virtuomaniak Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Nie wiem czemu ale mam plyty platinium 52x (dzis kupilem) i nie wiem czemu ale nagrywaja one max 32x Moja nagrywarka to Liteon 32x12x40 sflashowana na 40x12x48 Tutaj scren jak to wyglada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczur Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Pewnie błąd w firmware :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 No wlasnie sek w tym ze wczesniej dzialalo :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsTeX Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 hm.....ja mam takie coś na WIN 98 .... ustawiam że ma mi nagrywać 32 x a nagrywa max 10x .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 blad w firmware Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Tutaj zdjecie plyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsTeX Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 czyli raczej FIRMWARE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 No ale jak wczesniej nagrywalo z 40x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koz@k Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 jak wczesniej nagrywalo to moze ta partia plytek ktorą kupiles jest od innego producenta i nagrywara nie ma jej w firmware Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 No ale w nero da sie ustawic 40x tylko ze pisze to samo co na screnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 pewnie masz włączony smart-burn i płytka platinum nie od riteka tylko jakis mega syf- i tyle odrzut z fabryki -max 32x -przedruk za 3gr na x52 i wio na giełde i do sklepów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Smart-burn mam wlaczone, a co wylaczyc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 a po co?? wyłaczysz i zwalisz płyte to nie wina spawary tylko goofnianych cdr które kupiłes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Ehh szkoda, myslalem ze platiniumy do dobre plytyki, no i sie w miare zawiodlem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 bo sa dobre (w koncu są od riteka) ale zalezy od kogo je kupujesz-bo jak napisałem przedrukowac cdr to koszt 3gr -monza przedrukowac kazdy syf i sprzedawac potem jako Verbatim ,TDK itd jakie masz ATIP tej swojej platinum??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Nie wiem a jak to sprawdzic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 a po co ci 40x??? 32 nie wystarczy??? sam podkrecilem dla bajeru z 32x na 48x ale jak 3 razy z tego ikorzystalem to dobrze...wypalam i tak 24x 16x lub audio 8x...a wohole to plytki masz zwalone.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Audio tez nagrywam przy 8x ale gry itd przy 40x Jak sflashowales nagryware z 32x 48x wydaje mi sie ze to jest niemozliwe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Mam TEAC 52x24x52 i jeszcze nigdy nie nagrywałem z full prędkością. Przy dzisiejszych nośnikach wypalenie x52 = cd do kosza. Muzę nagrywam zawsze x4 (b.żadko x8), ważne dane (zawsze x8), filmy x 24, czasem x32. IMO nie ma sensu nagrywać z wyższymi prędkościami - nagrajcie na badziewiu x48 i odpalcie Nero Cd Speed/Scan Disk/SurfaceScan zobaczycie w momencie pokaz żółtych (daj Bóg...) i czerwonych kwadracików (czyt. uszkodzonych sektorów) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Nagrywanie x52? Jak to wygląda - wkłada się płytkę, naciska guzik i już trzeba wyjmować? Bo kiedyś u kumpla widziałem w akcji nagrywarkę x24 - trzy minety i gotowe. To nic, że potem żaden napęd tego nie czytał :> Ja mam Philips Cośtam x8. I wystarcza, nagranie pełnej CD (700 MB) z symulacją zajmuje 20 minut, a kilka minut w tę czy na wschód mnie nie zbawi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Dokładnie Jonas :) Po co się spieszyć - dla tych parenastu sekund :/ IMHO totalnym bezsesem jest ten wyścig producentów sprzętu, byle po trupach czyt. cd-kach.. A taki "juser" później płacze, że mu cd nie czyta i że siakieś dziwne rzeczy się dzieją :lol: Pamiętam czasy jak kumpel miał (jako jedyny na osiedlu) Yamahe 2x (parenaście baniek go kosztowała) i te wyczekiwanie u niego na klatce schodowej na upragnionego kwejka lub programz power pack :lol: A on wychodzi i mówi : "niestety, ale płytka padła". Następne 40min w plecki :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Audio tez nagrywam przy 8x ale gry itd przy 40x Jak sflashowales nagryware z 32x 48x wydaje mi sie ze to jest niemozliwe mowie Ci nagrywaj z predkoscia 24x gry,filmy itd. robi Ci ta minuta w ta czy w ta???? bo mi akurat nie... a nagryware sflashowalem normalnie...tzn mam Lite-Ona 32x12x40 z firmwarem z literka W na koncu....TO WAZNE ZE "W"...bo o ile pamietam te z koncowka S da sie przerobic tylko na 40x (albo w ogole - nie pamietam)...zerknij na www.cdrinfo.pl ....wgralem bios V02 od 48x i mam 48x12x48x....ale jak mowie bardziej dla zabawy bo i tak 24(ewentualnie 32x) mi starcza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Te Platinumki masz na bank zwalone (sam nagrywam na tych x52) i puscilem testa na kilku cd-kach i 100% kolor zielony a propos nagrywania kup 1 cd ten sam gdzie indziej i zobacz. Ewentualnie format albo reinstal systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Update ja nagrywam raczej x32 chyba nigdy powyzej. (zanim ci nagrywara rozkrenci do tych x52). A audio 16x max. Wolisz poczekac tae MAX 30s-1min a miec lepiej nagrane czy cieszyc sie liczbo x52 w nero? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...