpieczeniach - podaja zeskanowane IP na forum - 1 haker bierze podany zakres i "haczy" przy pomocy wlasnej wiedzy czy znanych z sieci exploit'ow dany komp (IP) - efektem jest najczesciej postawienie FTP na ktory "fillerzy" wrzucaja soft dla reszty danego board'u, czyli tkz "stro". Jest to FTP o ktorym oczywiscie nic nie wie wlasciciel kompa - jesli z jakis wzgledow komp nie nadaje sie na standardowe stro zawsze mozna postawic na nim tkzw. "scan-stro" czyli komp sluzacy do wyszukiwania innych podatncych na ataki kompow. i to wszystko... spac mi sie chce.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoNAMS Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 ale jeszcze jedna sprawa czy.bo w xp jest monitor sieci i czy jak jest komp shczony to on pokazuje prawde ze sieci uzycie jest prawdziwe znaczy ze ktos mi sciaga cos z dysku to wtedy tam pokazuje uzycie 100 % ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Coś tam powinno pokazać ale żeby wykorzystać sieć w 100% to jest raczej niemożliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 heh... nie rozumiem pytania.... :P Wiecej inf zapewne da zwykly netstat.exe niz jakis monitor Jak Ci wyparowuje miejsce na hdd to moze masz potrawione stro A jak netstat pokaze otwarte polaczenia do kilkuset hostow na raz (wszystkie w 1, zblizonym do siebie zakresie) to mozesz miec u siebie scanstro Proponuje poszukac na dysku plikow servu*.exe wystepuja one nagminnie na shaczonych kompach. Zakladam oczywiscie ze nie masz sam postawionego swojego ftp na Serv-u. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...