Skocz do zawartości
Kaeres

Zmieniam sprzet na AMD - kto nie wierzy niech wlazi :)

Rekomendowane odpowiedzi

Przyszedl czas na zmiane kompa.

Chodzi mi dokladnie o plyte i procek. Jako, ze mam teraz celerona T, to zmiana ramu rowniez jest konieczna.

Ale nie o tym chcialem. Nie chce zebyscie mi pomagali w wyborze ramu i plyty bo tutaj juz wiem co biore.

Z wiadomych przyczyn nie biore wypasionego sprzetu Intela, a wezme raczej jakis low end z AMD.

Na plycie nie bede oszczedzal dlatego biore Abit NF7 (S, SL) v2.0

Ram to pewnie twinmos lub elixiry jakies DDR400.

Najchetniej bralbym XP1700+ ale nie da sie zalatwic tam gdzie bede kupowal.

Zalezy mi na podkrecaniu. Wiec zadnego XP2000+ nie bede bral. Wole juz durona 1600.

Niektorzy mnie znaja jako ortodoksyjnego wyznawce Intela. W tym fakcie wiele sie nie zmienilo ale ostanio po prostu zagralem w pare nowych gierek i zaczelo mi sie ciac. Wydajnosc/cena to tylko AMD.

To nie jest watek z cyklu pomozcie mi w wyborze :)

Raczej taki sobie watek, jeden z wielu w charakterze chwalenia sie :) - zartuje oczywiscie.

Powiecie mi teraz.

a) wreszcie zrozumiales, ze AMD rulez,

B) bierz tego, a tego proca - tu pewnie jakies serie, itp.

c) co ty robisz, zostan przy celku !!!

d) po ch*** zakladales watek ?

Z pewnoscia znajdzie sie kilku chetnych do wyrazenia zdania w tym temacie.

Pozdrawiam.

odp D !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyszedl czas na zmiane kompa.

Chodzi mi dokladnie o plyte i procek. Jako, ze mam teraz celerona T, to zmiana ramu rowniez jest konieczna.

Ale nie o tym chcialem. Nie chce zebyscie mi pomagali w wyborze ramu i plyty bo tutaj juz wiem co biore.

Z wiadomych przyczyn nie biore wypasionego sprzetu Intela, a wezme raczej jakis low end z AMD.

Na plycie nie bede oszczedzal dlatego biore Abit NF7 (S, SL) v2.0

Ram to pewnie twinmos lub elixiry jakies DDR400.

Najchetniej bralbym XP1700+ ale nie da sie zalatwic tam gdzie bede kupowal.

Zalezy mi na podkrecaniu. Wiec zadnego XP2000+ nie bede bral. Wole juz durona 1600.

Niektorzy mnie znaja jako ortodoksyjnego wyznawce Intela. W tym fakcie wiele sie nie zmienilo ale ostanio po prostu zagralem w pare nowych gierek i zaczelo mi sie ciac. Wydajnosc/cena to tylko AMD.

To nie jest watek z cyklu pomozcie mi w wyborze :)

Raczej taki sobie watek, jeden z wielu w charakterze chwalenia sie :) - zartuje oczywiscie.

Powiecie mi teraz.

a) wreszcie zrozumiales, ze AMD rulez,

B) bierz tego, a tego proca - tu pewnie jakies serie, itp.

c) co ty robisz, zostan przy celku !!!

d) po ch*** zakladales watek ?

Z pewnoscia znajdzie sie kilku chetnych do wyrazenia zdania w tym temacie.

Pozdrawiam.

odp D !!!

no i oczywiście C  :!:  *** nigdy nie bedzie lepsiejsze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

joshua: mam pentiuma 3 i lada dzien zmienie chyba na athlona.. ja juz tak nie mogę! ratuj! ;)

Kaeres: no i bardzo dobrze zrobiłeś :>

Moja oferta dotyczyła tylko Kaeres-a !!!!

Ja zresztą tez zmieniam sprzęt (KASA POTRZEBNA!!!), Zaraz zmienię podpis ! Teraz mam AXP1700+@2600+ (12,5*166) , 512MB RAM i MSI GF4Ti4400

I TAK INTEL RULEZZZZZ !! JAK SIĘ TYLKO ODKUJE FINANSOWO WRACAM DO STAJNI INTELA. KAERAS DAJ ZNAĆ JAK CI SIĘ AMD ZNUDZI TO CI ZASPONSORUJE PENTIAWE :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

joshua: mam pentiuma 3 i lada dzien zmienie chyba na athlona.. ja juz tak nie mogę! ratuj! ;)

Ja zresztą tez zmieniam sprzęt (KASA POTRZEBNA!!!), Zaraz zmienię podpis ! Teraz mam AXP1700+@2600+ (12,5*166) , 512MB RAM i MSI GF4Ti4400

I TAK INTEL RULEZZZZZ !! JAK SIĘ TYLKO ODKUJE FINANSOWO WRACAM DO STAJNI INTELA. KAERAS DAJ ZNAĆ JAK CI SIĘ AMD ZNUDZI TO CI ZASPONSORUJE PENTIAWE :wink:

joshua jestes jedynym chyba zdrowo myslacym ludziem na tym forumie :D :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kadzy predzej czy pózniej musi przejsc na "jedyną wlasciwą" strone :D

ja to nawet nowych inteli na oczy nie widzialem .. ile w sklepach pracuje to zawsze skladam antki ... przez rok to ze 2 cele zlozono i jednego p4 w sklepie w którym robie :) jakis fakt z tego wynika

Nie chce być uszczypliwy ale dla mnie wniosek jest tylko jeden:

Twoja klientela to ludzie niezamożni (i niezbyt wymagający)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja to nawet nowych inteli na oczy nie widzialem .. ile w sklepach pracuje to zawsze skladam antki ... przez rok to ze 2 cele zlozono i jednego p4 w sklepie w którym robie :) jakis fakt z tego wynika

dokladnie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mim zdanie to raczej zdrowy rozsądek niż niezamożność :/ W przypadku AMD mogę mieć bardzo dobrą płytę główną+bardzo dobry procek za ok.1200zł W przypadku Intela to prawie tylko cena (bardzo dobrej) płyty głównej, a do tego trzeba dodać jeszcze procek :/ A różnica w wydajność raczej niewielka :| Więc nie wiem czy warto przepłacać :?: Tym bardziej, że większość kupowanych kompów idzie do użytku domowego lub do biura i nie są potrzebne jakieś tam wybajerowane technologie, których i tak nie wykorzysta się itd... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sam sie coraz bardziej przekonuje do amd tzn mysle o tak to ujme kupilem mobo nowe memorki wsio kosztowalo mnie kolo 1100 pln i tak tanio ale co z tego jak nie mam $$ na procka nowego a przedewszystkim na grafe mysle co by to sprzedac w diabli i zlozyc od podstaw cos na bartonie ............... zobaczymy co bedzie po nowym roku jakie ceny bedą na intela .... Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mim zdanie to raczej zdrowy rozsądek niż niezamożność :/ W przypadku AMD mogę mieć bardzo dobrą płytę główną+bardzo dobry procek za ok.1200zł W przypadku Intela to prawie tylko cena (bardzo dobrej) płyty głównej, a do tego trzeba dodać jeszcze procek :/ A różnica w wydajność raczej niewielka :| Więc nie wiem czy warto przepłacać :?: Tym bardziej, że większość kupowanych kompów idzie do użytku domowego lub do biura i nie są potrzebne jakieś tam wybajerowane technologie, których i tak nie wykorzysta się itd... ;)
ten dalej swoje - intel i tak po OC jest duzo!!!! wydajniejszy od duzo kreconego AMD i koniec - i cena dla mnie nie gra roli akurat!!! jak bede mial kase na kompa to kupie np. intela i wale to AMD :roll: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten dalej swoje - intel i tak po OC jest duzo!!!! wydajniejszy od duzo kreconego AMD i koniec - i cena dla mnie nie gra roli akurat!!! jak bede mial kase na kompa to kupie np. intela i wale to AMD :roll:  :evil:

Tak, tak masz racje taki Athlon fx 51 @ 2.8GHz to gówno! No spójrzcie tylko jakie gówno http://www.pl.tomshardware.com/cpu/20031021/index.html

Co ciekawe takie gówno np. w 3Dmarku01 klepie pentium 4 4.4GHz.[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

joshua jestes jedynym chyba zdrowo myslacym ludziem na tym forumie :D :)
taak nie ma to jak zmieniac swiezo kupionego procka+plyte z AMD na PEDRAKA tylko dlatego ze jest sie fanatykiem Wielce_Wydajnych_Celeronow :P :lol:

naprawde mozna lepiej kase wydac :twisted:

a i ktos tu cos mowil ze moze kupi pedkara4 z ramem

ja mam teraz gf2pro ale bede zmienial na jakiegos radeona. czy znajdzie sie jakis nvidiamaniak ktory fundnie mi jakiegos FX'a >5200 :?: ;) :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche zaczalem testowac sprzeta.

Na FSB 190Mhz, timingach pamieci na 4-2-2-2.0

Podnioslem napiecie na procku az do 1.95V zeby byl; stabilny :/

Napiecia pozostale sa standardowe (pamieci ladnie ida).

http://picserver.student.utwente.nl/getpicture.php?id=550523

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O celinie T nigdy zlego zdania nie powiem.

Porownywalem ja tylko do najslabszych athlonow XP i do duronow.

W tej kwestii zdania nie zmienilem.

Praca w windowsie sie nie polepszyla po zmianie na thortona.

Jedynie grafika 3d dostala kopa bo wreszcie ti4200 rozwinal w pelni skrzydla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O celinie T nigdy zlego zdania nie powiem.

Porownywalem ja tylko do najslabszych athlonow XP i do duronow.

W tej kwestii zdania nie zmienilem.

Praca w windowsie sie nie polepszyla po zmianie na thortona.

Jedynie grafika 3d dostala kopa bo wreszcie ti4200 rozwinal w pelni skrzydla.

dokladnie tak jest

celina to byl piekny proc:)) moglby byc troche szybszy ale wszyskiego nie mozna miec ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam intela (i dalej bede sie go trzymal) al powiem ze AMD jest lepszy ale drogi :? (na opterony i FX niemam kasy i ram cholernie drogi jest :? oczywiscie mowa o trybie 32bit)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ZDRAJCA!!!!!!!!!

o wyzszosci AMD nad Intelem pisza tylko ci co maja AMD i nie pracowali na INTELU. ALLL

Kaeres & Joshua: Zycze szybkiego powrotu do zdrowia finansowego, i powrotu do Intela :D Przyjmiemy Was z otwartymi rekoma :D

a o mnie zawzietym intelowcu zapomniales???!?!? :cry: :cry: :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi