sebkan Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 heh to jaj jestem tym ekszpertem :D Bios i ja - poradnik domowy 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty2001 Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 u mnie jest zonk z mnoznikami innymi niz 8,5; 9,5; 12; 12,5 przy cpu interference disable. a wlasciwie to wlaczac ta opcje i jak tak to jak na 0,5% czy na 1%?? ja to mam kurde wylaczone :D a tak na powaznie trza sie do tego dobrac bo ma powazna nazwe :lol: moze jakisik ekszpert to nam wytlumaczy W skrocie, CPU Interface: Enabled (2-2-2-11-1) CPU Interface: Disabled (2-2-2-11-2) widac roznice :wink:? Przy CPU Interface: Enabled bedziesz mial lepszy wynik w bechmarka'ch zwiazanych z pamiecia (AIDA32). Natomiast przy CPU Interface: Disabled wyniki spadna. Wlasciwie do konca nie wiadomo do czego owa opcja sluzy ani co powoduje jednak uzytkownicy forum zagranicznych doszli do takich wlasnie wnioskow. to jak bedzie tlumaczyl to niech powie co znaczy i z czym sie je "memory auto precharge" bo dostalem to gratis z nowym biosem uprzedzam odpowiedzi o szukaniu w FAQ, bo ten opis z benchmarka nie zawiera opisu tej opcji Memory Auto Precharge: A synchronous DRAM feature that allows the memory chip's circuitry to close a page automatically at the end of a burst. Czasami wystarczy wlaczyc Google :o - HERE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...