Skocz do zawartości
Fireblade

Asus A7V8X-X Via KT400, dzielniki & extreme overclocking

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich.

przeszukalem spory kawaleczek forum i nie moglem znalesc odpowiedzi na nurtujace mnie pytania.

jestem posiadaczem Durona 1600 (T-bred) oczywiscie FSB 133. Chce kupic jutro Asusa A7V8X-X KT 400. ale nigdzie nie moge znalesc informacji czy uda mi sie pociagnac procek na magistrali przynajmniej 166. chodzi mi oto ze gdy zwieksze FSB to w jaki sposob zmieni sie taktowanie AGP i PCI bo nie chcialbym sobie zjarac grafy. A jesli chodzi o PCI to zbytnie podkrecanie PCI tez jest ryzykowne bo podobno dyski twarde moga wariowac lub czasem uszkadac sie.

Na forum znalazlem odpowiedzi na pobliskie w tresci pytania ale tak jednoznacznie nie moglem okreslic czy jest sens kupowac tego asusa czy nie.

planuje wsadzic na tego asusa mojego duraka i pociagnac magistrale efektywnie na 350 do teog pamiatki 400MHz powiedzcie jesli potraficie okresli taktowanie AGP i PCI.

chyba ze macie jakis link ktory moglem przeoczyc.

zgory sorki za temat i thx wielkie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DO Bambusa:

plyta na nForce2 kosztuje ok 100 zl wiecej niz na KT400 a pozatym wydajnosc w stosunku do ceny nie jest rewelacyjna zakladajac, ze aby wykozystac mozliwosci nForce2 trzeba by miec dwie kosci ramu a to kolejny wydatek.

DO Mat Zab:

Swietnie trafilem. Mozesz powiedziec jak sie ogolnie sprawuje plytka i ile mozna z niej wyciagnac??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DO Bambusa:

plyta na nForce2 kosztuje ok 100 zl wiecej niz na KT400 a pozatym wydajnosc w stosunku do ceny nie jest rewelacyjna zakladajac, ze aby wykozystac mozliwosci nForce2 trzeba by miec dwie kosci ramu a to kolejny wydatek.

DO Mat Zab:

Swietnie trafilem. Mozesz powiedziec jak sie ogolnie sprawuje plytka i ile mozna z niej wyciagnac??

Płytka jak narazie bez problemowa bardzo stabilna nawet po podkreceniu na max, najwieksze FSB jakie mi sie udalo wycisnąc to 197 szczeze nie probowal wiecej bo sie balem o dysk i grafe. Pytaj ci wiecej ci potrzeba bo nie wiem co pisac. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no jeszcze chcialem sie dowiedziec jak ardzo wzrasta temperatura na grafie jak sie podkereci troche FSB

drugie pytanko to raczej obawa. Dzisiaj sprawdzalem jak sie grzeje ogolnie moja karta. na dotyk paluszkiem i co mnie zdziwilo to wcale nie GPU i pamieci sie grzeja najwiecej tylko takie malutkie ukladziki a wielkosci 2mmx2mm az sie ich dotknac nie da.

Nie wiem dlaczego tak jest i czy to jest norma wiec juz wiesz skad te moje obawy o dzielnik i podkrecanie FSB. Jakies info moze a bede wdzieczny.

Thx:) metyl. pomysle:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra widze ze niema odpowiedzi wiec zapytam jeszcze o cos innego:

czy u was jak restartujecie kompa np siedzice na XP i wciskacie uruchom ponownie system to czy po restarcie nie wchodzi wam do biosu???

bo mi wchodzi i nie wiem jak to wylaczyc zeby nie wchodzilo.

poprostu automatycznie po resecie wchodzi mi do biosu. jak uruchaniam go czyli jak jest wylaczony i go wlaczam to nic takiego sie nie dzieje. tylko podczas restarow

thx:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...