&ry Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Witam wszystkich... Mam nastepujący problem... Zakupiłem na Allegro kartę Albatron GeForce 4 Ti 4800 se... Po zamontowaniu w płycie Asus A7N8X Delux na nForce2 (GEIL 512 MB DDR 400 MHz, AMD Athlon XP 2000+ JIUHB), zainstalowaniu Win XP Profesionall, a następnie sterowników (najnowsze detonatory, starsze, producenta, etc) okazało się, że monitor tuż przy starcie Windy "zawiesza się" (wyłącza się zielona dioda i włącza się na żółto), dysk jeszcze pracuje tak jakby uruchamiał coś... W trybie awaryjnym zaś wszystko jest oki... Dodatkowo występują pionowe kreseczki... Czy to objaw uszkodzenia karty graficznej...?? Po odinstalowaniu karty w awaryjnym Winda uruchamia się normalnie i znajduje kontroler vga prosząc o sterowniki... Gdy zainstaluje cokolwiek historia się powtarza... Byc może jestem ciemny, ale nie wiem co dalej robić... Czyżby siekiera czekała ową kartę...?? PS. Wiem, że są osoby, które znają ten problem i potrafią to zrobić, zwłaszcza w kartach sprowadzanych z Niemiec... HELP ME... pozdrowionka...:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Moze byc tylko Bios karty zwalony , wtedy wyczyszczenie go i wgranie nowego powinno pomóc . Gorzej jezeli jest co innego zwalone :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 może masz za słaby zasilacz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
&ry Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Mam zasilacz 300 W... Czy to wystarczy...?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Mam zasilacz 300 W... Czy to wystarczy...?? ale 300W od kogo ? bo możesz mieć 300W fortrona (albo 250W Enlighta) - i będzie lepiej chodził niż 400W Codegen ;) takie są realia ale prawdopodobnie to nie wina zasilacza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrVonFetysz Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 BTW sa nowsze biosy do g3 obecnie mam 3.20.00.26.00 od gainwarda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
&ry Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 No dobrze... Powiedzmy, że wymiana BIOSu pomoże... Gdzie mam szukać do Albatrona GeForce 4 Ti 4800 se... Jak to zrobić...?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrxyzabc Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 mam ten sam problem choc w troszke innej konfiguracji : epox 8rda +athlonxp 1700 + kingston 333mhz+ albatron GF4 Ti 4200P.. Sprawdzałem na zasilaczu enermaxa.. nic nie pomaga.. próbowałeś cos w miedzyczasie zrobic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 a czy przypadkiem nie jedziecie na najnowszych sterach od NV 52.16 - tam się podobno róźne rzeczy dzieją... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrVonFetysz Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 kucyk mam nowe stery i nic sie nie dzieje to nie ati Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...