m@tys Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Zastanawiam się co wybrać, doradźcie proszę! 1. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8409 czyli Radeon 9100 Hercules 64Mb 2. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5517 czyli Radeon 9000 pro HIS 128Mb Skłaniałbym się raczej za tym drugim, ale powiedzcie prosze wasze zdanie. Współpracować to będzie z Abit NF7-s, Barton 2500, 2x 256 kingstona 400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 kurde człowieku, a szukać nie umiesz ? wchodzisz na pierwszy lepszy serwis komputerowy i lookasz testy. 9100 bije takiego biedaka 9000 pro w każdym teście, nowsza i wydajniejsza karta bez dwóch zdań. a ilość pamięci ma takie samo znaczenie jak kolor płytki, różnicę z zastosowania 128 MB odczuwa się dopiero n aTi4200 i to nie zawsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Zanim zaczniesz zadawać pytania, zobacz jakiekolwiek testy tych kart. Radeon 9100 jest wydajniejszy od 9000 Pro i kropka. I nic tu nie zmieni ilość pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geryt Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 kurde człowieku, a szukać nie umiesz ? wchodzisz na pierwszy lepszy serwis komputerowy i lookasz testy. 9100 bije takiego biedaka 9000 pro w każdym teście, nowsza i wydajniejsza karta bez dwóch zdań. a ilość pamięci ma takie samo znaczenie jak kolor płytki, różnicę z zastosowania 128 MB odczuwa się dopiero n aTi4200 i to nie zawsze. czy r9100 jest nowszyto poddałbym pod wątpliwość, toż to 8500LE ze zmienionym biosem, ale faktem jest że r9000pro jest słabszy. Orientacyjna różnica (mam z bratem podobny konfig różniący się m.in. właśnie ww kartami) może sięgać 30% na korzyść r9100 - a robi on na defaultowych ustawieniach i sprzęcie z podpisu ok. 8500 3dmarków01se co do pamięci - zdarzają się przypadki gdzie 64-megowe karty wyprzedzają te 128 (THG) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 to to oczywiste ze radek9100 bierz i sie nie zastanawiaj :P i na przyszlosc przejzyj troche tematy na gorze jest przyklejony topic co do kupna grafy :P wystarczy popatrzec pozdr :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZi Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 mam radka 9100 ktory kupilem niedawno za 250zł na pamieciach 128ddr i jestem w niego w pelni zadowolony :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 250 ???? ja też tak chcę !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 to to oczywiste ze radek9100 bierz i sie nie zastanawiaj :P i na przyszlosc przejzyj troche tematy na gorze jest przyklejony topic co do kupna grafy :P wystarczy popatrzec pozdr :) :) zauwaz ze pyta on o karty w przedziale cenowym 300-400 a link ten zawiera karty od 600 w gore ... a co do tematu - bierz 9100 i nie ma co gadac - poszukaj na forum i zobacz jak fajnie mozna go powykrecac - problemy z grami tez sa juz rozwiazane - ja jestem ze swojego zakupu jak narazie bardzo zadowolony i polecam ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 weś gf2mx 256 videoram bedzie najlepsza a tak poważnie 9100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Jak sie tak głupiio pytasz to polecam RIVE 128ZX 4MB 9100 oczywiscie z pośród tych dwóch graf Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 SZUKAJ!!!!!!!!!!!!!!!!! :) (RADEK 9100 OFF COURSE) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Sid-The-Rat=> Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 licz sie z tym z zeby odpalic gry na openGL na obu tych kartach przyda ci sie jakas inna biblioteka openGL niz ta z catalystow 3.7 i 3.8 - sa po prostu zjechane - na rage3d jest piekny watek o tym (Zakladaelem zreszta tutaj swoj wlasny na ten temat ale jakos zstal olany co mnie w sumi enie zdziwilo - poszukaj w moich postach - znajdziesz) wszystkie radki 9000/9100/9200/8500 bardzo ostro sie sypia na nowych catalystach - wiec ich nawet nie instaluj - lista bledow dla tych modeli na rage3d przekroczyla 50 stron - jest ostro a ATI podpadlo wielu, wielu ludziom - na 3.7 alles jest ok proponuje tez poszukac sterow omega dell's leaked (new) ktore maja oemowe drivery firmy dell na bazie 3.8 z poprawnym opengl - dopiero na tym cnc generals dziala a jedi academy moge odpalic na max textur - wczesniej mialem dr.watsona huh.. ale sie naklepalem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 E tam S3 65 PRo Max + Virage 4 Mg ver 1.1 bije na glowe tą RIVE 128ZX 4MB na powaznie 9100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZi Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 250 ???? ja też tak chcę !!!;) akurat kumpel potrzebowal na szybko kasiorki bo deske *skateboardową* złamał to mi spylił a dzisiaj po 2 tygodniach kupil sobie radka 9200 bo ja mu nie chcialem odsprzedac ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 250 ???? ja też tak chcę !!!;) akurat kumpel potrzebowal na szybko kasiorki bo deske *skateboardową* złamał to mi spylił a dzisiaj po 2 tygodniach kupil sobie radka 9200 bo ja mu nie chcialem odsprzedac ;):lol: fajnie zrobiles kumpla w ciula :) no chyba ze sie na sprzecie nie zna i mysli ze majac 9200 ma przewage nad 9100 bo 100 wiecej w nazwie zobowiazuje do wiekszej wydajnosci ... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...