Skocz do zawartości
ryurayo

KOMPONENTY EPOXA

Rekomendowane odpowiedzi

witam:) dokladzie chodzi mi o coolery jakie maja zamontowane uzytkownicy

tej plyty glownej [ja mam 8RDA3] [temperatury potrafia sie roznic troche na tych samych coolerach i innych plytach ale chodzi tu pewnie o rozmieszczenie czujnika]

ja mam coolermaster CP5-7JD1B OL na athlon 2000+ 0,13 i temperatura wynosi w spoczynku 54-56 stopni a w stresie 60-63. wiatrak wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acy powietrze z obudowy jest. A jaka wy macie temperature i na jakich coolerach?

Wasze odpowiedzi pomoga mi w zakupie wydajniejszego coolera - dziekuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam aluminiowego Titana (cośtam cośtam , prawie 3 letniego, po smarowaniu łożysk).

Na aplikacjach biurowych 49/50deg, w grach: do 56deg. Pomiar SpeedFanem.

Obudowa duża, dodatkowy wentyl 80x80 z termistorem. Zasilacz Forton 300W z termistorem na wiatraku. Board: max. 34deg. Obydwa wentylatory nie startują na maxa.

Jak nie miałem dodatkowego wentyla to Barton miał do 62deg a wentylator zasilacza co jakiś czas włączał się na maxa: strasznie upierdliwe. Teraz spoko: cisza i nastrój.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Epox 8RDA+ XP 1700+ (9x166), CoolerMaster DP5-7JD1B (pasta "zwykła" biała), buda Chieftec średnia 360W PFC - jeden wentyl wciagajacy i jeden wyciagajacy (plus w zasilaczu jeden)

temp idle 41, stres do 47, otoczenie 20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...