Skocz do zawartości
Kaeres

Zmieniam sprzet na AMD - kto nie wierzy niech wlazi :)

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem to wprost jestes mlotem i ignorantem, ktory na dodatek lubi sie 

powtarzac. Podaj mi nazwych tych programow a sprawdze chociaz wiem, 

iz wszystko bedzie wporzadku. Testuje moj nowy nabytek - Prime95 idzie 

juz ponad 15h bedzie tak szlo do rana dnia jutrzejszego. Procesor to: 

Duron 1400 (Applebred) @ AthlonXP (Thoroughbred "a" / "b") 2400 wiec 

daruj sobie ta spiewke. Wyniki tej ankiety swiadcza o niczym poniewaz 

ludzie uzywaja do tego olowka, ktory odpryskuje a mod'a powinno robic 

sie lakierem przewodzacym! Lepiej wytez umysl i moze odwiedz rozne 

zagraniczne forum a napewno zmienisz zdanie ...

Ja zrobiłem tak:

Wybrałem losowo 3 tortony odblokowałem cache, następnie uruchomiłem

program testujący cache (sam go napisałem więc wiem co robi)

Jeden proc nie działał, dwa miały błedy w zablokowanej części.

Skoro nie jesteś mlotem itp. to zrób to samo z duronem :D

Tak serio to myślę że sprzedajesz procesory :P i wciskasz ciemnotę

dla zwiększenia obrotów. :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odp. D

taki koles jak ty (czyt. zagladam tu codziennie , nie jestem lamusem, znam sie na sprzecie) nie powinien zaklada tematu 'la NEWBIE

jestes tu chyba wystarczajaco dlugo i wystarczajaco duzo naczytales sie o tym o co pytasz ...

MEGA zdziwiles mnie tym postem ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odp. D

taki koles jak ty (czyt. zagladam tu codziennie , nie jestem lamusem, znam sie na sprzecie) nie powinien zaklada tematu 'la NEWBIE

jestes tu chyba wystarczajaco dlugo i wystarczajaco duzo naczytales sie o tym o co pytasz ...

Słuchaj no, gdybyś był na tym forum tyle co Kaeres to wiedziałbyś jaką wagę ma ten watek, więc jeżeli nie kumasz o co chodzi to prosze nie przypierdalaj sie do użytkownika przewyższającego cie starzem o ponad rok

btw Kaeres, nie bierz żadnych wykastrowanych duronów, z mojego doświadczenia wiem ze jak athlon z 256 kilowym keszem niedaje rady z kilkoma rzeczami na raz (celek lepiej wypadał) to co zrobi taki duron ? ogólonie to niezabardzo jestem zadowolony z AMD

co do wyboru to NF7 oczywiscie, procek albo thorton albo tbred 1700+, poszukasz to znajdziesz, a pamięci cóż, z twinmosami to loteria, wiec zastanowilbym sie nad czyms rozsadniejszym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odp. D

Słuchaj no, gdybyś był na tym forum tyle co Kaeres to wiedziałbyś jaką wagę ma ten watek, więc jeżeli nie kumasz o co chodzi to prosze nie przypierdalaj sie do użytkownika przewyższającego cie starzem o ponad rok

a przeczytales dokladnie ze zrozumieniem co ja napisalem ... ?

przeciez napisalem co o nim sadze w nawiasie i "przypierdalam" sie do niego wlasnie o to ze z ponad rocznym stażem od mojego zadaje pytanie na ktore sam odpowiedzialby komus : BYLO SZUKAJ !!!

to jest moje zdanie ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odp. D

btw Kaeres, nie bierz żadnych wykastrowanych duronów, z mojego doświadczenia wiem ze jak athlon z 256 kilowym keszem niedaje rady z kilkoma rzeczami na raz (celek lepiej wypadał) to co zrobi taki duron ? ogólonie to niezabardzo jestem zadowolony z AMD

co do wyboru to NF7 oczywiscie, procek albo thorton albo tbred 1700+, poszukasz to znajdziesz, a pamięci cóż, z twinmosami to loteria, wiec zastanowilbym sie nad czyms rozsadniejszym

no popatrz, i jednak jest pare osob niezadowolonych z tej platformy :P :? 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gie-eN-Zet: Kaeres i AMD Rulezz (no może jeszcze Genghiskhan) to chyba najwięksi fanatycy na forum tyle, że po przeciwnych stronach barykady. No i teraz Kaeres zmienia barwy klubowe - faktem jest, że robi to z poczuciem humoru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to i ja sie przy<span style="color:red;">[ciach!]</span>le bo lubie sie przypierdalac dla samego sie przypierdalania bo przypierdalanie sie jest zdrowe w sensie przypierdalania sie do ludzi ktorzy zamiast byc naszymi moderatorami i swiecic przykladem przypierdalaja sie do innych ktorzy wyrazaja swoje mysli i nie uzywaja przy tym slow takich jak przypierdalanie sie.

co do tego co napisal nasz "moderator" o kareasie ze to przelomowy etap w jego zyciu i ze nastepuja wielkie zmiany to sie myli - jak widac kazdy tlumaczy to co kareas napisal po swojemu.

