azyl Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Witam :) jako ze jestem audiofilem o skromnym budżecie chciałem zainwestować w kolejna pare głośników do kompa.Jednak nie mają byc to glosniki wychodzace z zwmacniacza podlaczonego do kompa (tam joz wszystkie wyjscia mam zajete ) ale maja one miec osobny kanal w karcie muzycznej ( ac'97 scalona na mobo ) . I teraz moje pytanie : czy da sie jakos rozdzielic dzwiek wychodzacy z karty na dwa osobne kanaly dzialajace jednoczesnie ( moc nie ma znaczenia bo i tak oba bedea mialy wzmacniacz ) pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 A mozesz napisac troche jasniej bo nie za bardzo wiadomo co chcesz zrobic. Rozdzielic kanaly - tzn jak - kanal lewy osobno i prawy osobno ? Potem to ma byc wzmacniane rowniez przez dwa osobne wzmacniacze (z podpieta para glosnikow do kazdego) - czyli takie dual mono ?. Poza tym jak sie juz dumnie nazywasz audiofilem to zacznij od wymiany karty AC'97 na cokolwiek lepszego :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azyl Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 jak joz wspomnialem jestm "audiofilem " o skromnym budzecie wiec nie moge sobie (narazie) pozwolic na lepsza karte... nie wiem co w tym dumnego ale ok wyjasniam: mam z karty jedno wyjscie stereo na glosniki, do niego jest podloczony wzmacniacz. Zaezy mi na tym aby rozdzielic to wyjscie na dwa kanaly ( stereo ) i aby do obu mozna jednoczesnie podlaczyc glosniki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Pomysl zaiste niecodzienny ale prosze bardzo - rozwiazanie banalne - wystarczy ze zepniesz dwa wzmacniacze przez petle magnetofonowa. Bedzie to wygladalo tak : Komp Line OUT -> wzmacniacz A+glosniki ->wyjscie Tape OUT wzmacniacza A ->kabelek cinch-cinch -> wejscie Tape IN wzmacniacza B -> wzmacniacz B+glosniki Ewentualnie po prostu do posiadanego obecnie kabelka mini jack-stereo -- 2xcinch od strony kompa dolutuj rownolegle jeszcze jeden. Czyli : 2xcinch --------------------------mini-jack stereo -------------------------- (komp) 2xcinch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azyl Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 ale czy wtedy wszystkie glosniki bede graly naraz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Jesli sygnal dociera do wzmacniacza (a przy takich polaczeniach dociera :) to oczywiscie ze beda graly. Tyle tylko ze nie jest to zaden rodzaj dzwieku przestrzenego a zwykle zdublowane stereo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...