Seti Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Wieczorem mam ping od 100 -200 /300 na wiekszosc Polskich serverow cs. Czym jets to spowodowane ...transfer przy sciaganiu ejst taki sam a ping jednak warjuje w godzinach rannych i popolodniowych w porzadku ping jak na neo ( mam multimedie z Gdyni ) bodajze jest to przeciazenie lacza ale czy tylko ? Czy sa jakies inne mozliwosci ??? Moze ktos sie podemnie podlacza jezeli tak jak to sprawdzic ...... no a moze sasiad ktory tez ma a wlazi akurat wieczorem i dlatego jets takie przeciazenie ????? sick ! :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 traceroute. Pisz interpunkcyjnie. Możlwe, że coś po drodze laguje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seti Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Sorry pisalem na szybkiego.Co np moze lagowac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Ogolnie obciazenie w sieci :P No zapus sobie traceroute i zobacz wedrowke pakietow ;) Wydaje mi sie ze przy pingu 300 sa sie jeszcze grac... Na Neo jest zawsze ok. 100-200 ;) (np. w AA) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[S)zkieleto(R] Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 w NEO+ w grze Unreal Tounament mam ping na dobrych polskich servach 30,ping ponad 100 jest juz słaby.Jestem zawodowym graczem UT od 3 lat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrVonFetysz Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 pewnie ssacze :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 odziwo to nie oni :) tu macie tresc newsa ze strony mojego klanu Lag problem (.tpnet.pl - .wask.wroc.pl) 2003-10-20 18:58:16 AYssaver Ostatnio docierają do nas z różnych stron (również od członków klanu), skargi na pingi na naszym serwerze. Jak pisałem o tym wcześniej, jest to wina naszego kochanego narodowego operatora i dotyczą tylko łączących się z sieci .tpnet.pl Sprawa wygląda tak, że WASK (Wrocławska Akademicka Sieć Komputerowa) jest połączona z TPNET, jak to zwykle bywa, gardełkiem janus-do-g12centrum.wask.wroc.pl - do.wask.tpnet.pl. Jakiś miesiąc temu TPSA wpadła na pomysł, że założy ograniczenie na połączenia z .tpnet.pl do WASKu właśnie . Well... Odbyło się nawet specjalne zebranie adminów WASK w tej sprawie, po którym napisali kilka ciepłych słów do kogo trzeba. Jak narazie nie odniosło to skutku. Wniosek jeden: jak ktoś należy do .tpnet.pl, bądź pakiety jego podróżują przez tę sieć, powinien molestować BOKi TPSA o zdjęcie ograniczeń (dodam, że dotyczą one tylko ustanowionych połączeń z .tpnet.pl do .wask.wroc.pl). Można też próbować u hostmaster@tpnet.pl. Mam nadzieję, że sprawa wyjaśni się szybko i znów wszyscy będą się mogli cieszyć grą na naszym serwie w ludzkich warunkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Helmotron Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 tez mam klan ale w grze jk2. Moj kolega z klanu ma Neo+ niby ping jest spox 70 (hehe ja mam 15), ale co chwile lag 999. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Ja mam pingi od 50 do 100 na isdn z dialogu. OT: Helmotron nie wiesz co sie stalo z serverm FC... nie widac go :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 A ja mam inną sprawę. Od jakiegoś czasu gram w urban terrora po sieci (mod do q3) mam około 125 fps i ping 50 a jednak tnie czasem niemiłosiernie. Na neo+ miejscami się grać nie dało , na chello za to gra szarpie przez początkowe kika minut gry ( ciągle fps 125 i ping 50-100) potem zjawisko ustaje. Gram głównie na serwerach chello i dziwi mnie ten fakt tymbardziej. Co to być może? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...