Skocz do zawartości
buszi

Zalman CNPS7000A-AlCu czy Thermaltake Volcano 9 ???

Rekomendowane odpowiedzi

A ja odpowiem już w tym temacie :P - jasne,że Zalman! (tylko,że zamiast Al-Cu dołóż te kilka groszy,hehe,a serio,to ok.30 zł i kup całego miedzianego) - nie dość,że wydajność doskonała,to jeszcze masz ciiiiszęęęę :) (jak tylko będę na kupnie,to też takie cudeńko zakupię :D )

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chce kupić nowego coolera i nie wiem co wybrać? Zalman'a CNPS7000A-AlCu czy może Thermaltake'a Volcano 9? w sumie zależy mi na ciszy bo procek na Cooler Master (do max XP2100+) w zupełności mi wystarcza temp trzyma się między 45-52'C.

Mam aktualnie Zalmana (CU) wcześniej miałem Volcano 9 . Zalman jest rewelacja cichy przy max obrotach i bardzo wydajny ale kosztuje i to w zasadzie jest jego jedyny minus. Natomiast Volcano 9 posiada pełną regulacje od 1500 - 5400 ale na 5400 to idzie jak F16 startujące z lotniskowca ... nawet jak się ma wyciszoną obudowę jakąś gąbką czy korkiem . Tak naprawdę to nie przeszkadza od ~3000 obrotów ..... czyli i tak więcej niż Zalman na maxa i jest wtedy jest też ciut głośniejszy za to wydajność jego przy ~3000 obrotów jest marna , co prawda na 2100+ wystarczy .. ale lepiej zainwestuj na przyszłość i weź Zalmana . U mnie 1700+@2400 mhz przy 1.775 V napięciu w stresie mam max 44 stopnie przy wentylowanej budzie . (Abit NF7-S rev 2.0 bios 16) . Nie ma wydajniejszego coolera na rynku w chwili obecnej . Podejrzewam że wersja AL-CU też jest bardzo wydajna , ale jak masz kaskę dołóż jak Ci radzą i kup całego CU :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cze

Wiem ze to trohe OT, ale czy ten Zalman bedzie pasowal do plyty Soltek 75-FRN2-L, na stronie zalmana pisze ze nie bedzie ale tak sie zastanawiam czy jkos nie dalo by sie go tam upchnac :)(cos przyciac itp.) jezeli ktos ma jakis pomysl jak go tam zamatowac(czy w ogole jest taka szansa) to prosze o podpowiedz. A w odpowiedz na powyzsze pyt. oczywiscie tylko Zalman CU, cisza gwarantowana.

pozdrawiam, mlody

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...