Skocz do zawartości
domel

Karta Telewizyjna

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar kupić karte telewizyjna , i mam z tym tematem pytanie po pierwsze : czy karty telewizyjne maja wysokie wymagania co do anteny ?

i czy jest sens ja kupować jak wiem ze jedynym zrodłem sygnalu moze byc tylko antena wewnętrzna lub jakas ant. siadkowa?

A najważniejsze jakiej firmy polecalibyście taką kartę!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tv w kompie to dosc trudny temat. Wszystko zalezy od tego czego ty oczekuejsz od tv na kompie.Jesli chcesz tylko zeby ci gadalo to kup byle co za 150 zeta.Jesli jednak chcesz czegos wiecej warto wziac pod uwage pozostale smieci w kompie lacznie z zasilaczem. Jakis tandetny zasilator albo kiepawy inny podzespol moze skutecznie "zasiac" obraz generowany przez kiepawom karte ( niezaleznie od anteny). Poprostu idz do sklepu i wez taka na jaka cie stac ,sprawdz jak sie zachowuje w "twoim" otoczeniu :) Zawsze przeciez mozesz odniesc.

pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam winfast 2000xp i odbieram sygnał z 2 metrowego kabla połączonego z anteną FM dołączaną do tegoż winfasta i obraz chyba idealny. Ale ja mieskzam w doległości kilkuset metrów od nadajnika ;))

jednak myślę że na antenie siatkowej ze standardowym wzmacniaczem bedziesz miał conajmniej dobry obraz (jesli normalny telewizor też odbiera dobrze), oczywisćie jesli kupisz dobry tuner (polecam winfasta). Ogólnie tunery komputerowe mają trochę większe wymagania co do jakości sygnału, m.in własnie z powodu zakłóceń z innych urządzeń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...