Skocz do zawartości
grzegorz_p_p

AMD XP 2000 jak podkrecic??

Rekomendowane odpowiedzi

Hej mam Procesor Amd 2000+Xp 0,13 seri AXDA2000DKT3C ... RIRGA0232TPMW@1999 Malaysia. Mam plyte Asusa A7N8X Deluxe rev 1.4 oraz 2X256 Ramu w trybie dual. Na procku mam temp 49 stopni a mam radiator GlacialTech Silent Breez 2 taki miadziano zloty dosc cichy. Uzywam zasialacza Chiftec 360W dual fan. No to chyba tyle danych czy ktos wie jak podkrecic by sie nic nie dzialo. Biosa mam wersje 1006.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

esor czy 49*C to duzo czy malo zalezy czy IDLE czy STRES i czy odzczyt z diody czy nie - bo jak w stersie i z diody to przy 1999MHz IMO calkiem przyzwoicie jak na SilentBreeze :P (jezeli jeszcze calosc w zamknietej budzie to OK)

grzegorz_p_p jak chcesz zeby bylo bezpiecznie to ustaw w BIOSie zeby komp sie wylaczal po osiagnieciu przez proca danej temp np 60*C i po ptakach :P

PS chyba ze to @1999 to rok producji :P to przy standardowym taktowaniu 1660MHz to fucktycznie troszke wysoka temperaturka - ja bym ustawil na poczatek 10x200 (bo przy takim ustawieniu Sherlock testowal SilentBreeze http://tweak.pl/artykul/glacialtech i bylo OK) a potem stopniowo w gore

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...