Dr.Crash Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 hmmm, ja poleciłbym tobie AOC 7klr+. Został zwycięzcą 17-tek w teście Entera. Uznany za najlepszy materiał za niezbyt wygórowaną cenę. A walory techniczne momentami przewyszały monitorki z granic cenowych powyżej 1200 zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 hmmm, ja poleciłbym tobie AOC 7klr+. Został zwycięzcą 17-tek w teście Entera. Uznany za najlepszy materiał za niezbyt wygórowaną cenę. A walory techniczne momentami przewyszały monitorki z granic cenowych powyżej 1200 zł.Jak ja czasami widze te testy................ :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daethar_Rumarth Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 Ma ładny czarny ekran !!! Ma też zamiast wielu knefli tylko 3: 1. włącz/wyłącz 2. klawisz/pokrętło słuzące do chodzenia po OSD ( na początku miałem na to nerwy ale po miesiacu tego systemu bym na nic nie zamienił 8) ) 3. klawisz z bajerami - ma kilka trybów pracy - zoompicture, vivid picture, golden picture, warm picture - przydatne przy oglądaniu filmów na DivX'ie ;) Gorąco polecam - ekstra monitor ! 8) :) thx, no dobra przekonales mnie :) Zreszta i tak niewiele ryzykuje(to nie bedzie moj monitor :wink: chyba ze mi sie faktycznie spodoba) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micuel Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 a który z tych monitorów jest lepszy: ten MAG czy samsung 757DFX :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 No więc ponawiam pytanie... 8) Zastanawiam sie juz teraz nad dwoma modelami Mag 796PF i Samsung 757DFX. Prosze o wasze zdanie na ten temat. Najlepiej użytkowników tych monitorów. Chodzi mi oczywiście przede wszystkim o jakość obrazu i czy sprawiają jakieś problemy... Czy warto dopłacać 150 zl do tego samsunga, bo mniej więcej jest taka różnica w cenie... :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 ja mam Sony G-220 , macie kase to go kupujcie, j tes wart swojej ceny 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 JA bym się nadal zastanowił nad Flatronem (a te bajki z łzawieniem oczy to możesz wsadzić wiesz gdzie - jak ktoś pracuje w serwisie komputerowym (pracowałem) to monitory nie mają znaczenia - i tak ma się dość każdego, a każda sroka swój ogonek chwali - czy jakoś tak :) ) A Samsunga 757 widziałem i jest naprawdę porządny. w markę MAG i jej cenę nie wierzę! Pomyśl, jak to możliwe że większość firm oferujących monitory ma takie ceny, a np. MAG inne. Sami sobie plastik odlewają, sami kineskopy robią, sami elektronikę "spawają"? Jak się chce coś dobrego kupić, coś co ma służyć długie lata to nie można wycieniać! Zwłaszcza przy monitorze!. Słaby monitor szybciej pada, traci kolory, zbieżność, ma słabszą czerń i biel, mniej regulacji geometrii, gorsze niefiltrowane kable (nawet!), gorszą gwarancję itp. zastanów się czemu iiyama ma takie ceny jak najlepsze soniaki? dlatego że taniej się nie da! dobry kineskop kosztuje, a jak się do niego słabą elektronikę sterującą wsadzi to też będzie kiszka! Dlaczego Eizo przegrywa w testach z iiyamą, która chodzi na takim samym kineskopie mitsubishi (najlepsze kineskopy na świecie)? bo ma gorszą elektronikę (mimo podobnych osiągów)... A MAG to może kiedyś był fajny, ale teraz liczy się tylko 5-6 firm. Highend-owe IIYAMA, SONY, może EIZO, potem SAMSUNG (bo w modelach kończących się na 7 i 9 ma dobre kineskopy), LG bo samo sobie robi kineskopy i wie jak je wysterować. CTX robi na kineskopach SONY i powtarza błędy Eizo, inne się nie liczą. AOC to szajs jakich mało, tak jak LIKOM, i inne tanie marki. Kup najdroższy monitor na jaki cię stać, bo nie zmienisz go już przez następne 3 lata a cały komputer przebudujesz 100 razy... A oczka są tylko jedne... Ja mam IIYAMĘ Vision Master Pro 402 19" z odświeżaniem poziomym 115kHz max (najważniejszy parametr w monitrze obok plamki - którą i tak każda firma liczy jak chce i nie można na nią liczyć). Zastanów się, i kup monitor za 1000 zeta a nie za 700 - przelicznik jest taki: cena=jakość a nie taniej=lepiej!!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 JA bym się nadal zastanowił nad Flatronem (a te bajki z łzawieniem oczy to możesz wsadzić wiesz gdzie - jak ktoś pracuje w serwisie komputerowym (pracowałem) to monitory nie mają znaczenia - i tak ma się dość każdego, a każda sroka swój ogonek chwali - czy jakoś tak :) ) A Samsunga 757 widziałem i jest naprawdę porządny. w markę MAG i jej cenę nie wierzę! Pomyśl, jak to możliwe że większość firm oferujących monitory ma takie ceny, a np. MAG inne. Sami sobie plastik odlewają, sami kineskopy robią, sami elektronikę "spawają"? Jak się chce coś dobrego kupić, coś co ma służyć długie lata to nie można wycieniać! Zwłaszcza przy monitorze!. Słaby monitor szybciej pada, traci kolory, zbieżność, ma słabszą czerń i biel, mniej regulacji geometrii, gorsze niefiltrowane kable (nawet!), gorszą gwarancję itp. zastanów się czemu iiyama ma takie ceny jak najlepsze soniaki? dlatego że taniej się nie da! dobry kineskop kosztuje, a jak się do niego słabą elektronikę sterującą wsadzi to też będzie kiszka! Dlaczego Eizo przegrywa w testach z iiyamą, która chodzi na takim samym kineskopie mitsubishi (najlepsze kineskopy na świecie)? bo ma gorszą elektronikę (mimo podobnych osiągów)... A MAG to może kiedyś był fajny, ale teraz liczy się tylko 5-6 firm. Highend-owe IIYAMA, SONY, może EIZO, potem SAMSUNG (bo w modelach kończących się na 7 i 9 ma dobre kineskopy), LG bo samo sobie robi kineskopy i wie jak je wysterować. CTX robi na kineskopach SONY i powtarza błędy Eizo, inne się nie liczą. AOC to szajs jakich mało, tak jak LIKOM, i inne tanie marki. Kup najdroższy monitor na jaki cię stać, bo nie zmienisz go już przez następne 3 lata a cały komputer przebudujesz 100 razy... A oczka są tylko jedne... Ja mam IIYAMĘ Vision Master Pro 402 19" z odświeżaniem poziomym 115kHz max (najważniejszy parametr w monitrze obok plamki - którą i tak każda firma liczy jak chce i nie można na nią liczyć). Zastanów się, i kup monitor za 1000 zeta a nie za 700 - przelicznik jest taki: cena=jakość a nie taniej=lepiej!!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daethar_Rumarth Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 A co z monitorami ViewSonic :?: Nikt ich nie podaje, bo sa takie zle czy takie dobre (szczegolnie chodzi mi o LCD)? Mysalem nad takim np. VG-800. Chodzi mi o LCD do grania(!!) Moze ktos cos napisze o tych monitorach? bylbym dzwieczny :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZIK STASZEWSKI Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 A [gluteus maximus] TAM,JA MAM PHILIPSA 107P20 I DAJE RADE,MOGLEM KUPIC SONY ALE MIAL GORSZE PARPAMETRY :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 ja mam Mag'a 786 PureFlat i jest bardzo dobry... polecam goraco! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 A co z monitorami ViewSonic :?: Nikt ich nie podaje, bo sa takie zle czy takie dobre (szczegolnie chodzi mi o LCD)? Mysalem nad takim np. VG-800. Chodzi mi o LCD do grania(!!) Moze ktos cos napisze o tych monitorach? bylbym dzwieczny :) no nie chce Ciebei martwic ale an razie nei wiele monitorow LCD nadaje sie do takich rzeczy... z tego co sie orietuje to niektore Sony oraz Mag LT765s - ale ich cena oscyluje okolo 4000 PLN - takze droga zabaweczka na razie, a ten soniacz okolo 5000 czy 6000 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 ja od 5 miechow mam FLATRONa 795FT+ z USB. jakosc bliska idealowi,obsluga poprzez 6 fajnych,dotykowych przyciskow.a te lzawiace oczy to chyba u anoreksji lub narkomanka :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenAngel Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 polecam LG Flatrony, Samsungi, Philipsy (fajne kolory). Raczej nie NEC - dupiaty obraz, SONY też nie - te 2 paski naśrodku ekranu (fuck!), liteon 17 słaby ale tani 600zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daethar_Rumarth Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 A co z monitorami ViewSonic :?: Nikt ich nie podaje, bo sa takie zle czy takie dobre (szczegolnie chodzi mi o LCD)? Mysalem nad takim np. VG-800. Chodzi mi o LCD do grania(!!) Moze ktos cos napisze o tych monitorach? bylbym dzwieczny :) no nie chce Ciebei martwic ale an razie nei wiele monitorow LCD nadaje sie do takich rzeczy... z tego co sie orietuje to niektore Sony oraz Mag LT765s - ale ich cena oscyluje okolo 4000 PLN - takze droga zabaweczka na razie, a ten soniacz okolo 5000 czy 6000 :( Nie martw sie, jak bede wogole bral to i tak na raty :) A tak, to cena moze byc do 6000zl. Tylko nie wiem jakie modele wlasnie by sie nadawaly do grania. I koniecznie 17'' do 18''. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Koledzy pracuje w sklepie komputerowym i wiem co dobre......... Miałem każdy ( no moze kazdy :wink: ) monitor w domciu przez okres 2-3 miesięcy ( to był okres jak szukałem dla siebie ideału :) ) Z mojego doświadczenia wychodzi że ten MAG 796PF jest baaardzo dobry.........warto pomysleć na Samsungiem......... 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arakasi Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 A co z monitorami ViewSonic :?: Nikt ich nie podaje, bo sa takie zle czy takie dobre (szczegolnie chodzi mi o LCD)? Mysalem nad takim np. VG-800. Chodzi mi o LCD do grania(!!) Moze ktos cos napisze o tych monitorach? bylbym dzwieczny :) To są doskonałe monitory (zarówno CRT, jak i LCD), tylko, ze niestety nie są u nas i w całej Europie zbyt popularne - królują za oceanem :) Ale LCD do grania to IMHO nie jest zbyt dobry pomysł jeszcze (odświerzanie plamki - uważaj, bo producenci często podają jedynie czas wyświetlenia, a nie podają czasu gaśnięcia - albo vice versa). Jeżeli masz tyle kasy, to kup sobie 19'' albo 21'' CRT soniacza, bedzie się sprawował dużo lepiej (nie tylko w grach), jeszcze Ci kasy zostanie :wink: ....a za 8-10 lat i tak przejdziemy wszyscy na 40'' plazmy 3D :P[/size] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 polecam LG Flatrony, Samsungi, Philipsy (fajne kolory). Raczej nie NEC - dupiaty obraz, SONY też nie - te 2 paski naśrodku ekranu (fuck!), liteon 17 słaby ale tani 600zł po pierwsze w Sony te paski NIE są na środku ekranu, a po drugie to wcale ich nie widać a obraz jest na wyższym poziomie niż w innych monitorach. Sony to Sony 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matador Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 Mam LG Flatrona 795FT i jestem bardzo zadowolony. Obraz zyleta i dobra zbieznosc. Jednak kazdy monitor nawet tej samej marki i modelu jest inny. Trzeba poswiecic troche czasu i wybrac ten najlepszy. Monitory na Diamondtronach sa super, choc niezupelnie plaskie (trudno zauwazalny szczegol). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niedwiedi Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 Długo wybierałem i kupiłem NEC FE750+. Dostałem do niego specjalistyczny sofcik testowy i po 20 minutach strojenia zlikwidowałem widoczne krzywizny i inne <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły. Generalnie, w 1024x768@100Hz wygląda to naprawdę dobrze. No i jest prawie płaski (wycinek naprawdę wieeeelkiego walca :lol: ), a nie pseudopłaski z szybą maskująca jak niektóre inne ... Mam - używam - polecam :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 Polecam MAG ale modele z na Trinitronie Cyli np. 796FD lub 786FD. Mag z oznaczeniem PF nie mają plaskich kineskopow tylko nadlane szklo na rogach i moze sie wydawac ze sa plaskie. Jeszcze raz MAG!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 wlasnie siedze na hyundai i powiem ze po 3 godzinach glowa mi peka i oczy lzawia Jka ma sie duuzo kasy to kupowac tylko eizo eizo rula (mam 17 :PPPPP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 OK bylem w sklepie... zamowilem Samsunga 757DFX za 995 zł, zobaczymy czy sie oplacilo. Jeszcze dziś go będe testował jak dobrze pójdzie :) :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 OK bylem w sklepie... zamowilem Samsunga 757DFX za 995 zł, zobaczymy czy sie oplacilo. Jeszcze dziś go będe testował jak dobrze pójdzie :) :) :) no to gratulacje - ale wolałbym flatrona..... a tak naprawde to Magnavox 21' - tylko że go w europie nigdzie nie kupisz...., a jeśli tak, to w cenie iście profesjonalnej :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michelicus Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 Oto Moje propozycje - Mam ten trzeci i jestem bardzo zadowolony. Myslałem tez nad drugim .... ale odpadł i pierwszym .... akurat nie bylo w sklepie. 1. Nazwa FUTURA II PR711FL 17" Kod MCCTX173013 Producent CTX http://www.ctx.pl Gwarancja M-cy: 36 Opis techniczny Wielkość ekranu: 17"Obszar widzialny: 16"Kineskop: SONY FD TRINITRON Plamka kineskopu: 0,24mm Rozdzielczość max.: 1600 x 1200 @ (77 Hz) Rozdzielczość zalecana: · 1024 x 768 @ (117 Hz)· 1280 x 1024 @ (90 Hz)Rozdzielczość dla komputerów MacIntosh: · 1152 x 870· 832 x 624· 640 x 480 Częstotliwość pozioma: 30 - 97 kHz Częstotliwość pionowa: 50 -160 HzSzerokość pasma wizji: 202 MHz Sterowanie: cyfrowe (zaawansowane OSD w wielu językach) Normy bezpieczeństwa: MPR II, EPA, CE, TCO 99, B Masa: 23 kg Wymiary: 412 x 415 x 425 mm Pobór mocy: 100 W Złącza: · D-15 pojedyńczy kabel· hub USB (opcjonalnie) Funkcje kontrolne parametrów obrazu: · kontrola cyfrowa· OSD na ekranie· pionowa pozycja/rozmiar, pozioma pozycja/rozmiar· tilt, obrót, trapezoid, jasność, kontrast, reset· manualne odmagnetyzowanie· Plug&Play· regulacja zniekształceń na rogach obrazuRewolucja rozwiązania