Skocz do zawartości
Fireblade

DDR 400 MHz czy DDR 333 MHz Kingstone???

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączę sie z moim pytaniem:

Czy lepiej dla mnie byłoby dokupienie modułu 256MB PC333 Kingstona (winbond 6ns), czy sprzedanie go i kupienie 2x 256MB HyperX PC333? Cenowo to drugie wyjście jest roche droższe - także pytam, czy jest sens takiej zmiany?

Ew. może pamiątki jakiejś innej firmy w podobnej cenie - też dobre do o/c i z gwarancją wieczystą.

Orientuje się ktoś co do cen - tzn czy jest jakaś szansa, że pamiątki znowu stanieją - bo te np. kingstony co chcę kupić dopiero co były po 180zł, a teraz do 220zł poleciały?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączę sie z moim pytaniem:

Czy lepiej dla mnie byłoby dokupienie modułu 256MB PC333 Kingstona (winbond 6ns), czy sprzedanie go i kupienie 2x 256MB HyperX PC333? Cenowo to drugie wyjście jest roche droższe - także pytam, czy jest sens takiej zmiany?

Ew. może pamiątki jakiejś innej firmy w podobnej cenie - też dobre do o/c i z gwarancją wieczystą.

Orientuje się ktoś co do cen - tzn czy jest jakaś szansa, że pamiątki znowu stanieją - bo te np. kingstony co chcę kupić dopiero co były po 180zł, a teraz do 220zł poleciały?

jak masz na oku takiewgo kingstona na winbondach to łykaj, napewno nie pożałujesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no witam rozwialem moje obawy. puscilem tego kingstona 512 400 MHz na kosciach tez kingstona na max timingach jakie sie tylko dalo i poszlo Full Stable:) Plyta Asus A7V8X-X:)

na 350MHz timingi ustawione byly na 8-2-2-2 bez potrzeby przestawiania Vmem.

poszloby tez na wiecej.:)

Jak wlozylem noname tez 400 Mhz to juz chodzilo tylko na timgach 8-2-2-2.5 jak zmienjszylem cl z 2.5 na 2 to juz nie ruszyl.

Wiec czyzby kingston sie poprawil czy trafilem na dobry egzemplaz:)?

thx:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elo zmienilem sprzeta z takiego:)

Duron 1600@1656 (T-Bred) FSB 276// MSI K7T Turbo //Power Color Radeon 9100 128DDR 265/530 // 640 SDR 133MHz. Omega 3.5

3D Mark 2001 SE = 7107

na taki co w podpisie teraz.

co ciekawe pamiatki ustwailem na jeszcze bardziej agresywne timingi niz podalem poprzednio:

6-2-2-2 a przypominam ze to sa kingi na kosciach kingstona wiec chyba trafilem na dobry model:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam jeszcze jeden maly problem.

chcialbym pociagnac FSB do 200 MHz zeby wykorzyztac na max pamiatki ale boje sie o grafe bo podkreca sie tez AGP wtedy. no i powyzej FSB 200 nie wlacza sie juz kolejny dzielnik bo go niema.

moje pytanie brzmi. czy jak sie kreci AGP to wzrasta temperatura na karcie graficznej?? bo i tak juz sie nieslzle grzeje:)??

dajcie znac kto moze niech pomoze bo zjarac karte to nic przyjemnego. a palcem to se moge sprawdzac sami wiecie co:):)

thx to all:)

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...