Skocz do zawartości
Darcon

Ludziska z trójmiasta

Rekomendowane odpowiedzi

Gdańsk To Gdańsk Ma swoje uroki :)

Gdynia To Gdynia Ma swoje uroki :)

Sopot To Sopot Ma swoje uroki :)

Nie ma sie co kłucić :) Jednemu podoba sie tu drugiemu tu :)

Mi np. podoba sie gdańsk :) Z domu mam wszedzie blisko :) Las za domem centrum wrzeszcza 3 minuty z buta :) Super okolica :) Gdynia też jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oooo, nonononono!! Jest tylko jedna mi znana ścieżka rowerowa w Gdyni, którą jest chodnik z namalowanym rowerkiem. Reszta jest bardzo dobrze przygotowana. Poza tym trasy w parku.....

W Gdańsku nie lubię jednej rzeczy - nie ma tam nic poza starówką (która szybko się nudzi). Nad morze za daleko, do lasu też kawał, a w Gdyni wszystko pod ręką :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm jestem Gdanska... ale wracajac do tematu,

TweaK CreW @ IrcNet oddzial Gdansk... spotyka sie dosc regularnie na malym piwnym napoju... kilka osob zawsze jest, a i czasem niejaki Torin z Gdyni tez przyjezdza... wiec zapraszam jakby ktos chcial...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miasto ma 80 lat, parę starych wiejskich zabudowań - co to za zabytki?? Nie ma to jak Gdańsk :cool: :)

i tu jestes w błędzie :wink: 80 lat temu Gdynia otrzymała prawa miejskie a tak naprawde jest troszke starsza np moja dzielnia :arrow: Witomino (VITAVA RULEZ) obchodziło ostatnio 750 lat :twisted: :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miasto ma 80 lat, parę starych wiejskich zabudowań - co to za zabytki?? Nie ma to jak Gdańsk :cool: :)

i tu jestes w błędzie :wink: 80 lat temu Gdynia otrzymała prawa miejskie a tak naprawde jest troszke starsza np moja dzielnia :arrow: Witomino (VITAVA RULEZ) obchodziło ostatnio 750 lat :twisted: :twisted: :twisted:

Napisałem wyraźnie, że MIASTO Gdynia ma 80 lat. Ja wiem, że wioska Gdynia ma swoje początki już w XIII w. Moja dzielnica - Brzeźno też powstała gdzieś w XIV w.

BTW Vitava Ci się podoba??? 8O 8O Toż to rasowy "falowiec" w troszkę mniejszym wydaniu i nowocześniejszy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka. Ja wespre grupe Gdańską i bede bronil swego miasta :)

M@kar, napisz mi na PW skad dokladnie jestes (ulica czy cos...)

Co do wojenki Gdansk-Gdynia, to ja wole Gdansk(mzoe dlatego ze Gdyni nie znam, bo nigdy jej nie lubilem, wiec sie nie zapuszczalem tak daleko).

Mieszkam we Wrzeszczu, i dla mnie wszedzie blisko. A ze za morzem nie przepadam, to nie przeszkadza mi ze musze poswiecic 15 min by do niej dojechac.

(ps. Gdansk ma tramwaje, a wy nie:P ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O!!!

Już wiem, o co chciałem zapytać w tym wątku:

Jako że jestem w Gdańsku od niedawna, powiedzcie mi proszę, gdzie i kiedy w 3mieście odbywa się giełda komputerowo-elektroniczna?

Z góry więlkie dzięki :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie :D bo jest na prąd i ma szelki i wogole ;-) 

peace, powiedzmy ze sa tak samo fajne zeby nie bylo znowu jakies wojny :D

Ale jeżeli na drodze trolejbusu jest jakiś wypadek, to doopa blada; a autobus pojedzie sobie sąsiednią ulicą ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie :D bo jest na prąd i ma szelki i wogole ;-) 

peace, powiedzmy ze sa tak samo fajne zeby nie bylo znowu jakies wojny :D

Ale jeżeli na drodze trolejbusu jest jakiś wypadek, to doopa blada; a autobus pojedzie sobie sąsiednią ulicą ;)

mowie trolejbus kontra tramwaj (autobus wiadomo lepszy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam refleksyjny wieczór, a więc:

Tramwaj z kolei jest niezależny od korków, gdyż tory tramwajowe biegną w dużej mierze obok ulic, przynajmniej tak było w Krakowie.

Reasumując- trolejbus nie dość, że zależny od trakcji, to jeszcze w korkach stoi ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witka

A ja mam do was pytanie: czy jest (tzn.czy mamy ;) ) typowo trojmiejskie forum komputerowe?

Tam o wiele latwiej by bylo uzyskac info na temat np.lokalnych sklepow czy juz bardziej konkretna pomoc.

Pozdro 4 all

P.s.A w tramwajach fajnie trzesie :D (no ale teraz to im sie cos pochrzanilo i zaczeli remontowac tory :P )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisałem wyraźnie, że MIASTO Gdynia ma 80 lat. Ja wiem, że wioska Gdynia ma swoje początki już w XIII w. Moja dzielnica - Brzeźno też powstała gdzieś w XIV w.

BTW Vitava Ci się podoba??? 8O 8O Toż to rasowy "falowiec" w troszkę mniejszym wydaniu i nowocześniejszy...

na Vitave nie narzekam bo przedtem byla tam łąka dla żurów :D a teraz jest tam ładny budyneczek, zrobili skrzyżowanie na nowo doszło kilka sklepów, :arrow: w sumie źle niejest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E tam trolejbus to tak jak autobus [update] z szelkami :)

Ja tam codziennie do szkoły szelkobusem pędze i musze sie przyznac ze do przyjemności tego niemożna zaliczyć :( jedyne czym prondojeb bije na głowe inne srodkie komunikacji miejskiej to jego przyśpieszenie - poprostu wymiata :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi