Skocz do zawartości
drum

problem z mikrofonem

Rekomendowane odpowiedzi

witam forumowiczow, i zabieram sie za zawracanie glowy:)

nie moge odpalic mikrofonu, xp, plyta soltek, dzwiek zintegrowany AC'97, aktualizacje na biezaco, Via+AC jedne z ostatnich wersji, mikrofon (ze sluchawkami) napewno dziala, (sprawdzalem gdzie indziej), w regulacji glosnosci suwak mikrofonu dziala ale nic nie slychac w glosnikach, probowalem testerem nagrywania (czy jakos tak) z xp ale nie wykrywa zadnego dzwieku na wejsciu mic. Niewiem gdzie jeszcze pogrzebac, moze cos przegapilem, albo wylaczylem dawno temu.... albo soltek z AC tak ma, chociaz watpie...

bede wdzieczny za jakies sugestie (po za tymi o zakupie SB ;)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie w tym problem ze to oczywiscie zrobilem, niestety nic nie wykrywa :(

Bo pewnie płyta nie daje zasilania na mikrofon, a mikrofon pojemnościowy bez tego pracować nie chce.

Napisz jaka płyta i mikrofon, to może będę wiedział czy tak jest w tym przypadku. Jeśli nie znasz modelu mikrofonu, to napisz przynajmniej jaką ma wtyczkę (mono czy stereo).

---

AT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam identyczny problem i czy to na pewno wina Solteka(moj to SL-75DRV4 ) i zintegrowanego AC97?.Zrobilem wszelkie aktualizacje! Mikrofon badziewny Tracer za 12zl mono! działa u kumpla na ECS'ie z Intelem bez zarzutu. Czy moj mikrofon jest pojemnościowy ? nie wiem nie znam sie. A i jeszce jedno w aplecie mowa jest u mnie tylko "Tekst na mowe"i żadnego testu jak napisal ClareS powyżej a opcja Ustawienia jest nieaktywna( pos Microsoft Sam).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...