Ja jak mialbym malo kasy kupil bym cos ze stajni amd zamiast celerona jednak nadal bylbym zwolennikiem intela - Po prostu kareas mysli i wie ze jak ma malo kasy a chce wydajnie to tylko athlon

I prosze sie nie przypierdalac do tego postu bo sie tez przy<span style="color:red;">[ciach!]</span>le

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tu nie chodzi o to co myslisz, fakt że Kaeres przesiada sie na AMD jest bynajmniej przełomowy

Postawmy mu pomnik :wink: :P

A tak serio to @ Kaeres odp. c

8O Gdzie ci znowu tak brakuje wydajności? Ale jeśli to wybór rozsądny i ze wszech miar słuszny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kadzy predzej czy pózniej musi przejsc na "jedyną wlasciwą" strone :D

ja to nawet nowych inteli na oczy nie widzialem .. ile w sklepach pracuje to zawsze skladam antki ... przez rok to ze 2 cele zlozono i jednego p4 w sklepie w którym robie :) jakis fakt z tego wynika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tu nie chodzi o to co myslisz, fakt że Kaeres przesiada sie na AMD jest bynajmniej przełomowy

Postawmy mu pomnik :wink: :P

A tak serio to @ Kaeres odp. c

8O Gdzie ci znowu tak brakuje wydajności? Ale jeśli to wybór rozsądny i ze wszech miar słuszny.

dopiero jak zdradzi nvidie i sekupi ati :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanko do IGI - lubisz banany  :?: :wink:  :mrgreen: 

Wyluzuj i qlturki troszke... bo "ciezko" mi sie czytalo twoj ostatni post...

tez sie przypierdalasz ?? banan za moje slowa bedzie dla mnie nagroda bo okaze sie ze mialem racje

I jeszce jedna rada czytaj uwazniej zanim cos napiszesz bo widze ze niekumaty jestes

Ktory moderator jest bez winy niech pierwszy rzuci we mnie bananem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I.G.I. - piłeś coś :?: Daj sobie luzu człowieku, przynajmniej okaż trochę kultury bo strasznie arogancki jesteś w swoich wypowidziach, wręcz atakujesz :x

Co do Kaeres'a to wiem że koleś ma klapki na oczach Intel + NV i ostro bronił swojego zdania na tym forum i zawsze skądinąd znalazł argumenty na swoją obronę - co mi się podoba. Jestem na forum już jakiś czas więc wiem jacy ludzie tu siedzą - do ciebie najwyraźniej to nie dociera i jedziesz po wszystkich (włączając moderatorów) jakbyś 2 gramy amfy przetrawił. Wyżwaj się na podwórku albo w domu, a nie siej wiochy :evil:

Hehe a swoją drogą to Kaeres bierz Abit NF7-S + AMD Thotron 2000+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanko do IGI - lubisz banany  :?: :wink:  :mrgreen: 

Wyluzuj i qlturki troszke... bo "ciezko" mi sie czytalo twoj ostatni post...

tez sie przypierdalasz ?? banan za moje slowa bedzie dla mnie nagroda bo okaze sie ze mialem racje

I jeszce jedna rada czytaj uwazniej zanim cos napiszesz bo widze ze niekumaty jestes

Ktory moderator jest bez winy niech pierwszy rzuci we mnie bananem

Pozostawie to bez komentarza... Albo nie, bo wlasnie zauwazylem twoj avatarek i wszystko mi sie wyjasnilo :!: Chyba dla ciebie zabraklo tego oleju do glowy i stad to twoje zachowanie... No coz - nie kazdy jest takim szczesciarzem :twisted:

2 Keaeres - popieram wybor NF7-S (ew 8RDA+ v2.1) i Jakis Thorton (ew Barton jesli masz $$$)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowalem sie na NF7-S (DDR400) i chyba thortona. Z tym thortonem to zalezy czy bedzie spoko seria. Serie znam wiec nie musicie mi juz nic pisac o nich :)

Swietnie sie czyta Wasze posty o mnie :)

GNZ- masz troche racji. Gdybym zakladal topic z cyklu co wybrac to raczej nie byloby w moim stylu. A ze tak sie troszke watek zapedzil w ta strone to spoko dla mnie bo o thortonie nawet nie pomyslalem.

