kobus Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 1 wrzesnia br. wyslalem paczke za pobraniem. po tygodnu rozmawiam z kupujacym i mowi ze paczki nie ma no to ciach na poczte;/ nic po 2 tyg reklamacje zlozylem i do dnia dzisiejszego czekalem na odpowiedz a mianowicie ze zostalem okradziony prze poczte na 120zl poniewaz paczka zginela i nie moga mi zwrocic calej kwoty pobrania 320zl tylko 200zl ;/ i jak tu sie nie wkor.wic ;/? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 BUHAAHAHHAAHAHAHAHAHAHAHAHAH :lol: :lol: :lol: :lol: POCZTA OKRADA :lol: TAKA JUZ BIDA W KRAJU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 no niezle :D a ja juz podejzanie dlugo czekam na pewna paczuszke :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 fjuuuuu ja czekalem na paczke z lcd i spoznionym priorytetem ale doszlo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 mi tez paczke ktos na poczcie zarabal, odwolanie nic nie dalo, ale i tak najgorsze doswiadczenia mam z firma kurierska OPEK, przyniesli mi paczke ale jak podpisywalem odbior to jakis s.k.u.r.w.i.e.l z ich firmy ukradl mi portfel, na cale szczescie znalazl sie bo ten zasrany kurier wyrzucil go, zabral tylko kase, a juz sie balem ze bede musial od nowa wyrabiac dowod, prawko, ksiazeczke wojskowa, legitke studencka i bilet miesieczny, nie dosc ze bym wydal 200 zl to jeszcze bym czekal jakies 1,5 miecha, wrrr DLATEGO UWAGA !!!! JAK MOZECIE TO OMIJAJCIE FIRME KURIERSKA OPEK !!! TO NIE PIERWSZY TAKI PRZYPADEK !!! dowiedzialem sie na roznych forach ze juz okradali innych !!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 kobus nie ciebie pierwszego i nie ostatniego szit hapens speszaly in poland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 fjuuuuu ja czekalem na paczke z lcd i spoznionym priorytetem ale doszlo. moze na poczcie mieli leprze monitory, albo jakas lama myślła ze taki plaski bo sie zgniutł ....... i niewzieli :D a tak na powaznie, to w te wakacje kolezanka meiszkajaca koło Elblaga wyslala mi paczuszke z listem i do dzis nie doszło..... ludzie nieuczciwi sa wszedzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CePeK Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Bo Nasz kraj jest taki fajny że nawet w Kościele Cię okradną :evil: (nie mówiąc juz o Policji :roll: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 znam ten bol......zreszta zauwazylem ze do mnie paczki docieraja TYLKO za priorytetem,zwykla paczk przewaznie gdzies im sie zapodzieje :evil: :evil: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 1 wrzesnia br. wyslalem paczke za pobraniem. po tygodnu rozmawiam z kupujacym i mowi ze paczki nie ma no to ciach na poczte;/ nic po 2 tyg reklamacje zlozylem i do dnia dzisiejszego czekalem na odpowiedz a mianowicie ze zostalem okradziony prze poczte na 120zl poniewaz paczka zginela i nie moga mi zwrocic calej kwoty pobrania 320zl tylko 200zl ;/ i jak tu sie nie wkor.wic ;/?Nie cibie pierwszego kiedys topic zalozylem podobny ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Bo Nasz kraj jest taki fajny że nawet w Kościele Cię okradną :evil: (nie mówiąc juz o Policji :roll: ) Hehe CePeK na temat policji lepiej się nie wypowiadać wole zadrzec z mafią, wiem ze to jedno i to samo ale w mafii przynajmniej sa ludzie z wyksztalceniem... :lol: :lol: :lol: Co do poczty Kobus nareszcie się obudził, witaj w klubie, oczywiscie ciesz sie ze miales w ogole pobranie bo nie dostalbys raczej nic, w ogole to mamy takie piekne panstwo ze az sikac z radosci mi sie chce zaraz eksploduje, najbardziej pocieszajace jest to ze u nich to normalka... czy np przelewy, bez trzymania 2-3 tygodnie to na poczcie ani rusz, oni musza obracac kasa, dla nich jesli jest napisane ze moga trzymac do 14 dni roboczych oznacza ze BEDA na 100% trzymac 14 dni i ani dnia krocej, ja np rozumiem to tak, ze jest to na wszelki wypadek jako rezerwa - oni natomiast jako sposob robienia kasy, zastanawiam sie na czym oni zarabiaja, na kradziezach paczek, trzymaniu kasy, czy w koncu wysylaniu paczek... A ZUS? O jezu ci to sa najlepsi, mnie zalegaja juz kilkadziesiat skladek i co? i nic, a co ja moge sie ugryzc w dupsko... Albo wysylalem paczke przez servisco i zaznaczylem odbior kasy na poczcie, ale zrozumialem blad kiedy zobaczylem jaka byla prowizja, od kwoty 2-3 tys 20-30 zlotych czyli chyba ok 1%... Pytam sie za co?????????????????? Za to ze poczta raczyla mi wyplacic pieniadze??? Ze pani w okienku Wyplaty raczyla zrobic przerwe w liczeniu?... Wielkie dzieki poczto za laske z niebios! Raz utkwila mi pewna wizyta na poczcie, wchodze a pani w okienku liczy cos tam, grzecznie sie pytam czy moge odebrac paczke bo mam awizo, pani ze musze poczekac, zupelnie jakby to jakis problem byl? to chwileczke po co jest okienko wydawcze? Dlaczego pani w okienku wydawczym cos liczy? A co mnie to obchodzi? Przytoczony przyklad wyzej - kasowali mnie na 30 zlotych ot tak od reki bez podziekowania... A teraz? Na co ja mam czekac? Jestem klientem czy nie? Za czyje pieniadze ona tam siedzi? wszedzie w urzedach trzeba czekac, natomiast jak przyjdzie panstwu placic rachunki/podatki to szybko szybko!... w ogole prawo u nas polega na tym, zeby normalnego przecietnego obywatela przezuc zmiac zgiac podeptac utrudnic maksymalnie zycie i wypluc na dzien dobry, a jak cos nie tak to uuuuch! :lol: :lol: :lol: Przepraszam za ten czarny schemacik, ale i tak gorzej juz byc nie moze :wink: odpukac! puk puk :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobus Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 dokladnie ;/ eh <span style="color:red;">[ciach!]</span>li mnie na jakies 70-100zl ;/ w paczce byl telefon na allegro sprzedany :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 1 wrzesnia br. wyslalem paczke za pobraniem. po tygodnu rozmawiam z kupujacym i mowi ze paczki nie ma no to ciach na poczte;/ nic po 2 tyg reklamacje zlozylem i do dnia dzisiejszego czekalem na odpowiedz a mianowicie ze zostalem okradziony prze poczte na 120zl poniewaz paczka zginela i nie moga mi zwrocic calej kwoty pobrania 320zl tylko 200zl ;/ i jak tu sie nie wkor.wic ;/? Dziwne, bo nigdy mi się nic takiego nie zdarzyło i na pocztę narzekać nie mogę. Poczta ma obowiązek zwrócić Ci sumę na jaką każda paczka jest bezpłatnie ubezpieczona. Ta suma to o ile się nie mylę 15x najniższa opłata za paczkę x waga paczki. Czyli przy paczce do 1kg (pobranie w tym przypadku nie ma najmniejszego znaczenia) powinieneś otrzymać około 90zł. Chyba, że wykupiłeś ubezpieczenie, ale to kosztuje dodatkowo. Jeśli więc chcą Ci zwrócić aż 200zł, to bierz i się ciesz, bo normalnie dostałbyś mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Ostatnio Poczta Polska schodzi na psy. Zazwyczaj ja sobie w miare chwalilem. Niestety 3 dzien czekam na przesylke PRIORYTETowa (wartosciowa) O ile sie nie myle to powinni ja w 24h dostarczyc, niestety, widac maja bardzo elestyczny ten czas :/ Dzwonilem na Poczte, przesylki jeszcze nie ma i nie moge nawet reklamacji zlozyc, mimo ze zaplacilem dodatkowo wlasnie za to zeby byla u mnie szybciej. Chamstwo sie szerzy i buractwo coraz wieksze na poczcie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobus Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 reed reklamacje po 2tygodniach :((((((( bo w tym czasie paczka moze wrocic do wlasciciela ;/ tak mi tlumaczyli :) a moja sprawa z reklamacja ciagla sie od 1 wrzesnia do dzis bo kase mam :P a teraz to tylko kurierem bede interesy zalatwiac :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Bo Nasz kraj jest taki fajny że nawet w Kościele Cię okradnąOstatnio ojcu kumpla skroili 3310 podczas mszy niedzielnej, a zeby bylo smieszniej ksiadz wspominal o zlodziejstwie na kazaniu :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Co do poczty, to na ostatnia paczkę czekałem 3 tygodnie - najlepsze jest to, że awizo które dostałem było jako drugie (czyli, że niby pierwsze dostałem) - tylko że dwa dni wcześniej byłem na poczcie z kopią poświadczenia nadania paczki i takowej tam nie było. Jakis czas temu paczka przez pocztę szła 3 dni - nie opłacało się prawie kurierem słać, a teraz tydzień to minimum... Tak na marginesie, to z Serwiskiem tez miałem przejścia - np. paczka szła kilka dni. Albo jak mieszkałem w Krakowie, to w mojej okolicy serwisko jeździło o 11.00 - kiedy nikogo w domu nie było... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 sobote w duzym rowerowym sklepie intenetowym zamowilem komplet blotnikow do roweru w stylu enduro, w poniedziałek dostałem maila z potwierzdeniem zamowienia odpisałem im i dzis czyli w srode juz dostalem popoludniu paczke, przesylka za pobraniem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 a ja sprzedałem na Allegro mojego Herca R8500LE i wysłałem we wtorek priorytetem do kolesia, napisałem adres i takei tam i wracam szczesliwy do domu. Napisałem maila kolesiowi ze wysłałem i podałem na wszelki wypadek adres. A on mi odpisuje że się pomyliłem bo on nie mieszka w Bielsku-Białej(tak napisałem na paczce) tylko w Białej Podlaskiej :) . No to sobie pomyślałem że teraz paczka z grafą przez miesiąc zacznie krążyć po Polsce. A tu miłe zdziwienie, w piątek koleś ją dostał. Po prostu w Bielsku się zorientowali i szybko przesłali dalej. Jak widać w takiej dużej instytucji różnie bywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DR.Zepsu Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Poczta Polska to WIELKIE KURESTWO Tak poza tym Przestrzegam przed firmą AST w Warszawie. Przysłali mi Radeona 9500 bez sterów i kabli. Teraz nie chca przysłać nawet u nich byłem osobiście ale nikogo nie było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 a co do piortetu to dochodzi na nastepny dzien , tylko paczke musisz nadac do godziny 16 przynajmniej tak umnie jest , ostatnio wysylalem pompke wodna w poniedzialek a kase mialem w czwartek , zato nie polecam servisco i to dopiero trzymali mi kase ok 2 tygodnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Ja czekam na list polecony z banku juz tydzien !!! Niedawno czekalem na paczke od kuriera 2 i pol dnia Zostala nadana w poniedzialek w poludnie a siedzibe kuriera opuscila nastepnego dnia o 19 !!! Dr.Zepsu - rowniez nie polecam firmy AST, pamietam jak kupowalismy Herculesa 8500 64mb - zgodnie z opisem 275/275, radiatorki na pamieciach 3.3 , kable, bogate oprogramowanie, 3lata gwarancji, potem jeszcze dzwonilem dowiadywalem sie.... ...w pudelku pojawil sie Hercules 8500LE 128mb + jedna plytka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fulko Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 ja miałem potyczki z Serisco paczka doszła jak trzeba ale kase wypłacili po miesiącu co do firmy AST :) miałem ostatnio reklamacje płyty u nich i spoko załatwione w 7 dni (przez poczte) więc nie wiem :/ jak byłem w niemczech to mój znajomy zamówił coś z dostawą do domu kurierem podał godzine i o takiej dostał a u nas :evil: normalnie bananowa republika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DR.Zepsu Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Dzisiaj dostałem paczke z płyta główna dla kumpla. Wysłali mi priorytetem. Kurier jakiś ślepy był cena do zapłaty była 887,50 zł a on z takim tekstem : Po co tu te zera przed ta siódemką??? Ja na to że może teraz tak robią i dałem mu 7,50. Nie mogłem uwieżyć w niekompetencje tego kuriera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 a co do piortetu to dochodzi na nastepny dzien , tylko paczke musisz nadac do godziny 16 przynajmniej tak umnie jest , ostatnio wysylalem pompke wodna w poniedzialek a kase mialem w czwartek , zato nie polecam servisco i to dopiero trzymali mi kase ok 2 tygodnie:lol: :lol: :lol: Chyba Ci co wierzą w listy priorytetowe nie wiedzą o czym mówią. Niby jest tak że dojdzie na następny dzień ale ... jak wyślesz listem zwykłym priorytetowym to nawet nie możesz zareklamować bo NIE WOLNO reklamować listów zwykłych. A listy priorytetowe zrobili tylko i wyłącznie po to gdyż i tak sporo listów dochodziła na następny dzień a teraz każą sobie za to płacić, a jak nie dojdzie to im możesz <span style="color:red;">[ciach!]</span>o zrobić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobus Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Dzisiaj dostałem paczke z płyta główna dla kumpla. Wysłali mi priorytetem. Kurier jakiś ślepy był cena do zapłaty była 887,50 zł a on z takim tekstem : Po co tu te zera przed ta siódemką??? Ja na to że może teraz tak robią i dałem mu 7,50. Nie mogłem uwieżyć w niekompetencje tego kuriera czylli zamiast osmiu stow zaplaciles 7 zl? big looooooooooooooool jezu co sie dzieje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Ja często przesyłam coś pomiędzg gdańskiem a Augustowem Masterlinkiem i nic mi jeszcze nie zginęlo!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Dzisiaj dostałem paczke z płyta główna dla kumpla. Wysłali mi priorytetem. Kurier jakiś ślepy był cena do zapłaty była 887,50 zł a on z takim tekstem : Po co tu te zera przed ta siódemką??? Ja na to że może teraz tak robią i dałem mu 7,50. Nie mogłem uwieżyć w niekompetencje tego kuriera czylli zamiast osmiu stow zaplaciles 7 zl? big looooooooooooooool jezu co sie dzieje jak dla mnie lol miesiaca :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Dzisiaj dostałem paczke z płyta główna dla kumpla. Wysłali mi priorytetem. Kurier jakiś ślepy był cena do zapłaty była 887,50 zł a on z takim tekstem : Po co tu te zera przed ta siódemką??? Ja na to że może teraz tak robią i dałem mu 7,50. Nie mogłem uwieżyć w niekompetencje tego kuriera ROTFL, wiesz, ze z jego kieszenie poleci 800 PLN? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 chyba 880 zl :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...