Baster Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Witam! Zauważyłem, że na Siriusie mają ostatnio dostępną w sprzedaży "legendarną" mobo EPoXa 8RDA+ w rewizji 2.1? Co według Was jest lepiej kupić - wspomnianego EPoXa, czy może ABITa NF7-S (v2.0)...? Zależy mi przede wszystkim na O/C, wydajności i stabilności! A słyszałem ostatnio wiele negatywnych opinii na temat ABITa - ponoć wiele płytek się "sypie"...(?) Moja przygoda z ABITem zakończyła się na modelu ST6-R i nigdy nie miałem żadnych problemów! Więc jak to jest obecnie z tym producentem...? A o EPoXie słyszę same pochlebne opinie...? :) Z góry dziękuję za wszelkie opinie! Pozdrawiam! 8) P.S. Czym właściwie różni się 8RDA+ w rewizji 2.1 od rev1.1...? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 o abicie masz 63 strony tutaj o epoxie 53 ... poczytaj to sie dowiesz conieco ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 o abicie masz 63 strony tutaj o epoxie 53 ... poczytaj to sie dowiesz conieco ! No to się Baster dowiedział :!: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 no tylko, ze z epoxem musisz ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> poprawke na to, ze to nowa wersja! Podobno wymiata! Odpowiedni konkurent dla NF7! Z zewnetrznych zmian napewno ma dolozony radiator na SB. Zastanawiam sie tylko, czy dolozyli do niego regulacje napiecia na chipset... Jesli tak to sam go biore! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Acha! Może Baster sobie jednak wybierze spośród innych MOBO,np: Asus A7N8X/Deluxe - 35 stron Soltek SL-75FRN/2 - 48 stron a może FICa - tylko 19 stron. Jak tak trochę poczyta to będzie mógł już spokojnie Epoxa rev. 2.4 kupić, no albo Abita rev 2.2 albo cuś na nForce3 :!: :?: :D :D :D Nie ma to jak rzeczowa, fachowa porada. Na usta ciśnie się tylko cytat z pewnego utworu: "Masz coś do powiedzenia?! To weź to powiedz! Jak nie, milcz jak na milczeniu owiec" :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 no tylko, ze z epoxem musisz ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> poprawke na to, ze to nowa wersja! Podobno wymiata! Odpowiedni konkurent dla NF7! Z zewnetrznych zmian napewno ma dolozony radiator na SB. Zastanawiam sie tylko, czy dolozyli do niego regulacje napiecia na chipset... Jesli tak to sam go biore! :) To wszystko ma juz rev 2.0 - sprawdzone empirycznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 To znaczy regulacje napiecia na chipstes tez? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 mogłby ktos napisac w punktach co ma nowego wersja rev 2.1 w stosunku do rev 1.1 :P bo chaos straszny a czytac 53 strony o epoxie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty2001 Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 P.S. Czym właściwie różni się 8RDA+ w rewizji 2.1 od rev1.1...?* pelna obsluga DDR400 przez SPP * zmiana (zwiekszenie zakresu?) vdd w bios'ie * pasywne chlodzenie SB * inne rozmieszczenie niektorych elementow elektronicznych na plycie (np. MOSFET'y) Powrot do kondensatorow SANYO w rev. 2.0 zmienili na inne i byly klopoty. Zapraszam HERE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 niedługo będzie dostępny nowy abit na nF2 ze zintegrowanym s-ata więc jesli epox tego nie ma to znów jest w tyle. a ja polecam jeszcze poczytać o ECS L7S7A2, 61 stron rozrywki. na pewno ciekawsze niż o epoxie czy abicie, w końcu to ECS. sam sieudzielałem :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 a ja lece na 1.0 i zyje - co 5 minut nowe rewizje co 10 minut nowe plyty - idzie oszalec - ja chce powrot do ery Atari :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 