madx21 Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Wlasnie kupil sobie kumpel Chiefteca 360 dual fan. Wszystko jest ladnie ale wydaje z siebie dziwny pisk (na wysokich czestotliwosciach). U mnie dzieje sie tak samo. Czy jest jakis sposob na zniwelowanie tego? Jeszcze jedno. Napiecie -12 skacze od -11,70 do maksymalnej wartosci -14,40. ps. tera dla mnie Na tym zasilaczu udalo mi sie podkrecic procek do 2500mhz (12,5x200). Jednak wydajnosc takiego procka jest mniejsza niz 12,5x166. Oczywiscie pamieci byly synchronicze z procesorem w obu wypadkach. Na karcie 9500@9700 no O/C na magistrali 166 mialem ok 13700 pkt a na 2500mhz mialem 13000! Dodam ze jak ustawie procesor na 10,5x200 czyli 2100mhz to wtedy wynik mam ok 14200. Czego to jest wina?? Czyzby podkrecanie procka zmniejszalo jego wydajnosc?? Nic nie rozumiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 te skaczace napiecia sa niedobre sprawdzcie napiecia miernikiem . w najgorszym wypadku reklamacja :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Piszczy prawdopodobnie układ PFC, w niektórych egzemplarzach rzeczywiście jakby za mocno. Napięcia ujemne (bo zdaje się o takie chodzi?) nie są mierzone za dokładnie przez płyty główne, sprawdź miernikiem. --- AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 miernik i reklamacja - u mnie 360 DF trzyma napiecia jak skala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madx21 Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 No wlsanie sam sie zdziwilem po tym jakie pochlebne opinie zebral chieftec. U mnie to co w podpisie na szmacie qtec350 na +5 mam 4,83 a na chieftecu 4,91. Na +12 qtec 12.34 chieftec 12.33. Jedyny plus z tego chiefteca za mozna puscic procek na 2400mhz (poprzednie 2500mhz bylo niestabilen nawet na 1,85V a wiecej nie dawalem), ale wydajnosci takiego kompa jest syntetyczna w sandrze bo w 3dmarku jak i grach komp dziala wolniej :( niz na 2100 mhz. HIHIHI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Kurde! To juz wiem co mi tak piszczy! :( A moj szef pada przy 2500 na Vcore 2,05 :( to norma? Czy go reklamowac? Poza tym jesli juz to na jakiej zasadzie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlakus Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 U mnie w Chieftecu tez popiskuje ale tylko jak jest podlaczona baracuda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 hmm moj jest chieftec idalnie cichutki .... tylko dysk cos tam swiszczy .. sobie a tak to cisza :) P.s Jak procek sie przegrzewato jzu mimo ze szybszy jest w mhz-ach to mu sie na wydajnosc nie przekłada. To tak jak z grafikami .. moze jak go schlodzisz to bedzie ciszej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madx21 Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 procek jest chyba dobrze schłodzony na nukleonie mam 42 stopnie w stresie chyba nie oplaca sie podkrecac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 a moze i tak ale to by dziwne bylo ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madx21 Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 jeszcze jedno Przy jakim zasilaczu mialbym "pelne" 5V?? Bo na tym chieftecu mialem 4,91. Czyzby nie bylo normalnego zasilacza w takiej cenie ktory dobrze trzymalby napiecia?? Mam za bardzo wymagajacy sprzet?? Cos mi sie nie wydaje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Zmierz miernikiem, mi pokazuje 5V na poziomie 4,65V !!!! Jak przyłożyłem miernik to widziałem 5,02V przy Xp@2300MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 wyglada na to ze moj stary Enlight vel Enhance 235W trzyma lepiej napiecia niz Chieftec hehe :) co do piszczenia to zauwazylem ze najbardziej objawia sie to przy podlaczonym dysku i nie wiem czy to kwestia dysku czy tez dodatkowego obciazenia zasilacza ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaYReL Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 wyglada na to ze moj stary Enlight vel Enhance 235W trzyma lepiej napiecia niz Chieftec hehe :) co do piszczenia to zauwazylem ze najbardziej objawia sie to przy podlaczonym dysku i nie wiem czy to kwestia dysku czy tez dodatkowego obciazenia zasilacza ;) Nie bluźnij A jak ktoś się miernikiem nie potrafi posługiwać, to temat na inną bajkę... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...