benek Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 :!: niektorym ciezko idzie uzywanie wyszukiwarek :P wiec podaje kilka adresow gdzie znajdziemy odpowiedz jaka aplikacja otwiera plik z danym rozszerzeniem (np *.PSP, *.GHO, *.BIN, itd ) http://filext.com/ http://www.icdatamaster.com/ http://www.stack.com/file/extension/ (jak ktos zna inne niech dorzuci adres) polecam tez zagladanie na forum FAQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Sid-The-Rat=> Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 czym wypalic plik z obrazem plyty zassanej z netu? a zerknij tutaj... http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?s=&...&threadid=25429 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 macie moze pomysl jak wydostac takie pliki ? (screen ponizej) mam winzipa mam winrara , pakiet pakerow w wincmd i zaden program nie widzi takiego rozszerzenia. :? czym to wyladowac ? (w srodku piliki *.bin i jeden *.cue) pliku zadnego nie brakuje (przynajmniej ja nic nie kasowalem ...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Na moje oko plik podzielony Windows Commanderem.. najezdzasz na pierwszy i dajesz Scalaj z menu Plik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Na moje oko plik podzielony Windows Commanderem.. najezdzasz na pierwszy i dajesz Scalaj z menu Plik po 1 - miales racje - scalanie pomoglo ;) po 2 - wyskoczyl komunikat - "scalanie powiodlo sie - plik crc nie dostepny" :? po 3 - calosc "scalila" sie do pliku o rozszerzeniu *.out - i dalej nie wiem jak wypakowac to co jest w srodku :? (parenascie *.bin i jeden *.cue) ... co to za rozszezenie *.OUT ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Bo nie miales .crc... w tym crc sa zapisane sumy kontrolne plikow scalonych i ich nazwa. Jesli nie ma crc nie masz pewnosci, ze scalone dane beda poprawne, bo nie mozna tego sprawdzic.. no i nie masz tez informacji o rozszerzeniu pliku, WCmd nadal go widocznie sam (choc o ile pamietam, samemu w takim wypadku podawalo sie nazwe). Zostaje Ci podejrzec kilka pierwszych bajtow pliku i wydedukowac co to na podstawie naglowka (zobacz sobie jakie sa w zipach, rarach.. wystaraczajaco charakterystyczne zeby rozpoznac). Chociaz ja stawiam na zip albo rar, sprobuj to potraktowac WinRar'em. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Sid-The-Rat=> Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 prawy guzik na 001 i wypakuj tutaj... to zwykly winrar... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 prawy guzik na 001 i wypakuj tutaj... to zwykly winrar...chyba nie czytales moich wczesniejszych postow ;) FiDO - podpatrzylem ten plik .out i juz pierwszy wyraz to RAR - wiec zmienilem mu rozszerzenie zaczalem wypakowywac a tu zonk ... chce 2 plik :? UPDATE :D ok poradzilem sobie - musialem zmienic te wszystkie pliki z gornego screena z 001, 002 ... na r01, r02 i rozpakowal sie :D dziekie za pomoc ! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Sid-The-Rat=> Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 czyli jednak to byl rar :) [chyba <joke>] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 czyli jednak to byl rar :) [chyba <joke>] no w sumie rar to byl ;) scalanie okazalo sie zbedne ale przynajmniej naprowadzilo FiDO na trop ze zmiana rozszerzenia itd itp - gdybym nie spytal to bym nie rozpakowal i kolo sie zamyka :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 No byly dwie mozliwosci, albo to mogl byc rar albo plik podzielony windows commanderem, bardziej wygladalo mi na to drugie, bo rzadko rary nazywa sie 001, 002 itd. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekaa Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 jaki jest potzrebny program do plików rozszerzeniem: .BWS .BWT .BWI .BWA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Sid-The-Rat=> Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 blind write suite - ostatnio wersje 5 jzu jest - nie wiem czy jest demowka jakas - sam nie uzywam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 Topik będzie co jakiś czas czyszczony, żeby zachował zwartość. W ramach gromadzenia w jednym miejscu: ;) Jak przeczytać informacje zawarte w pliku ze zrzutem pamięci (powstającym przy awariach systemu), czyli w pliku z rozszerzeniem .dmp -- potrzebny jest do tego programik dumpchk.exe, który znajduje się w zestawie Support Tools (płyta instalacyjna Windowsa 2K/XP: support/tools/). Po zainstalowaniu Support Tools wpisujemy w command dumpchk ścieżka_do_pliku (np.: dumpchk c:windowsminidumpmini092603-01.dmp). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 Jak otworzyc plik z rozszerzeniem umod? Gwoli scislosci. Wiem z czym to ugryzc (Mod do Unreal Tournament), tylko nie wiem jak to ugryzc :[ (po prostu nie daje sie zainstalowac. ) Nie wiem dlaczego -drze sie ze za malo pamieci wirtualnej (co jest bajka bo dostepne 3GB powinno wystarczyc) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 aRoo"]Jak otworzyc plik z rozszerzeniem umod? Gwoli scislosci. Wiem z czym to ugryzc (Mod do Unreal Tournament), tylko nie wiem jak to ugryzc :[ (po prostu nie daje sie zainstalowac. ) Nie wiem dlaczego -drze sie ze za malo pamieci wirtualnej (co jest bajka bo dostepne 3GB powinno wystarczyc) :evil: :evil: :evil: google->wpisać:umod+file->3 wynik od góry ma tytuł Using Umod files Zacznę mordować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
---Adam--- Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Czym otworzyć pliki IMG i SUB to musi być cos z obrazem albo cośbo to niby ma być gra a ja nei wiem czym to otworzyć ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Sid-The-Rat=> Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 brakuje ci 3 i 4 pliku - to obraz cloneCD - i brakuje ci .ccd i .cue clonem, alkoholoem odpowiedz na to bys znalazl gdyby zachcialo ci sie zajzec pod link ktory podalem w drugim poscie od gory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignus Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Wie ktoś może jakim programem edytować pliki *.mpv zgrywane z tunera cyfrowego. Próbowałem Virtual Dubem ale to nie pomaga - mówi, że nie obsługuje tego formatu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Wie ktoś może jakim programem edytować pliki *.mpv zgrywane z tunera cyfrowego. Próbowałem Virtual Dubem ale to nie pomaga - mówi, że nie obsługuje tego formatuZ tego, co wiem, MPV to tylko plik wideo, powinieneś mieć jeszcze MPA (audio). Przed edycją trzeba je połączyć, żeby uzyskać zwykłego mpega, no może niezupełnie zwykłego, bo to mpeg-2. :D Połączyć można je chociażby w programie TMPGEnc (File > MPEG Tools > Simple Multiplex). Program ten umożliwia korzystanie przez pewien czas z kodeka mpeg-2. Robisz więc wynikowy mpeg-2 albo mpeg-1, który potem możesz obrabiać w tym samym programie albo w VirtualDubie (może być potrzebny VD z obsługą mpeg-2). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignus Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 Wie ktoś może jakim programem edytować pliki *.mpv zgrywane z tunera cyfrowego. Próbowałem Virtual Dubem ale to nie pomaga - mówi, że nie obsługuje tego formatuZ tego, co wiem, MPV to tylko plik wideo, powinieneś mieć jeszcze MPA (audio). Przed edycją trzeba je połączyć, żeby uzyskać zwykłego mpega, no może niezupełnie zwykłego, bo to mpeg-2. :D Połączyć można je chociażby w programie TMPGEnc (File > MPEG Tools > Simple Multiplex). Program ten umożliwia korzystanie przez pewien czas z kodeka mpeg-2. Robisz więc wynikowy mpeg-2 albo mpeg-1, który potem możesz obrabiać w tym samym programie albo w VirtualDubie (może być potrzebny VD z obsługą mpeg-2). Dzięki za odpowiedź !! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Chciałem tylko dodac, ze pliki .nfo i .diz otwieramy za pomoca programu DAMN NFO Viewer a nie notatnikiem! W notatniku nie widac tego co tam naprawde jest :) aha i mozna sobie ustawić w nim "Copy on Select" i "Always on Top" :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Witam!! SBuchajcie mam giere Metal Gear Solid (a dokladnie tylko 2 plyte) i tam jest katalog MOVIE (co wydaje mi sie ze to powinny byc filmy/filmiki) DDV = Xbase Dbfast example Ivadbsp file Takie wlasnie rozszerzenie maja te pliki :idea: dla ulatwienia zerknelem na te strony co podali koledzy wyzej (BIG THX) i nadal nie wiem czym to otworzyc bo "Xbase Dbfast example Ivadbsp file" niewiele mi mowi. Mozecie mi powiedziec czym to otworzyc?? Z gory dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam Punek [------] Fragment niezgodny z regulaminem usunięty przez Miope Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 a mi potrzebny jest program który by odpalił albo przekonwertował do formatu *.ISO pliki *.FCD (kompresowane/niekompresowane) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 OKI juz wiem co to mpc.. a czym to słuchac.. mam parę pioseneczek w tym formacie i winamp odmawia współpracy... Ratujcie ludzie.. MUSZE POSŁUCHAC TĄ PŁYTE PEARL JAM`u !!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Galago De Codi, kliknij w magiczny przycisk Szukaj , wpisz mpc i w kategorii wybierz oprogramowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 Widzę ze MPC to drazliwy temat :).. tak czy inaczej .. dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 czyli jednak to byl rar :) [chyba <joke>] no w sumie rar to byl ;) scalanie okazalo sie zbedne ale przynajmniej naprowadzilo FiDO na trop ze zmiana rozszerzenia itd itp - gdybym nie spytal to bym nie rozpakowal i kolo sie zamyka :P Mi wyskakuje przy probie rozpakowania rarem (po przemianowaniu na rarowskie rozszerzenia) header corrupted - i to w przypadku kilku gier. Cos robie nie tak czy pliki sa uszkodzone? Da sie cos z tym fantem zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Nikt nie zna rozwiazania mojego problemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 header corr.. naglowek pliku uszkodzony. jak nie da nic funkcja autonaprawy winrara.. to ja nie mam innych pomysłów.. Nagłówek w rarze to bardzo wazna rzecz.. z tego odkodowywana jest prawdziwa struktura pliku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...