QRAK Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 Niech mi ktos wyjasni-wiadomo ze karty GF4 maja podwojny RAMDAC czy jest zatem mozliwe ogladanie sobie na tv filmu i powiedzmy robienie cos na monitorze i czy moge wtedy ustawic rozne czestotliwosci odswiezania tzn asynchroniczne tak jak w ati.Moze sie wypowie jakis posiadacz GF4. pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 Według mnie nie :!: :!: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 wg mnie tak :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QRAK Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 :D hehe jak by ktos sprawdzil organoleptycznie to by bylo super :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 Wg. mnie TAK !!! Klikasz na zakładke TwinView i tam jest wszytko ładnie pokazane :wink: 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liechmaster Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 wg mnie tez tak :) ale trzeba miec xp albo win2k bo w 9x jest mozliwe tylko klonowanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 Według mnie to nie zależy od systemu lecz od karty 8) 8) 8) np. na mojej na pewno nie 8) 8) 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QRAK Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 Tzn. napewno jest tak ze wyswietla dwa rozne obrazy np. na wyjsciu TV film a na monitorze pulpit-tylko gdzies przeczytalem ze na monitorze ustawia taka sama czestotliwosc odswiezanaia jak na wyjsciu tv czyli 50hz a w takim wypadku to na ch..j mi podwojny ramdac,chyba tylko Ati ma taka mozliwosc-odswiezania asynchronicznego- i w taki sposob wrocilem do punktu wyjscia czyli co kupic ATI8500 czy Gf4ti4200 :evil: pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 Tzn. napewno jest tak ze wyswietla dwa rozne obrazy np. na wyjsciu TV film a na monitorze pulpit-tylko gdzies przeczytalem ze na monitorze ustawia taka sama czestotliwosc odswiezanaia jak na wyjsciu tv czyli 50hz a w takim wypadku to na ch..j mi podwojny ramdac,chyba tylko Ati ma taka mozliwosc-odswiezania asynchronicznego- i w taki sposob wrocilem do punktu wyjscia czyli co kupic ATI8500 czy Gf4ti4200 :evil: pozdr. To zle czytales :twisted: Wlasnie mam wlaczone nView i na monitorze se pykam IE a na telewizorze fim zapuscilem. I na telewizorze jest defaultowo 60 Hz a na monitorze mam 85 Hz.. Czyli jak najbardziej asynchronicznie 8) Ps. W tym wypadku ustawilem sobie ekrany sasiadujaco w nView czyli jakby fizycznie ustawic monitor i telewizor obok siebie to bym mogl sobie film pogladac gdyby nie te przerwy miedzy kineskopami (obudowy). Acha i windows podaje ze rozdzielcozsc mam ustawiona 2048x768 (czyli 2*1024x768) 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QRAK Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 I bardzo pieknie o to mi chodzilo i jeszcze widze ze masz ta karte ktora chce kupic :D Tylko zastanawiam sie czy to zalezy od karty skoro kolega FREE_USER mowi ze u niego nie da rady na Gainward-zie :?: pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 Na Gainwardzie nie da rady bo Gainwarda nie ma wyjscia TV!! :lol: Ma tylko zwykle na monitor :lol: Praca asynchroniczna jest jak najbardziej mozliwa, ale... Gdy ustawimy ja za pomoca sterow. TVTool 6.5a puszcza monitor na 50Hz Moze nowa wersja TVTool bedzie w pelni obslugiwac Klonowanie :) NIE KUPUJCIE WINFASTA 8) Niudlugo bedzie jego test na www.frazpc.pl , dowiedzialem sie ze to jest gowno :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 NIE KUPUJCIE WINFASTA 8) Niudlugo bedzie jego test na www.frazpc.pl , dowiedzialem sie ze to jest gowno :twisted: Pod jakim wzgledem?? Co nie dziala prawidlowo ??? Nie daje >100 fps w wiekszosci gier?? Nie ma wyjscia TV,DVI?? Moj np kreci sie na 310/555 w te upaly (pamieci slabo ale coz.. i tak moj procek jast na ta karte zawolny) Za ta cene (kupilem go za 800 PLN) jest napewno dobra karta :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 Hmm nie wiem pod jaki wzgledem Twoj WinFast ma Hynix 4ns tak jak Prolink Ma potezne chlodzenie, cene wyzsza od Prolinka o 100zł Teraz zobaczmy jak sie kreci :lol: Prolink 320/610 WinFast 310/555 - dlaczego tak malo?? ( Mialem zamiar kupic WinFasta ale nie bylo wtedy zadnych testow, dobrze ze wybralem Prolinka ) Nie wiem o co chodzilo Vegicie z tym gownem :lol: Przekonamy sie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 Hmm nie wiem pod jaki wzgledem Twoj WinFast ma Hynix 4ns tak jak Prolink Ma potezne chlodzenie, cene wyzsza od Prolinka o 100zł Teraz zobaczmy jak sie kreci :lol: Prolink 320/610 WinFast 310/555 - dlaczego tak malo?? ( Mialem zamiar kupic WinFasta ale nie bylo wtedy zadnych testow, dobrze ze wybralem Prolinka ) Nie wiem o co chodzilo Vegicie z tym gownem :lol: Przekonamy sie Ja bym juz Prolinka nie kupil. Mialem GF3Ti200 i jakosc obrazu byla gorsza niz na WinFascie. Pozatym mialem cholerne przez nia problemy z podkrecaniem przez FSB bo wystarczylo podniec je o 7 MHz i juz sie wywlalala w 3D. Nie mowie ze Prolinki sa do [gluteus maximus]. Ich mozliwosci i jakosc