w monitorach serii profesjonalnej: · Ulepszona konstrukcja działa elektronowego (katody) - lepsza konstrukcja i wydłużona żywotność katody· Idealnie płaski ekran· Maskownica szczelinowa· Nowoczesne rozwiązania techniczne obwodów monitorów wybiegające w XXI wiek.CECHY KINESKOPU FD Trinitron Futura· Wizualna płaskość obrazuW technologii FD Trinitron tak dobrano krzywiznę wewnętrznej powierzchni ekranu w kineskopie, że wytworzony obraz jest najbardziej płaski wizualnie i jednocześnie najwygodniejszy dla oczu ludzkich jaki kiedykolwiek zdołano wytworzyć.· Minimalne odbiciaKineskop FD monitorów Futura 2000 zapewnia minimalne odbicia światła od kineskopu, a przez to większy komfort dla oczu. W konwencjonalnym, wypukłym na zewnątrz kineskopie, n 2. Item SyncMaster 757DFX CDT Rozmiar 17"(16.0" widoczne) Typ kineskopu DynaFlatX Odchylanie 90' Plamka 0.20mm(H) Powłoka Multi-Layer Coating Sygnał Sygnał Video RGB Analog Sygnał wejściowy : D-Sub Separate H/V, Composite : BNC opcja SOG Synchronizacja pozioma 30 ~ 96 kHz Synchronizacja pionowa 50 ~ 160 Hz Najwyższa synchronizacja sygnału 250 MHz Sygnał wejściowy 15pin D-Sub+BNC Opcja Rozdzielczość Max. (oparta na 1920x1440 @64Hz VESA GTF ) 1800x1440 @64Hz 1856x1392 @66Hz 1792x1344 @68Hz 1600x1200 @68Hz 1280x1024 @79Hz 1152x864 @93Hz 1024x768 @104Hz 800x600 @131Hz 640x480 @160Hz Zalecana 1024x768 @85Hz 1280x1024 @85Hz Wyświetlany obszar Typowy(mm) 312 x 234 Max(mm) 325 x 244 Ustawienia fabryczne/użytkownika 8/10 modes Power Zasilanie AC90~264VAC,50/60Hz Pobór mocy 90W Wyłączony ≤3W @Off State Zarzadzanie energią EPA/Energy2000/VESA DPMS OSD Display DirectorTM Jasność,Kontrast, Pozycja,Rozmiar,Zoom, Równoległobok,Rotation, Beczka,Trapezoid, Poduszka,Linearity, Kolor, Mora,Beczka narożniki, Poduszka narożniki, Ostrość, Rozmagnesowanie,Poziom sygnału wejścia, Sync.Input type,D-sub/BNC, Czas wyświetlania, Menu,Ustawienia fabryczne, Języki (w tym polski),OSD zablokowanie/odblokowanie, HIGHLIGHT ZONETM Plug & Play DDC 2B/2Bi/GTF HIGHLIGHT ZONETM + USB (Upstream+Cable) + PFC Regional Option Normy Bezpieczeństwa UL,CSA,TUV,CB,NEMKO, Korea EK,CCIB,PSB,NOM,GOST, CDRH,IRAM EMC FCC,CE,VCCI,C-tick,BSMI, Mic,ICES Ergonomia/ Środowisko TUV GS,MPR II,TCO99 Windows Logo Windows98/2000/ME Wymiary (SzerxGłxWys mm) 398x412x412 Waga Netto / Brutto 17.0Kg / 19.5Kg Dodatki Oprogramowanie Install Driver, Istrukcja na CD w jęz. polskim Natural ColorTM MouScreenTM USB Hub Opcja Multimedia - opcja Opcja(SP-S303N) 3. MultiSync FE750+ Dane Techniczne Wielkość ekranu 17" Rodzaj kineskopu Diamondtron Natural Flat Wielkość plamki 0.25 mm Rzeczywisty rozmiar wyświetlanego obrazu 16" Użyteczna powierzchnia obrazu Ustawienia fabryczne: 315 x 236 mmFull Scan: 325 x 243 mm Częstotliwość pozioma 31 do 96 kHz Częstotliwość pionowa 50 do 160 Hz Maksymalne pasmo przenoszenia 210 MHz Maksymalna rozdzielczość pracy 1600 x 1200 @ 50-76 Hz Optymalna rozdzielczość pracy 1280 x 1024 @ 85 Hz Dopuszczalne rozdzielczościUwaga: niektóre systemy mogą nie pracować we wszystkich z wymienionych rozdzielczości 640 x 480 @ 60 - 160 Hz800 x 600 @ 55 - 152 Hz832 x 624 @ 55 - 146 Hz1024 x 768 @ 55 - 119 Hz1152 x 870 @ 55 - 104 Hz1280 x 1024 @ 55 - 89 Hz1600 x 1200 @ 55 - 76 Hz Ilość kolorów Nieograniczona ilość wyświetlanych kolorów (zależy od zastosowanej karty grafiki) Regulacja temperatury kolorów 7500K / 8000K/ 8500K / 9000K / 9300K / użytkownika, sRGB Zasilanie AC 100 - 120 V / 220 - 240 V @ 50/60 Hz1.8 A @100 -120 V / 1.0 A @ 220 - 240V Rodzaj wtyczki/kabla sygnału 15 -pin mini D-SUBopcjonalny Adapter 15-pin D-SUB dla Mac Sygnał wejściowy Video: Analog 0.7 Vp-p/75 Ohms PositiveSync: Separate Sync. TTL LevelHorizontal Sync. Positive/NegativeVertical Sync. Positive/Negative Composite Sync. Positive/Negative (TTL Level) Standardy zarządzania energią IPM zgodny z EPA ENERGY STAR, TCO NUTEK, VESA DPMS Dodatkowe funkcje Asset Management, Plug&Play (DDC2B + DDC/CI). Cyfrowa regulacja ustawień obrazu OSM: ustawienia jasności; kontrastu, rozmiaru, pozycji obrazu, geometria obrazu - poduszka / beczka, poduszka / łuk, rotacja, trapez, równoległobok, rogi; regulacja kolorów sRGB, zbieżność, ostrość, IPM, rozmagnesowanie, redukcja efektu Moiré, GlobalSync, EdgeLock, informacje o aktualnych parametrach pracy, ustawienia fabryczne. Kompatybilność PC, Macintosh Certyfikaty i atesty TCO 99, UL 1950, CSA C22.2 NO. 950, FCC Rules Part 15 Class B, DHHS Rules 21 CFR, Sub-Chapter J, ISO-9241-3, CE, TUV GS, TUV Ergonomie, B Warunki pracy Temperatura otoczenia: 0 do 35 °CTemperatura przechowywania: -20 do +60 °C Gwarancja 3 lata Ciężar 19 kg Wymiary(szerokość x wysokość x głębokość) 399 x 413 x 415 mm Uwagi dodatkowe: Naturalnie płaski kineskop Diamondtron Natural Flat Aperture Grille. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 No cos w tym stylu to chcialem wczesniej (tzn takie porownanko). Dzieki za porade... A jak się ten NEC trzyma? I jak z jakością obrazu, slyszalem ze kumpel dosyc dlugo go musial ustawiac, zeby otrzymac to czego oczekuje... Tez sie nad tym NEC-em zastanawialem, ale teraz musze kase zaczac zbierac na grafe.. a NEC FE750+ u mnie kolo 1200 zl stoi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 no i mam monitorek... Po prostu obraz zarambisty 8O 8O 8O No, ale w koncu do dzisiaj jechalem na 14-calowym Samsungu Syncmaster 3Ne, wiec czuje roznice :lol: Ma ktoś może na wierzchu jakis Nokia Monitor Test :?: Albo programy testowania monitorów inne :?: Albo linka poprosze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michelicus Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 No cos w tym stylu to chcialem wczesniej (tzn takie porownanko). Dzieki za porade... A jak się ten NEC trzyma? I jak z jakością obrazu, slyszalem ze kumpel dosyc dlugo go musial ustawiac, zeby otrzymac to czego oczekuje... Tez sie nad tym NEC-em zastanawialem, ale teraz musze kase zaczac zbierac na grafe.. a NEC FE750+ u mnie kolo 1200 zl stoi. Nie wiem jak ty ale ja ostatnio widziałem we Wrocławiu (i to mnie bardzo wkurzyło) NEC FE750+ za 975 PLN (specjalna oferta w jednym ze sklepow) sam kupiłem go kilka miehców temu za 1230 PLN. Obraz jak żyleta .... fakt trzeba trochę popracowac nad ustawiniem (jakies kilkanaście minut) ale za to : 1. gwarancja door-to-door (podobnie jak ma CTX i chyba nikt inny - jesli cos sie skopie - dzwonisz po serwis ... oni albo sami pojawiają sie albo wysyłaja kuriera po monitor ... naprawiaja ... i po naprawie przysyłają kurierem ... i wszystko na swój koszt :D - kumpel przetestował - operacja trwała w CTX jakieś 3 dni :P ) 2. dużo lepsze niż konkurencja (to wrazenie subiektywne pochodzące z porównania kilku monitorów o podobnych parametrach - CTX, NEC, Samsung, LG, i AOC) A jaki kupiłes ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...