Stach Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Cześć Prosiłbym o poradę w następującej sprawie mam płytkę Gigabyte 7VRX na kt333. Mam z nią problemy m.in. zbyt wysokie temperatury: Chipset 82st. C, Procek st. C 55-58, obudowa 36st. C chociaż w budzie 3 dodatkowe wentyle oraz niechęc do współpracy z moją kartą graf. Radkiem 9000Pro. Dlatego chcę ją wymienić tylko nie wiem na co, oczywiście pod AMD(ath 2000+). Potrzebyję płyte niekonfiktową, stabilną z pożądnym i prawdziwym odczytem temperatur, nie wymagająca jeśli chodzi o pamięci (mam jakieś nonamy 1x512Mb) nie interesuje mnie o/c. Cena do 500 zł. Pozdrawiam Stach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 w tym dziale masz przyklejone kilka watków o najpopularniejszych aktualnie plytach; przeczytaj je, a wszystko bedzie jasne; i nie licz na to ze kupisz plyte z "prawdziwym odczytem temperatur" bo takiej nie ma; a ta twoja temperatura chipsetu - 82 stopnie, to raczej jakas pokmyłka; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 w tym dziale masz przyklejone kilka watków o najpopularniejszych aktualnie plytach; przeczytaj je, a wszystko bedzie jasne; i nie licz na to ze kupisz plyte z "prawdziwym odczytem temperatur" bo takiej nie ma; a to twoje napiecie chipsetu 82 stopnie , to raczej jakas pokmyłka; Taaaaaaaaaaa :D A co do tematu to to polecam plytke taką jak mam w podpisie. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 ups... tak to jest jak sie ma z rana laborki i wykłady z elektroniki... czlowiekowi sie mózg polaryzuje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzinks Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Ja też mam niezły zgryz od 2 tygodni. Mam MSI kt4v (KT400), Barton 2500+ (nieźle podkręcalny), TwinMos 256 dual, SB audigy, sieciówka, Sirtec 420W. Chciałbym kupić ABITa NF7 (2,0) ale podobno żre się z Audigy i niestabilnie pracuje przy mnożniku 10 i 10,5. MSI na Nforce mają zablokowany mnożnik i ograniczenia w napięciach. ABIT KV7 pracuje jednokanałowo. Testowałem ABITa NF7-S, też ma słaby stabilizator dla procka i przy podkręceniu procka na 2400MHz i napięciu 1,9V się wyłącza mimo chłodzenia mosfetów wentylatorem. I co kupić? :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=5273&sid=1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Sorka ze sie podklejam ale nie chcialem zakladac no... Wiec mam pytanko czy plytka "EPOX 8RDA3 NFORCE2 DCDDR400 AC6 USB2.0 ATA133 360zl" to dobra plytka :?: bo "EPOX 8RDA3+ NFORCE2 DCDDR400 AC6 USB2.0 2xLAN F/W S-ATA ATA133" kosztuje okolo 160zl wiecej... oplaca sie brac ktoras z tych plyt czy lepiej epoxa 8rda+ :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...