zgadza sie ja mam 1.1 i tez jest spox ;) wsomie to plyte trzeba by bylo wymieniac co 1miech ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 offtopic @vizzard czarnej muzy sie słucha, co?:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 P.S. Czym właściwie różni się Powrot do kondensatorow SANYO w rev. 2.0 zmienili na inne i byly klopoty. Pokaż palcem :D Uzywam rev. 2.0 i nic niezaobserwowalem. Moze dopiero przy 2V na CPU cos sie dzieje ale taki hardcore to ja nie jestem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty2001 Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Pokaż palcem :DNie wymagam abys czytal ale chociaz przejzyj TOPIC do ktorego podalem link'a wyzej (wszystkie strony). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 offtopic @vizzard czarnej muzy sie słucha, co?:) Of Course :!: Przecież to Beat Of Life :D :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 qrde, zrobil by ktos testy.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 szkoda ze za friko w sklepie nie wymienia rev 1.1 na rev 2.0 :/ lub rev 2.1 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Epox zwalil konkretnie RDA3+ rev.2.0 wiec musial szybciutko naprawic blad i wypuscic nowa rewizje. Zmiany to m.in. kondensatory lepszej jakosci (sanyo albo rubykon-nie pamietam). RDA3+ stawala sie niestabilna na napieciach powyzej 1.7V (wlasnie z powodu dupiastych kondensatorow). Z tego co mi wiadomo to RDA+ rev.2.1 nie posiada SoundStormu wiec radiator na SB troche mija sie z celem, fajnym gadzetem natomiast sa radiatorki na mosfetach. Ogolnie podobno plyta wymiata tylko zastanawiam sie na ile ten wymiot bedzie konkretniejszy niz w przypadku NF7-S i czy oplaci sie zamiana. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty2001 Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Epox zwalil konkretnie RDA3+ rev.2.0 wiec musial szybciutko naprawic blad i wypuscic nowa rewizje. Zmiany to m.in. kondensatory lepszej jakosci (sanyo albo rubykon-nie pamietam). RDA3+ stawala sie niestabilna na napieciach powyzej 1.7V (wlasnie z powodu <font color="#FF0000">[ciach!]</font> kondensatorow). Z tego co mi wiadomo to RDA+ rev.2.1 nie posiada SoundStormu wiec radiator na SB troche mija sie z celem, fajnym gadzetem natomiast sa radiatorki na mosfetach. Ogolnie podobno plyta wymiata tylko zastanawiam sie na ile ten wymiot bedzie konkretniejszy niz w przypadku NF7-S i czy oplaci sie zamiana.Wszystko co napisales mija sie z prawda. Dla uscislenia Epox'a 8RDA3+ (faktycznie nie ma SoundStorm'a) rev. 2.0 to calkiem inna plyta i nie mylmy jej z Epox 8RDA+ rev. 2.1 (ma SoundStorm'a jednak bez "licencji" gdyz nie ma zewnetrznych wyprowadzen S/PDIF - nie moze uzywac na pudle napisu SoundStorm). Epox zwalil 8RDA+ rev. 2.0 gdyz zastosowal inne kondensatory (chyba Jamicon, dokladnie nie pamietam) niz w rev. 1.1 (napewno SANYO) m.in. dlatego wprowadzil rev. 2.1 naprawiajac ten blad (powrot do kondensatorow SANYO). Kolejne nieporozumienie w jakie wprowadzasz czytelnokow to mowa o radiatorach na MOSFET'ach, ktorych nie ma. Przepraszam ale naucz sie najpierw czytac po angielsku tak aby rozumiec a pozniej zabieraj glos. Te radiatory zostaly przyklejone przez osobe, do ktorej plyta nalezy. W sumie musze sie z jednym zgodzic, tj. ze plyta wymiata i jest godnym konkurentem dla ABIT'a NF7-S rev. 2.0. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 bierz tego epoxa i sie nie zastanawiaj!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 no to moze niech ktos jakies testy podrzuci? ile ta plyta wyciagnie (FSB)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...