Skocz do zawartości
cezar.I

Jak wgrać Bios bez stacji dysków ?

Rekomendowane odpowiedzi

Coś popierniczyło mi się z stacją dysków (małą 1.44) i nie mogę wgrać biosu a niewiem jak to zrobić bo wiem że z Win XP to nie da rady wgrywać 98? > Podłanczałem kilka stacji dysków ale żadna nie działała prawdopodobnie padł mi port nie wiem . Więc jak wgrać Bios bez stacji dysków ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na przyklad pomyslec... i sfleshowac z dysku... Szkoda, ze WinXP nie ma sesji DOS - bedziesz musial zabootowac np. z CD...

Co do stacji dyskietek 3.5'', sprawdz, czy w BIOSie masz wlaczony Kontroler FDC (nie port). Jezeli tak, to czy probowales wszytskie kombinacje z kabelkiem? Podlaczanie za przeplotem, przed przeplotem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na przyklad pomyslec... i sfleshowac z dysku... Szkoda, ze WinXP nie ma sesji DOS - bedziesz musial zabootowac np. z CD...

Co do stacji dyskietek 3.5'', sprawdz, czy w BIOSie masz wlaczony Kontroler FDC (nie port). Jezeli tak, to czy probowales wszytskie kombinacje z kabelkiem? Podlaczanie za przeplotem, przed przeplotem?

To wszystko zrobiłem i sprawdziłem i sam jestem w szoku bo naprawde nie dziła. A co do drugiej odpowiedzi to sprawdzam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Równie dobrze możesz poszukać, czy dla Twojej płyty nie ma jakiegoś programu umożliwiającego aktualizację biosu spod Windowsa.

Zdaje się, że masz ECS, więc: http://www.ecsusa.com/downloads/winFlash.html.

sam uzywalem wieloktrotnie winflash i wszystko jest wporządku ! polecam wiec progsa ale wiadomo to moze byc do czasu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrob plytke startowa emulujaca naped dyskietek... np. programem nero... jak masz partycje NTFS to dograj na ten CD tez piki z biosem i programem do flashowania... jak nie masz obrazu dyskietki potrzebnego do nero (np. startowa win98) to napisz na priv moge podeslac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja podobne sie pod temat i .. czy takie flashowanie pod winda jest bezpieczne..... Bo mam ECS K7S5A i chcialbym cos wiecej od mojego duronka ktory ma temperaturke max 36 stopni. Z checia bym wgral jakis overclockerski biosik.

Tak samo jak autor tego topicu mam problem z stacja dyskietek... w zaden sposob nie dziala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...