sa dokladnie proporcjonalen do ceny :twisted: Acha... zapomnialem dodac ze ja tez jestem ciekawy o co mu chodzilo (z tym g...em) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 Inne modele ( nizsze ) Prolinka pewnie sa do [gluteus maximus] :lol: Ale NAPEWNO Ti4200 64MB to znakomita konstrukcja 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 Inne modele ( nizsze ) Prolinka pewnie sa do [gluteus maximus] :lol: Ale NAPEWNO Ti4200 64MB to znakomita konstrukcja 8) Ciesze sie ze doszlismy do porozumienia :lol: 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liechmaster Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 moj winfast ti4200 tez sie kreci tylko na 310/560 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 UUUUUUUUUUU Bardzo malo, naprawde bardzo :D Ma jeszcze takie chlodzenie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 Ja przed chwila puscilem mojego Prolinka na 325/615 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
West Opublikowano 14 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2002 Ja przed chwila puscilem mojego Prolinka na 325/615 8) Hehz fajnie,ale... po co Ci tak podkrecona karta na tak slaby procek? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 14 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2002 A nie przyszlo ci do glowy ze niedlugo zmienie procek a narazie skupilem sie na karcie? 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 14 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2002 A nie przyszlo ci do glowy ze niedlugo zmienie procek a narazie skupilem sie na karcie? 8)To uwazaj zeby cie sie ta karta nie wysypala zanim zmienisz procka... Skoro tak dobrze sie kreci na takich samych pamieciach jak ja mam (4ns - chyba tez takie masz) to wiadomo ze musi miec spooro wieksze napiecie na nich.. A jak zapewne wiesz wyzsze napiecie niz standard :arrow: szybsze zuzywanie sie podzespolu... :twisted: Coz za cos... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 14 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2002 (...) A jak zapewne wiesz wyzsze napiecie niz standard :arrow: szybsze zuzywanie sie podzespolu... (...)Na trwałość układów scalonych główny wpływ ma temperatura, jak wiadomo wyższa temperatura przyspiesza zjawisko dyfuzji w strukturze, ze wzrostem temperatury struktura scalaka szybiej się "rozpływa" :( Chyba nikt jeszcze nie pisał, jak bardzo grzeją się pamięci na tym prolinku GF4Ti, bo na moim GF2 to prawie parzą bez dodatkowego chłodzenia - dlatego obok karty postawiłem dodatkowy wiatrak 80x80. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
black Opublikowano 14 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2002 Ja mam prolinka gf4 4200 (64mb) i chodzi mi stabilnie 320/600 a temp. pamieci to okolo 36 stopni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 14 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2002 Ktos jednak juz pisal jakie ma temp na tym Prolinku, tylko kto to byl... JA !! 8) Powtorze sie 250/500 SAFE Windows, IE itd - 48/42 250/500 SAFE ale po testach - 55/42 300/600 MAX STRES 3DMark2001 & Codecreatures - 62/48 320/610 MAX STRES 3DMark2001 & Codecreatures - 65/53 325/615 MAX STRES ITD ale z wiatrakiem 30cm srednicy :twisted: - 56/46 Wszystko bylo mierzone za pomoca termometru dolaczonego do plyty glownej, wyniki sa dokladne :twisted: Planuje dolozyc wiatrak 80x80x25 na druga strone GPU i moze radiatorki jezeli znajde jakies tanie i dobre ( moze sam zrobie ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fatso Opublikowano 14 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2002 hmmm, a ja jestem szczesliwym posiadaczem radeona 8500, i te problemy sa mi calkowicie obce, jesli cos mi sie przegrzeje na bank dam wam znac :)) Athlon 1,7XP+ soltek drv4 256 ddr kingston ati radeon 8500 pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 14 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2002 Wow 320/610 i osiagnalem temperaturke 66/54 8) Poparzylem sie :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QRAK Opublikowano 14 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2002 :D Fatso bez urazy ale obca tez jest dla Ciebie wydajnosc tak podkreconego Gf4 :D A ja mam teraz dola bo Pinkas mnie zrazil do Winfasta - bo fakt spodziewalem sie lepszych rezultatow po nim(winfascie :D )jeszcze jak zobaczylem na nim takie zelastwo:D -a teraz pozostanie tylko Prolink do kupienia bo gainward to porazka (bez wyjscia Tv)-Pinkas napisz jeszcze cos o jakosci obrazu na tym prolinie w wiekszych rozdzialkach :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 14 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2002 Hmm 8) Ja uzywam tylko 1024x768x32@85 :twisted: Wiecej to na moim monitorku zabardzo sie nie da ( odswiezanie ) Moge napisac o kolorkach :lol: Kolorki sa... ZAJEBISTE ( trzeba wlaczyc Digital Vibrance ) Na Prolinku mam kolory jak na ATI :P Dla mnie ta karta jest super :D Ciekawe co bedzie jak zamontuje lepsze chlodzenie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...