A liczylem wlasnie na taka reakcje jaka widzimy :)

Orthodox kaeres zmienia platforme. A to zbir :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowalem sie na NF7-S (DDR400) i chyba thortona. Z tym thortonem to zalezy czy bedzie spoko seria. Serie znam wiec nie musicie mi juz nic pisac o nich :)

Swietnie sie czyta Wasze posty o mnie :)

GNZ- masz troche racji. Gdybym zakladal topic z cyklu co wybrac to raczej nie byloby w moim stylu. A ze tak sie troszke watek zapedzil w ta strone to spoko dla mnie bo o thortonie nawet nie pomyslalem.

A liczylem wlasnie na taka reakcje jaka widzimy :)

Orthodox kaeres zmienia platforme. A to zbir :)

hehehe nareszcie szefie :P , tyle razy się z tobą kłuciłem :D i zawsze powtarzałem ze dominującą cechą AMD jest cena :D ,no więc teraz odczuwasz to :D , gratuluje wyboru

pozdro Tristan :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehehehe nie nic nie bralem ale nie lubie chamstwa i to byl sposob na ukazanie tego to byla prowokacja ale jezeli tego nie rozumiecie to wasz problem. Wazne ze osoby ktorych to dotyczylo wiedza o co mi chodzilo i ze moje slowa odniosly pozytywny skutek.

Moim zdaniem bycie moderatorem nie polega na przyp sie do czyjegos zdania - jest raczej odwrotne moderator powinien lagodzic spory i jak widac moderator po mojej interwencji spisal sie jak na moderatora przystalo czego nie moge powiedziec o innych uzytkownikach - ale dlatego tez jestescie uzytkownikami a nie moderatorami :P

I jeszce jedno moje odzywki byly mniej chamskie niz innych uzytkownikow bo nie pisalem do nikogo wprost nikogo nie obrazalem co najwyzej na cos zwrocilem uwage a pisanie ze nie mam oleju w glowie i przyp.. sie do mojego awatarka (co zreszta normali ludzie nazywaja dupowl....) - to bylo nie na miejscu

Turzol siedzisz na tym forum zaledwie 8 dni dluzej ..... I jeszcze jedno mysl czasami

Pozdrawiam

Ps jezeli ktos nie zrozumial tego co napisalem i nadal czuje sie urazony to sorry :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:!: 

zostalo przeniesione bo co najwyzej tu sie nadaje - choc moze tez nie

BTW ja tez sie pochwale - zmieniam rodzaj noszonych gatek ze slipow na bokserki bo mniej sie wpijaja wiecie w co  :lol:

nie ma to jak sie pochwalic z byle powodu :P

Hmm tutaj sie nie zgodze. IMHO to wlasnie bokserki wrzynaja sie tam gdzie nie trzeba, a szczegolnie jak syntetyczne wlokna sie rozciagna i w upalny dzien pot cieknie po w/w. Ja tam jestem wiernym fanem standardowych slipow. Najlepiej chyba od atlantica. Jednak wszystko w duzym stopniu zalezy od tego czy przestrzen podzialowa ma siew pionie czy w poziomie. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze joshua za pozno zauwazylem Twoj post.

Juz jestem po zmianie sprzetu :)

Gdybys jednak chcial wymienic na P IV 2.4 Ghz z porzadna plyta i ramem to dawaj znaka :)

BTW. Zapominajac o watku nie opisalem moich zakupow.

Otoz wybralem NF7-S v2.0 thorton 2000+ z ch*** serii (0343 RPMW - nie moglem wybierac).

Narazie starczy mi krecenie przez FSB 166 bez podnoszenia napiecia co wiaze sie z zerowym wzrostem temp. (no moze o 1-2`C).

Najwyzej potrafi chodzic na FSB 185 przy vcore 1.9V wiec raczej marnie ale na nim mam wlasnie wynik w 3dmark2001 ustalony na poziomie ponad 13,5k ze srednio podkrecona karta graf.

Nie robilem narazie vmodow, zadnych upgrade chlodzenia czy pasty. Wszystko na standardowym coolerze cooleramstera za 30pln z chamska pasta pod spodem.

Mod na bartona i extreame podkrecanie przez FSB z zamontowaniem mojego volcano i posmarowaniu pasta porzadna da efekt mysle ok. 15k w 3dmarku.

Narazie gry smigaja i to mi starcza. A potem jak cena bartona 2500+ (ew. 3200+) bedzie taka jak tego thortona teraz to se zmienie i juz.

Dzieki za rady, za uczestnictwo w dyskusji, itp farmazony. Piss.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi