p3p3 Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Czy jeżeli sprzęt nominalnie ma ustawioną magistralę na 133 i agp na 66 to czy zmieniając taktowanie procka na 200 agp pownienem ustawić na 100? Czy wystarczy opcja auto w biosie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 przeprowadzilem doswiadczenia dotyczace zarowno wydajnosci jak i podrecania - jednak moja karta jest stara - mimo wszystko dobrze sie kreci - 250/400@310/470 i wnioski sa nastepujace - zmiana czestotliwosci agp nie ma wplywu ani na wydajnosc ani na mozliwosci podkrecania karty - to samo z napieciem Vagp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Dobrze wiedziec Yoshi, cenna uwaga, dzieki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 przeprowadzilem doswiadczenia dotyczace zarowno wydajnosci jak i podrecania - jednak moja karta jest stara - mimo wszystko dobrze sie kreci - 250/400@310/470 i wnioski sa nastepujace - zmiana czestotliwosci agp nie ma wplywu ani na wydajnosc ani na mozliwosci podkrecania karty - to samo z napieciem Vagp. No to może ja odpowiem. Zmiana częstotliwości agp MA wpływ wydajność karty. Rośnie ona kiedy zwiększym agp z 66 mhz do 75, powyżej już w zasadzie brak różnic (prawdopodobnie ze względu na zupełnie wystarczającą przepustowość agp). Im wyższe agp tym w zasadzie nieco gorsze kręcenie (chociaż minimalnie), szczególnie przy mocno wyżyłowanym sprzęcie... ps. Ja mam agp 103 i jakoś kyro żyje :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...