Future Trunks Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Chce sobie zainstalować directX 8.1 zamiast mojego 9.0b. Gdy zainstaluje 8.1 to system i tak wykrywa 9.0b szukałem w sieci program do usuwania DirectXa ale zaden nie działa pod win XP. Wiek ktoś może jak odinstalować tego DirectXa. P.S. Jakei detonatory (lub Omegi) sa najlepsze dla mojego GeForce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 ten program na pewno dziala i nazywa sie dx9uninstaler ale przed uzyciem uwaznie przeczytaj instrukcje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Future Trunks Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Ale jak tego użuć? Nie znam dobrze angileskiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 wiec tak: 1.rozpakowywujesz plik do folderu c:DXTEMP! (wazne) 2. wchodzisz do trybu awaryjnego 3. uruchamiasz plik UnDx9.bat (z katalogu DXTEMP!) Pamietaj zebys mial pod reka plytke z winxp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Future Trunks Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 thnx. działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Ja też potrzebuje pomocy :!: Mój problem wygląda nastepująco :arrow: Świerzy Windowsik XP, instaluje sobie Maxa2 no i gra prosi o zainstalowanie DX9, rozpoczyna się instalka DX9 i gdzieś w połowie wywala mi komunikat Wystąpił bład wewnętrzny Sprawdź plik directX.log w folderze Windows, aby rozpoznać problem... Sprawdzam LOGa i mam tam takie coś 10/26/03 13:49:54: dsetup32: ERROR: File Extraction error = 1310/26/03 13:49:54: dsetup32: DoCopy(): Iterating failed, error = 13.10/26/03 13:49:54: dsetup32: SetupForDirectX: Restoring Backups10/26/03 13:49:54: dsetup32: Installation ended with value -9 = Internal or unsupported errorInstalka zatrzymuje sie na pliku D3D9.DLL i dzieje się tak na 3 różnych instalkach DX9 (1. z płytki Maxa 2. ściągniętej z netu 3. z oryginalnej cd z jakąś grą) :? Co robić :?: Help ME :!: :evil: :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Future Trunks Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Przecież WinXP ma standardowo zainstalowanego DirectaX 9 wiec po co instalować go znowu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Przecież WinXP ma standardowo zainstalowanego DirectaX 9 wiec po co instalować go znowu. 8O A nie 8.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Przecież WinXP ma standardowo zainstalowanego DirectaX 9 wiec po co instalować go znowu.Standardowo to ma zainstalowanego 8.0 (8.1 z SP1) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Jak WinXP wychodził na rynek to zdaje mi się że DX9 był dopiero w planach (standardem był 8.0) więc troszkę niewykonalne jest żeby był "wbudowany" w Wingroze 8) A co do mojego problemu, dalej nikt nic nie wie ? 8) Dręczy mnie to bo pograć nie mogę :? Help me :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sqter Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Ale odgrzebałem temat. No ale sorki, nie mogę sobie poradzić. Może Ktoś zechce mi pomóc w odinstalowaniu DXa 9.0c programem DX9Uninstaller ? Mam WinXP Pro z SP2. System mam zainstalowany na dysku C. DVD-Rom jest pod F. Odpalam w trybie awaryjnym, podaję F jako napęd ale dalej nie wiem co wklepać. Może Ktoś wytłumaczyć "jak krowie na granicy". Nie chcę uwalić systemu. Z góry dzięki . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 moze sprobuj tym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Sqter teraz wpisujesz f:\i386 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sqter Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 DZięki @Greg505, pomogło. No ale teraz to sobie poprawiłem :? Nie mogę zainstalować nowych sterów DirecX 9,0c. Włącza się instalka , no i po chwili komunikat, że OK. Ale nie jest OK bo cały czas mam DX 8.1 :mur: Problem znany ale ja znowu nie potrafię sobie poradzić. ZMieniałem tryb zgodności ale to nie pomogło :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 sciagnij moze z innego zrodla, po co wogole wczesniej go odinstalowywales? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sqter Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Mam właśnie z kilku źródeł i wszędzie to samo. Najnowsze to chyba z kwietnia 2007 właśnie. Hmm. No a czemu wyinstalowałem ? Powód banalny, niestety. Instalatory gier z EAGames nie widziały zainstalowanego DX 9. No i poczytałem, żeby wrócić do DX 8 a potem znowu zainstalować DX9. Kiepski pomysł-się okazuje. Zwłaszcza, że teraz już wiem , że wystarczyło wyedytować plik autorun.cfg :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 z tego co mi sie wydaje to na plytach z grami od ea jest instalka directX'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sqter Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Nie no , aż taki niekumaty to nie jestem. Teraz to zainstalowałem gierkę nawet na DX 8. Ale co z tego skoro teraz pozostaje problem zainstalowania DX 9.0c . Ponownie zassałem z centrumxp najnowszą instalkę z IV 2007 i nic :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zainstaluj SP2. Ma w sobie DX 9c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sqter Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 (edytowane) Mam SP2. Da radę go przeinstalować ? może chociaż DXa zaktualizuje. Hmm, sprawdzę. EDIT No niestety. Podczas próby ponownej instalacji SP2 wyskakuje błąd , że nie może skopiować pliku ipseldpc.dll :sad: Jakoś tak mi co raz częściej się myśli , że bez formatu się nie obędzie :cry: No ale może jeszcze Ktoś pomoże ? Edytowane 17 Kwietnia 2007 przez Sqter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...