buszi Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 chce kupić nowego coolera i nie wiem co wybrać? Zalman'a CNPS7000A-AlCu czy może Thermaltake'a Volcano 9? w sumie zależy mi na ciszy bo procek na Cooler Master (do max XP2100+) w zupełności mi wystarcza temp trzyma się między 45-52'C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borowy Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Tym razem odpowiem - szukaj w dziale "chłodzenie" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HamP Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 A ja odpowiem już w tym temacie :P - jasne,że Zalman! (tylko,że zamiast Al-Cu dołóż te kilka groszy,hehe,a serio,to ok.30 zł i kup całego miedzianego) - nie dość,że wydajność doskonała,to jeszcze masz ciiiiszęęęę :) (jak tylko będę na kupnie,to też takie cudeńko zakupię :D ) Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonRedboX Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Witam! ja mam 7000A-Cu i jest rewelacyjny, nie zaluje, ze wydalem na niego 245zl a temperaturka mojego bartka 2500+ wynosi 37*C przy 2300 rpm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Przepraszam, dobrze widze 8O 245zł dałeś za Zalmana 8O :lol: Gdzie i kiedy kupowałeś :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonRedboX Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Witam! jakies 3 tygodnie temu... teraz kosztuje okolo 220zl aha kupowalem w sklepie www.age.pl we Wrocku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Witam! jakies 3 tygodnie temu... teraz kosztuje okolo 220zl aha kupowalem w sklepie www.age.pl we Wrocku :lol: trzeba bylo isc do Angeli :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_bb Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 chce kupić nowego coolera i nie wiem co wybrać? Zalman'a CNPS7000A-AlCu czy może Thermaltake'a Volcano 9? w sumie zależy mi na ciszy bo procek na Cooler Master (do max XP2100+) w zupełności mi wystarcza temp trzyma się między 45-52'C. Mam aktualnie Zalmana (CU) wcześniej miałem Volcano 9 . Zalman jest rewelacja cichy przy max obrotach i bardzo wydajny ale kosztuje i to w zasadzie jest jego jedyny minus. Natomiast Volcano 9 posiada pełną regulacje od 1500 - 5400 ale na 5400 to idzie jak F16 startujące z lotniskowca ... nawet jak się ma wyciszoną obudowę jakąś gąbką czy korkiem . Tak naprawdę to nie przeszkadza od ~3000 obrotów ..... czyli i tak więcej niż Zalman na maxa i jest wtedy jest też ciut głośniejszy za to wydajność jego przy ~3000 obrotów jest marna , co prawda na 2100+ wystarczy .. ale lepiej zainwestuj na przyszłość i weź Zalmana . U mnie 1700+@2400 mhz przy 1.775 V napięciu w stresie mam max 44 stopnie przy wentylowanej budzie . (Abit NF7-S rev 2.0 bios 16) . Nie ma wydajniejszego coolera na rynku w chwili obecnej . Podejrzewam że wersja AL-CU też jest bardzo wydajna , ale jak masz kaskę dołóż jak Ci radzą i kup całego CU :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody009 Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 cze Wiem ze to trohe OT, ale czy ten Zalman bedzie pasowal do plyty Soltek 75-FRN2-L, na stronie zalmana pisze ze nie bedzie ale tak sie zastanawiam czy jkos nie dalo by sie go tam upchnac :)(cos przyciac itp.) jezeli ktos ma jakis pomysl jak go tam zamatowac(czy w ogole jest taka szansa) to prosze o podpowiedz. A w odpowiedz na powyzsze pyt. oczywiscie tylko Zalman CU, cisza gwarantowana. pozdrawiam, mlody Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 soltek nie ma otworow wokolo socketa wiec nie ma go jak na solteka wlozyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borowy Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Jeżeli to tylko brak otworów polecam to http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=449...zalman+7000+cua Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...