Skocz do zawartości
bunny

awaria

Rekomendowane odpowiedzi

he,he zle zflashowałem karte graf. i wygląda na to że nie da sie jej z dosa ponownie zflashować dlatego moim jedynym wyjściem jest serwis nie wiem tylko czy tą karte da sie wogule naprawić(np. przez flashowanie w programatorze,albo przelutowanie biosu?? ) ,czy jest już do wyrzucenia,bo jeżeli tak to może zrobił bym jakieś małe zwarcie tak żeby sie serwis nie kapną o co biega i dopiero ją oddać do reklamacji?co o tym wszystkim myślicie?? :?: :?: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zawsze można kupić uszkodzongrafę i przelutować kość pamięci jak już nic innego nie zadziała. koszt poniżej stówki, samo przelutowanie to pikuś.

no tak,ale jak bym walną gdzieś zwarcie w okolicach chipsetu to by było lepiej bo bym nic nie płacił ,i miał nową grafe,tylko żeby sie w serwisie nie skapneli :? da sie tak zrobić ,może ktoś próbował? :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak zrobisz zwarcie na rdzeniu to raczej nie dojdą, że majstrowałeś przy biosie

hm,a można to zrobić przy włączonym kompie np kabelkiem,czy bo mam dosyć dużą szparę pod radiatorem i dobrze by było wsadić tam kabelek i połączyć co trzeba,to chyba nie ma różnicy czy kabelek czy ołówek,efekt będzie ten sam?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm,a można to zrobić przy włączonym kompie np kabelkiem,czy bo mam dosyć dużą szparę pod radiatorem i dobrze by było wsadić tam kabelek i połączyć co trzeba,to chyba nie ma różnicy czy kabelek czy ołówek,efekt będzie ten sam?

lepszy patent z grafitem. Jakby bylo wieksze zwarcie pojda iskry i przypali PCB.

A probowales montowac karte graficzna w PCI i AGP jednoczesnie :?: ustaw w biosie 'Init First ->PCI' wlez do dosa i flashuj bios vga backupem (jesli oczywiscie zrobiles)

rozumiem ze zwaliles grafe na AGP

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lepszy patent z grafitem. Jakby bylo wieksze zwarcie pojda iskry i przypali PCB.

A probowales montowac karte graficzna w PCI i AGP jednoczesnie :?: ustaw w biosie 'Init First ->PCI' wlez do dosa i flashuj bios vga backupem (jesli oczywiscie zrobiles)

rozumiem ze zwaliles grafe na AGP

pozdr

próbowałem robić flasha po ciemku ale jakoś nie wychodziło,kupuje dzisiaj karte pci na allegro no to jeszcze raz sprawdze jak mi ją przyślą,ale wątpie że to coś pomoże bo chyba przeładowanego mam eeproma czy jakoś tak gdzieś wyczytałem.

Może jeszcze wiecie mniejwięcej gdzie zrobić te zwarcie,ta karta to leadtek ,ma duuuuuży radiator a nie chce go zdejmować :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...