Skocz do zawartości
virtuomaniak

Problem z NERO? Z plyta platinium?

Rekomendowane odpowiedzi

a po co ci 40x??? 32 nie wystarczy??? sam podkrecilem dla bajeru z 32x na 48x ale jak 3 razy z tego ikorzystalem to dobrze...wypalam i tak 24x 16x lub audio 8x...a wohole to plytki masz zwalone..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam TEAC 52x24x52 i jeszcze nigdy nie nagrywałem z full prędkością. Przy dzisiejszych nośnikach wypalenie x52 = cd do kosza.

Muzę nagrywam zawsze x4 (b.żadko x8), ważne dane (zawsze x8), filmy x 24, czasem x32.

IMO nie ma sensu nagrywać z wyższymi prędkościami - nagrajcie na badziewiu x48 i odpalcie Nero Cd Speed/Scan Disk/SurfaceScan zobaczycie w momencie pokaz żółtych (daj Bóg...) i czerwonych kwadracików (czyt. uszkodzonych sektorów)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nagrywanie x52? Jak to wygląda - wkłada się płytkę, naciska guzik i już trzeba wyjmować?

Bo kiedyś u kumpla widziałem w akcji nagrywarkę x24 - trzy minety i gotowe. To nic, że potem żaden napęd tego nie czytał :>

Ja mam Philips Cośtam x8. I wystarcza, nagranie pełnej CD (700 MB) z symulacją zajmuje 20 minut, a kilka minut w tę czy na wschód mnie nie zbawi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie Jonas :) Po co się spieszyć - dla tych parenastu sekund :/ IMHO totalnym bezsesem jest ten wyścig producentów sprzętu, byle po trupach czyt. cd-kach.. A taki "juser" później płacze, że mu cd nie czyta i że siakieś dziwne rzeczy się dzieją :lol:

Pamiętam czasy jak kumpel miał (jako jedyny na osiedlu) Yamahe 2x (parenaście baniek go kosztowała) i te wyczekiwanie u niego na klatce schodowej na upragnionego kwejka lub programz power pack :lol:

A on wychodzi i mówi : "niestety, ale płytka padła". Następne 40min w plecki :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Audio tez nagrywam przy 8x ale gry itd przy 40x

Jak sflashowales nagryware z 32x 48x wydaje mi sie ze to jest niemozliwe

mowie Ci nagrywaj z predkoscia 24x gry,filmy itd. robi Ci ta minuta w ta czy w ta???? bo mi akurat nie...

a nagryware sflashowalem normalnie...tzn mam Lite-Ona 32x12x40 z firmwarem z literka W na koncu....TO WAZNE ZE "W"...bo o ile pamietam te z koncowka S da sie przerobic tylko na 40x (albo w ogole - nie pamietam)...zerknij na www.cdrinfo.pl ....wgralem bios V02 od 48x i mam 48x12x48x....ale jak mowie bardziej dla zabawy bo i tak 24(ewentualnie 32x) mi starcza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te Platinumki masz na bank zwalone (sam nagrywam na tych x52) i puscilem testa na kilku cd-kach i 100% kolor zielony

a propos nagrywania kup 1 cd ten sam gdzie indziej i zobacz. Ewentualnie format albo reinstal systemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi