Skocz do zawartości
Future Trunks

Jak odinstalować DirectX 9.0b w win XP

Rekomendowane odpowiedzi

Chce sobie zainstalować directX 8.1 zamiast mojego 9.0b. Gdy zainstaluje 8.1 to system i tak wykrywa 9.0b szukałem w sieci program do usuwania DirectXa ale zaden nie działa pod win XP. Wiek ktoś może jak odinstalować tego DirectXa.

P.S. Jakei detonatory (lub Omegi) sa najlepsze dla mojego GeForce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też potrzebuje pomocy :!:

Mój problem wygląda nastepująco :arrow: Świerzy Windowsik XP, instaluje sobie Maxa2 no i gra prosi o zainstalowanie DX9, rozpoczyna się instalka DX9 i gdzieś w połowie wywala mi komunikat

Wystąpił bład wewnętrzny

Sprawdź plik directX.log w folderze Windows, aby rozpoznać problem...

Sprawdzam LOGa i mam tam takie coś

10/26/03 13:49:54: dsetup32: ERROR:  File Extraction error = 1310/26/03 13:49:54: dsetup32: DoCopy(): Iterating failed, error = 13.10/26/03 13:49:54: dsetup32: SetupForDirectX: Restoring Backups10/26/03 13:49:54: dsetup32: Installation ended with value -9 = Internal or unsupported error
Instalka zatrzymuje sie na pliku D3D9.DLL i dzieje się tak na 3 różnych instalkach DX9 (1. z płytki Maxa 2. ściągniętej z netu 3. z oryginalnej cd z jakąś grą) :? Co robić :?: Help ME :!: :evil: :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak WinXP wychodził na rynek to zdaje mi się że DX9 był dopiero w planach (standardem był 8.0) więc troszkę niewykonalne jest żeby był "wbudowany" w Wingroze 8)

A co do mojego problemu, dalej nikt nic nie wie ? 8) Dręczy mnie to bo pograć nie mogę :? Help me :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale odgrzebałem temat. No ale sorki, nie mogę sobie poradzić. Może Ktoś zechce mi pomóc w odinstalowaniu DXa 9.0c programem DX9Uninstaller ? Mam WinXP Pro z SP2. System mam zainstalowany na dysku C. DVD-Rom jest pod F. Odpalam w trybie awaryjnym, podaję F jako napęd ale dalej nie wiem co wklepać. Może Ktoś wytłumaczyć "jak krowie na granicy". Nie chcę uwalić systemu. Z góry dzięki .

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DZięki @Greg505, pomogło. No ale teraz to sobie poprawiłem

:? Nie mogę zainstalować nowych sterów DirecX 9,0c. Włącza się instalka , no i po chwili komunikat, że OK. Ale nie jest OK bo cały czas mam DX 8.1 :mur: Problem znany ale ja znowu nie potrafię sobie poradzić. ZMieniałem tryb zgodności ale to nie pomogło :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam właśnie z kilku źródeł i wszędzie to samo. Najnowsze to chyba z kwietnia 2007 właśnie. Hmm. No a czemu wyinstalowałem ? Powód banalny, niestety. Instalatory gier z EAGames nie widziały zainstalowanego DX 9. No i poczytałem, żeby wrócić do DX 8 a potem znowu zainstalować DX9. Kiepski pomysł-się okazuje. Zwłaszcza, że teraz już wiem , że wystarczyło wyedytować plik autorun.cfg :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam SP2. Da radę go przeinstalować ? może chociaż DXa zaktualizuje. Hmm, sprawdzę.

EDIT

No niestety. Podczas próby ponownej instalacji SP2 wyskakuje błąd , że nie może skopiować pliku ipseldpc.dll :sad:

Jakoś tak mi co raz częściej się myśli , że bez formatu się nie obędzie :cry:

No ale może jeszcze Ktoś pomoże ?

Edytowane przez Sqter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi