Skocz do zawartości
marcellus

Max Payne 2 The Fall Of Max Payne // pomoc w grze (SPOILERy)

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, ze jest juz temat poswiecony tej grze, ale jest tam totalna papka roznych informacji :?

Chcialbym w tym topicu zamiescic tylko problemy/rozwiazania graczy ktorzy gdzies utkneli (tak jak ja teraz :roll: )

Poniewaz ten temat zapewne moze niektorym popsuc zabawe, topic oznaczylem jako spoiler.

Moje pytanie jest odnosnie sceny walki miedzy Maxem a Vladem w miejscu gdzie Vlad rzuca bomby z tej... dziwnej konstrukcji ;)

Doszedlem juz do tego, ze nalezy sie troszke nabiegac zeby Vlad rozwalil ten "teren" naokolo zeby cala konstrukcja sie zawalila...

Juz duza czesc rozwalilem, ale dalej nic sie nie dzieje. Ponizej znajduje sie link do screena:

LINK

Co mam zrobic dalej? Moze mam gdzies strzelic/cos zrobic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musisz rozwalac na górze drewniane kołki trzymajace konstrukcje

1.najpierw te trzymajace ten stozek

1a.kilka strzalów do Vlada

2.potem kołki w centralnym wierzchołku-jak rzuca kolo tymi ładunkami wybuchowymi

kołki sa oczywiscie koloru brazaowego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez utknolem i szukam pomocy... Jestem w scenie gdzie Mona ratuje Maxa z pozaru... kierujac mona dochodze do korytaza (aby sie do niego dostac trzeba bylo wyskoczyc na polke) gdzie na koncu jest pokoj ktory caly sie pali a po lewo (gdy sie stoi na wprost tegoz palacego pokoju) jest inny pokuj, pusty i niema polowy dachu, widac ze cos za nim jest, ale jak tam wskoczyc, nieda sie, przynajmniej ja nieumiem... pomocy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musiałem sobie obrazek ściągnąć na HDD bo tak kiepsko się ładuje 8)

A więc.

Jak się obrócisz o 180 stopni i pójdziesz przed siebie, wejdziesz lekko pod górke, dojdziesz do ściany, któa się poprostu przewróci. To tyle. Dalej dawaj sobie sam rade :lol:

Aha i dalej strzelaj w te czerwone beczki, bo one w tej planszy najczęściej "odkrywają" drogę 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i jestem screen1, i co dalej? tylko niemow ze w prawo tam gdzie sie pali?

Tak!

Biegnij w prawo a potem bedziesz sie musial troszke nalatac bo cale pomieszczenie jest napakowane stuffem ktory wybucha ;)

Ja osobiscie pobieglem do samego konca pomieszczenia, schowalem sie w rogu i przeczekalem.

Jak juz wszycho wybuchnie zrobi Ci sie 'nowe przejscie' w scianie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej no zaraz wezme shotguna i przejade sie do Ciebie :twisted:

Za plecami przewróciłą ci się ściana. Zeskocz na dół i odrazu wyprzedze twoje nast. pytanie - strzelaj w czerwone beczki, zrobi się dziura w ścianie i będziesz mógł dalej kontynuować swoją przygodę 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tam niema zadnych beczek, byly jak w nie tam wchodzilem na poczatku ale wybuchly i niema zadnej dziury w scianie, jest jedna, flaming tam jezdzi ale tamtedy przyszedlem na poczatku, zreszta dalej tez niema gdzie isc...

mowiciie ze ta niby dziura w scianie jest w tym pokoju cona screenie w prawo (jak wyzej)?

Jak sie robi screnshoty, jest inny sposub niz print screen? to wam przesle cala galerie udawadniajac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki panowie za pomoc...

