sebkan Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Witam Nawet nie slabo sie kreca ale wogole :evil:(te z podpisu :wink: ) Mam wersje na kosciach na twinmosa (tak, tak sa takie), ale ponoc sie dobrze kreca bo z tego co pamietam, to berkut wycisnal z nich 240mhz. A ja powyzej standardowych wartosci nie moge wyjsc. Teraz mam 200MHZ syncro, opozniena optimal jak dam tylko jedna wartosc wiecej to odrazu komp nie startuje. Acha napiecie 2,77 wieksze nic nie daje. Co to moze byc bo mnie szlag trafia :evil: :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 berkut miał twinmosy ale na kościach Winbonda BH-5 (z tego co pamiętam) dlatego tak się kręciły Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 mam ten sam problem ... u mnie na m.tecach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebkan Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 berkut miał twinmosy ale na kościach Winbonda BH-5 (z tego co pamiętam) dlatego tak się kręciłytak, te tez mial ale pisal kiedys ale nie pamietam w ktorym poscie ze te na twinmosach smigaly u niego na 240 moze jakas opcja w biosie jest ktora powinienem wlaczycwylaczyc :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 a jakie masz timingi ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebkan Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 optimal czyl te standartowe 7 3 3 2,5 czy jakoś tak ale jak dam cl=2 to nie wstaje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 sebkan przeloz je do innego gniazda, moje ledwo 180mhz wyciagaly a po przeprowadzce chodza na 220mhz (2,7v) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 na 8rda nie chcialy chodzic wiecej niz 212 (424DDR) niezaleznie od timingow teraz chodza na 466DDR 8) na timingach 8-4-4-2,5 i napieciu podniesionym o 0,2V wie ktos dlaczego? :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cr4shh Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 tez mam twinmosy na kosciach m.teca i sa slabiutkie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 moje nie chcialy chodzic wyzej 200 dopoki nie dostaly timingow 11-3-3-2,5, teraz 220 w dualu @2,8V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Witam Nawet nie slabo sie kreca ale wogole :evil:(te z podpisu :wink: ) Mam wersje na kosciach na twinmosa (tak, tak sa takie), ale ponoc sie dobrze kreca bo z tego co pamietam, to berkut wycisnal z nich 240mhz. A ja powyzej standardowych wartosci nie moge wyjsc. Teraz mam 200MHZ syncro, opozniena optimal jak dam tylko jedna wartosc wiecej to odrazu komp nie startuje. Acha napiecie 2,77 wieksze nic nie daje. Co to moze byc bo mnie szlag trafia :evil: :cry: A w ktorym slocie masz te pamieci :?: Jesli w tym oddalonym (osobnym), to przeloz do jednego z tych kolo siebie - powinno pomoc :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 ja miaelma twiny na mtecu i komp nie wstrawal po akiej kolwiek zmianie timingow. mialem tez kostki power by amd i u mnie zmiana timingow do 2-3-3-7 na fsb200 powodowala walki a u Power by amd chodza na fsb225 na CL2-2-3-11. biegalem tez z nimi po gniazdach to chyba wina epoxika :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebkan Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Witam Nawet nie slabo sie kreca ale wogole :evil:(te z podpisu :wink: ) Mam wersje na kosciach na twinmosa (tak, tak sa takie), ale ponoc sie dobrze kreca bo z tego co pamietam, to berkut wycisnal z nich 240mhz. A ja powyzej standardowych wartosci nie moge wyjsc. Teraz mam 200MHZ syncro, opozniena optimal jak dam tylko jedna wartosc wiecej to odrazu komp nie startuje. Acha napiecie 2,77 wieksze nic nie daje. Co to moze byc bo mnie szlag trafia :evil: :cry: A w ktorym slocie masz te pamieci :?: Jesli w tym oddalonym (osobnym), to przeloz do jednego z tych kolo siebie - powinno pomoc :idea: jak Ci cos teraz powiem to rypniesz ze smiechu: pamieci byly w tym slocie co powinny (ten najblizej socket, potem przelozylem do tego troche dalej i nic) ale dzisiaj wreszczie przelozylem do tego slotu przeznaczonego do dulala i smigaly na 2 3 3 2 :!: :lol: ale i tak niechcą isc powyzej 200MHZ :cry: nawet na najslabszych timingach. Nie wiem co jest kurde :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 no to ladnie - 3 osoby maja na m.tecach w epoxie i @ ani rusz czlowiek uczy sie na swoich bledach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borowy Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Mam zamiar właśnie kupić w Pronoksie 2*512 Twinmos, ale "najmądrzejszy gość od pamięci w Pronoksie" powiedział, że aktualnie mają na kościach Twinmosa - ktoś coś o nich wie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Mam zamiar właśnie kupić w Pronoksie 2*512 Twinmos, ale "najmądrzejszy gość od pamięci w Pronoksie" powiedział, że aktualnie mają na kościach Twinmosa - ktoś coś o nich wie?Poczytaj ten test Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borowy Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 No dobrze tam jest wszytko ok, a Wy mówicie, że pamięci się niepodkręcają? Montują z innych kości? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomboy Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Ja juz sie zrazilem do Twinmosow, kupilem 512 PC3200 na M.tec'ach i skubane chodzily tylko na 333 na moim sprzęcie - zreszta pisalem o tym na forum. Pamiatki poszly na wymiane i czekam az mi przyślą, ale teraz sie zastanawiam czy dobrze zrobiłem wybierając Twinmosy :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borowy Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Znalazłem OCZ PC3200 512MB Premier Series ale koszutją 1040,-Pln w detalu. :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Ja juz sie zrazilem do Twinmosow, kupilem 512 PC3200 na M.tec'ach i skubane chodzily tylko na 333 na moim sprzęcie - zreszta pisalem o tym na forum. Pamiatki poszly na wymiane i czekam az mi przyślą, ale teraz sie zastanawiam czy dobrze zrobiłem wybierając Twinmosy :(Nie wiem jakim cudem miales tak slabe wyniki dzialania tych pamieci... U mnie moje (1x512MB PC3200, Mtec, 5ns, standardowe chlodzenie) smigaja synchro na FSB=220 przy timingach 5-3-2-2CL (2,7V) Ostatnio zalozylem niezle radiatorki na pamieciach i jak zloze cala bude do kupy, to bede krecil ile wlezie :wink: Pamiec wyglada tak: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Dimek - gdzie i za ile można dostać takie radia :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebkan Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 z tego co widze to są radia thermaltake'a za jakies 50 zł sa w sklepi w Bielsku ale w necie ich nie widzilem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Dimek - gdzie i za ile można dostać takie radia :?:Nie sadze, ze sa to radiatorki od ThermalTake'a... Dostalem je od kumpla ktory pracuje w serwisie NTT, a on pewnie zdjal je z jakiejs padnietej grafy :idea: Wczoraj dostalem drugi taki komplecik, wiec na druga kostke bedzie jak znalazl :wink: Wymiarem sa identyczne jak radiatorki z mojej zepsutej Creative Labs GF3Ti200, a na pamieci DDR pasuja idealnie - radia sa minimalnie wieksze niz pamieci i pokrywaja je w calosci. 3ma sie to wszystko na tasmie od Rosio'a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Znajomy kupil Twinmosy na Mtec (2x 256mb) i narazie max to 229 przy timingach 6-3-3-2.5CL (2,8v) On ma Solteka na nforce2 a tutaj widze ze problemem mozebyc sam EPOX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Znajomy kupil Twinmosy na Mtec (2x 256mb) i narazie max to 229 przy timingach 6-3-3-2.5CL (2,8v) On ma Solteka na nforce2 a tutaj widze ze problemem mozebyc sam EPOX BARDZO mozliwe... Przed NF7-S v2.0 mialem 8RDA v1.1 i tam max co dalo sie ustawic synchro, to FSB=200 i 5-3-2-2CL. Cokolwiek wiecej na FSB, to zwis za zwisem... Miedzy innymi dlatego przesiadlem sie na Abita :idea: Ale czesto w Dualu nie bedziesz mial tak wysokiej magistrali synchro z RAMem, jak w trybie Single :idea: Ja wole wlasnie Single na wyzszym FSB, niz Dual na nizszym... :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebkan Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Jednak nie jest to takie zle poprzekladalem do innych slotow znowu, zrobilem upgrade biosa i teraz jade 230 MHZ synchro na 2,9V 7 3 3 2,5 zobacze co sie da jeszcze zrobic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Sebkan - jakiej pojemnosci masz te pamieci? 256 czy 512? Moze w tym tkwi szkopul Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebkan Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 pisze w podpisie przecie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Znalazłem OCZ PC3200 512MB Premier Series ale koszutją 1040,-Pln w detalu. :( Mega LOL kosztuja 529 jak kotoś ma taką cenę to nieźle w $@@#$ leci :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 ja miaelma twiny na mtecu i komp nie wstrawal po akiej kolwiek zmianie timingow. mialem tez kostki power by amd i u mnie zmiana timingow do 2-3-3-7 na fsb200 powodowala walki a u Power by amd chodza na fsb225 na CL2-2-3-11. biegalem tez z nimi po gniazdach to chyba wina epoxika :/ Dokładnei tak wiec to chyba wina epoxa z koro jest taka różnica na jednej tej samej kości w o/c na 2 różnych mobo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...