cinucha1 Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 witam. po 15h dzialania kompa non stop zaczal buczec wentyl na radku. zdarzylo sie to pierwszy raz od 3 tygodni (tyle czasu mam tego radka). czytalem tu na forum, ze te wentyle lubia sie zacierac, dlatego chcialbym zapytac co robic? da sie reanimowac seryjne chlodzenie? czy gdybym zapodal wentyl np 80x80 to spelnialby on nalezycie swoje zadanie? *radek dostal "strzala" w wentyl :wink: i narazie jest cicho. ciekawe na jak dlugo :roll: pytanie o alternatywne chlodzenie wciaz aktualne :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ashgan Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Mi dzialal kilka minut :lol: teraz mam wiatrak z proca chyba 60mm i pasuje na radiator. Zalozylem mu jeszcze radiatory namemorki i full wypas :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 ...pytanie o alternatywne chlodzenie wciaz aktualne :!: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=47926&highlight= tam gdzies wrzucalem - IMO to 1 rozwiazanie z wentylkiem 60 jest optymalne bo moze byc cicho a wieje najblizej srodka radiatora (rdzenia GPU) jak nie chcesz wkrecac w radiator to mozesz przykleic silikonem (z tuby) - dajesz 4 "glutki" wmiejscu srubek (wentylatora) i kladziesz wentylator po okolo 24h trzyma dobrze (izoluje od wibracji) a w razie co mozna tak usunac ze nie bedzie sladu (wkrety/srubki porysuja radiator) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ashgan Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Ja wkrecilem na 2 srubki.Troche sie porysuje ale 4 oryginale tez zostawiala slady wiec to bez znaczenia :P 8) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...