DonRedboX Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Witam! Na wstepie, chce powiedziec, ze jest to moja perwsza karta z rodziny Radeon'ow i stad te problemy. Nie wiem jaki sterownik mam zaaplikowac do mojego Radka (Powercolor 9500 128MB (256bit)) Jak mialem karte z rodziny GF to sprawa byla prosta najnowsze lub najlepsze (z praktyki) detonatory i gralo, natomiast tutaj mam pewne problemy. Szukalem na necie sterownikow i znalazlem, ale nie wiem co mam sciagnac? tu jest przykladowa stronka http://www.clubic.com/d/drivers/27599.html a tu stronka ATI http://www.ati.com/support/drivers/winxp/r....x=8&submit.y=6 bardzo prosze o pomoc w rozwiazaniu tego z pozoru banalnego problemu, lecz mi on sprawia trudnosc. co mam sciagac? ps. mam win XP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HamP Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Zgrywaj zwykłe (a raczej niezwykłe,no ale to już inna historia...) Catalysty 3.8 ze stronki ATI (tam masz taki combo-pliczek ważący 25 megsów i to właśnie ten plik musisz zassać),albo rozglądnij się za Omegami (to są po prostu lekko przerobione stery ATI,odblokowujące "zgubione" 4 potoki na kartach R9500 (nie Pro),czy też umożliwiające o/c tam,gdzie Bios nie "puszcza" - no chyba,że tak bardzo jest zblokowany,że bez update'u Bios'a nie da rady podkręcić grafy). No i to właściwie cała filozofia :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonRedboX Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Witam! dziki wielkie :) sciagne ten combo, ale za tymi Omegami tez sie rozgladne, bo cos mi sie zdaje, ze u mnie to podziala :) update: czy to sa te stery Omegi? http://www.techspot.com/drivers/index/file...nformation/2132 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HamP Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Skoro masz R9500,to jest powiedzmy 60% szans,że zadziała - jesli nie,to albo się nie uda tego zaaplikować,albo po zaaplikowaniu soft-unlock'a będziesz miał mnóstwo artefaktów,które oczywiście skutecznie uniemożliwiają delektowanie się grafiką 3D,hehe update'cik :) Polecam tą stronkę: http://www.omegacorner.com/index_ati.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonRedboX Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Witam! hehehe chyba jednak zostane przy sterach ze stronki ATI :) i tak moj radek smiga pieknie :) w koncu ma pamiec 256bit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HamP Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 No to w takim razie czekam na wyniki z popularnych benchmarków typu Aquamark 3, 3D Mark 2001, 3D Mark 2003, Gun Metal Benchmark 2, itp (jak wykonasz,to zamieść je w tym temacie,oki?) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonRedboX Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Witam! zrobilem juz test w 3dmark2001SE i oto wynik: jak zmienie stery na nowsze to byc moze troche skoczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom1234 Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 hehe taki wynik mam na radku 9100 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 no słabiutko, DonRedboX pokrec troche anie zieniaj sterow, bo to aż niesmacznie wyglada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 bardzo kiepsko......sprawdź w rivatuner czy napewno masz 256 bit. bo wątpie w to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobyszcze Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 ok - w sobotę u kolegi na radku jak Twój zainstalowaliśmy najnowsze omegi oparte na 3.8.5 od Della. wynik na 2400@2600;512 Kingston 333@6,2,2,3 z 12.000 w 3dmark2001 do 14.900 :) !!! - system widzi kartę (nie modowaną) jako 9700 - czyżby softwarowo odblokowały się 4 potoki ? - wyniki na to wskazują... polecam najświeższe omegi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Witam! hehehe chyba jednak zostane przy sterach ze stronki ATI :) i tak moj radek smiga pieknie :) w koncu ma pamiec 256bit Hmmm, ale jeśli użyjesz sterowników ze strony ATI i nie zmodujesz ich przy pomocy RivaTuner (podobno 3.8 już nie można zmodować) to nie będziesz miał odblokowanych potoków czyli nie zmodujesz karty do poziomu ATI9700 - nie będziesz miał przyrostu wydajności w porównaniu z ATI9500 Jeśli użyjesz sterowników Omega to zmodujesz kartę do poziomu ATI9700 W obu przypadkach (zmodowane sterowniki ATI albo sterowniki Omega) mogą pojawić się artefakty - oba sposoby dają dokładnie to samo - modowanie do poziomu ATI9700 Zajrzyj do tego wątku: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=38821 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 http://www.driverheaven.net/downloads/index4.htm tu sa prawie wszystkie stery omegi i catalysty oraz nvidia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...