Tak wlasnie bladzilem... ja juz dawno bylem po wybuchach tylko zamiast isc dalej, wyskakiwac do tego pomieszczenia w ktorym robilem screeny powinienem sie wrocic do pokoju z belka po ktorej wczesniej wychodzilem i tam bylo ukryte pomieszczenie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

POMOCY bo wlasnie sie zacielem na MAXA :D W czesci 3 chapter 8 wbiega sie przez drzwi do korytarza w ktorym sa jakies wybuchowe beczki.Na wiejsciu rozwalam pierwszego klienta po podejsciu do niego zwala sie jakis kontener z pomieszczenia obok wybiega nastepny klient do rozwalki i za rogiem jeszcze dwóch.Po czystkach beczki pikaja (pik pik i BOOOM) i najgorsze jest to ze niema gdzie uciec.Drzwi wszystkie zamkniete a w jedynym pomieszczeniu poza wybuchowa beczka tez nic niema.Prosze o cenne wskazówki!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

POMOCY  bo wlasnie sie zacielem na MAXA  :D W czesci 3 chapter 8 wbiega sie przez drzwi do korytarza w ktorym sa jakies wybuchowe beczki.Na wiejsciu rozwalam pierwszego klienta po podejsciu do niego zwala sie jakis kontener z pomieszczenia obok wybiega nastepny klient do rozwalki i za rogiem jeszcze dwóch.Po czystkach beczki pikaja (pik pik i BOOOM) i najgorsze jest to ze niema gdzie uciec.Drzwi wszystkie zamkniete a w jedynym pomieszczeniu poza wybuchowa beczka tez nic niema.Prosze o cenne wskazówki!!!

Cenna wskazowka:

Wroc do samego poczatku, tam jest taki control room.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

POMOCY  bo wlasnie sie zacielem na MAXA  :D W czesci 3 chapter 8 wbiega sie przez drzwi do korytarza w ktorym sa jakies wybuchowe beczki.Na wiejsciu rozwalam pierwszego klienta po podejsciu do niego zwala sie jakis kontener z pomieszczenia obok wybiega nastepny klient do rozwalki i za rogiem jeszcze dwóch.Po czystkach beczki pikaja (pik pik i BOOOM) i najgorsze jest to ze niema gdzie uciec.Drzwi wszystkie zamkniete a w jedynym pomieszczeniu poza wybuchowa beczka tez nic niema.Prosze o cenne wskazówki!!!

Witam

Widzisz musisz szybko wejść właśnie do tego spadającego kontetera (Panic Room) zamknąć drzwi (włącznik jest zaraz kolo drzwi taki czerwony ) i spokojnie przeczekać wybuch.

Pozdrowienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to teraz ja sie zacialem :( Czesc 2 chapter 2, jestem w tym jakims dziwnym budynku(przyjechalem tu w furgonetce sprzataczy), i cholera pozabijalem juz chyba wszystkich ktorzy byli, poszedlem na sama gore, i teraz najwazniejsze, wracajac chyba na dol, spotykam 3 kolesi ubranych na czarno, zabijam ich i w miedzyczasie wybuchaja jakies beczki i przejscie po ktorym szedlem zapada sie. I co teraz dalej? Po tym zapadnietym schodze pietro nizej i w sumei moge wyjsc poza budynek itd, ale nie wiem co dalej. Znajac zycie wyjscie z sytuacji jest banalne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy dobrze pamietam ale:

pojdz tam gdzie wybuchly te beczki i zapadlo sie przejscie, spojz w lewo, powinnes moc przeskoczyc na jakas platforme i dalej przeskoczyc na druga strone tego zapadnietego przejscia.

Niestety nie, nie ma platformy, jedyne co to moge spasc na sam dol.

Ale chodzi o to, ze wiem jak zejsc na dol, do tych nieczynnych ruchomych schodow, albo wyjsc na zewnatrz tam skad przyszedlem, ale czy dobrze robie? Bo na zewnatrz tez nic nie moge zdzialac. Powiedzcie gdzie isc. Czy szukac czegos w budynku czy wyjsc na zewnatrz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze zle poszedles albo ja mowie o troszke innym momencie, ale raczej mowie dobrze.

Pojdz tam na gore jeszcze raz przejdz przez drzwi ktorymi wchodziles na to przejscie ktore sie zapadlo i tam (kolo tych drzwi) powinnes moc skoczyc w bok. Napewno jest gdyz ja sie w tym samym momencie zaciolem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi