icek Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Witam posiadam ECS k7vta3 na kt333 i nie moge ustawic innej czestotliwosci niz 100 dla pamieci (efektywnie 200 mhz) a pamieci mam 333 probowalem takze na 266 to samo. Niezalaznie od tego co ustawie czy 100/133/166 czy by SPD zawsze startuje 100 mHz :cry: z gory dziekuje za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 wyjmij procek, zamaluj mostki żeby odblokować mnożnik, ustaw FSB 166 MHz i mnożnik 6 i masz nadal 1 GHz a wydajniej, i pamięci na pewno będą chodziły na 333 MHz w synchro czyli najwydajniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregfan Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 wyjmij procek, zamaluj mostki żeby odblokować mnożnik, ustaw FSB 166 MHz i mnożnik 6 i masz nadal 1 GHz a wydajniej, i pamięci na pewno będą chodziły na 333 MHz w synchro czyli najwydajniej.Popieram... ale żeby zmieniać mnożnik na tej płycie trzeba zrobić drut moda i wtedy Morgana (po zamalowaniu mostków) można ustawić na FSB166 - mój D1200 chodzi tak jak w podpisie i nieźle przyspieszył po zmniejszeniu mnożnika i podniesieniu FSB). Nie wiem jaką masz wersję płyty, bo na v3.0 nie można ustawić FSB 166 tylko 133 (zworki na płycie), poza tym samo zwiększenie częstotliwości pamięci za wiele nie daje (nie wiem dlaczego u ciebie to nie działa?), więc najlepiej ustawiać proca i pamięć synchronicznie! Poszukaj topików o tej płycie i podkręcaniu Morgana (niedawno były na forum) a wszystko będzie jasne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icek Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 wyjmij procek, zamaluj mostki żeby odblokować mnożnik, ustaw FSB 166 MHz i mnożnik 6 i masz nadal 1 GHz a wydajniej, i pamięci na pewno będą chodziły na 333 MHz w synchro czyli najwydajniej.Popieram... ale żeby zmieniać mnożnik na tej płycie trzeba zrobić drut moda i wtedy Morgana (po zamalowaniu mostków) można ustawić na FSB166 - mój D1200 chodzi tak jak w podpisie i nieźle przyspieszył po zmniejszeniu mnożnika i podniesieniu FSB). Nie wiem jaką masz wersję płyty, bo na v3.0 nie można ustawić FSB 166 tylko 133 (zworki na płycie), poza tym samo zwiększenie częstotliwości pamięci za wiele nie daje (nie wiem dlaczego u ciebie to nie działa?), więc najlepiej ustawiać proca i pamięć synchronicznie! Poszukaj topików o tej płycie i podkręcaniu Morgana (niedawno były na forum) a wszystko będzie jasne. Witam mam wersje rev3.0 ale czestotliwosc przestawialem na plycei nie zworkami bo nie mam zadnego opisu ani instukcji do tej plyty moglbys mi rozpisac ktore i do czego te zworki sa ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K ] T [ K Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Caly topic o oc znajduje sie tutaj http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=450...=asc&highlight= zwroc uwage na rev. plyty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icek Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Dziekuje wszystkim wslasnie zamalowalem L1 zrobilem drut moda i przestawilem zworke na plycie i chodzi na magistralce 133 :) pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregfan Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Z rev. 3.0 sprawa jest kiepska (miałem kiedyś taką i jak mi padła wymienili na v 5.0 :) ... Otóż możesz ustawić zworkę na płycie tylko na FSB 100 lub 133 (brakuje 166 choć płyta jest na KT333?), poza tym brakuje też płynnej regulacji FSB z poziomu biosu. Niestety nie pamiętam już która to zworka była (na rev. 5.0 są dwie od FSB: JP3 i JP5 a tam była chyba tylko jedna), ale proponuję zajrzeć na stronę ECS-a i tam gdzie są biosy do K7VTA3 v3.0 powinien być też manual do ściągnięcia, w którym znajdziesz dokładny opis wszystkich zworek! PS. Koniecznie poczytaj topic, który podał KTK (choć dotyczy on głównie rev 5.0) i jeszcze ten o Morganie http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=563078#563078 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icek Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Z rev. 3.0 sprawa jest kiepska (miałem kiedyś taką i jak mi padła wymienili na v 5.0 :) ... Otóż możesz ustawić zworkę na płycie tylko na FSB 100 lub 133 (brakuje 166 choć płyta jest na KT333?), poza tym brakuje też płynnej regulacji FSB z poziomu biosu. Niestety nie pamiętam już która to zworka była (na rev. 5.0 są dwie od FSB: JP3 i JP5 a tam była chyba tylko jedna), ale proponuję zajrzeć na stronę ECS-a i tam gdzie są biosy do K7VTA3 v3.0 powinien być też manual do ściągnięcia, w którym znajdziesz dokładny opis wszystkich zworek! PS. Koniecznie poczytaj topic, który podał KTK (choć dotyczy on głównie rev 5.0) i jeszcze ten o Morganiehttp://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=563078#563078 Wielkie dziekij zdarlem manuala przyda sie ale juz wyczailem ta zworke wczesniej (na metode chybil trafil ;) ) jak wyzej napisalem zrobil drut moda i dziala. No wlasnie plyta jest na KT333 ale 166 nie ustawi :/ moze ktos ma pomysl jak z tego wyciagnac 166 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...